H Monica Belluci γίνεται Μαρία Κάλλας στις 28 και 29 Σεπτεμβρίου στην Αθήνα

H διάσημη ιταλίδα ντίβα Monica  Bellucci  γεννηθείσα το Σεπτέμβριο του 1964  θα πατήσει για πρώτη φορά τη σκηνή του αρχαίου ρωμαϊκού θεάτρου της Αθήνας, στο Ηρώδειο, στις 28 και 29 Σεπτεμβρίου 2020 ερμηνεύοντας επιστολές και αναμνήσεις της Μαρίας Κάλλας, υπό τη σκηνοθεσία του Tom Volf.

Η αισθαντική ανάγνωση από την Μόνικα Μπελούτσι των αδημοσίευτων κείμενων και επιστολών της Ελληνίδας ντίβας της όπερας, υπό τον τίτλο «Maria Callas: Lettres & Mémoires» («Μαρία Κάλλας: Επιστολές και Αναμνήσεις») έκανε πρεμιέρα τον Νοέμβριο του 2019 στο θέατρο Marigny στο Παρίσι και ολοκλήρωσε τις  παραστάσεις την περασμένη άνοιξη μετά από μια sold out σεζόν.

Την Monica Belluci  στο Ηρώδειο, θα πλαισιώσουν μουσικά οι ήχοι της Καμεράτας – Ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής, υπό την διεύθυνση του κορυφαίου Έλληνα μαέστρου, Γιώργου Πέτρου. 

Η διάσημη ηθοποιός και ο Tom Volf, διαμόρφωσαν μια νέα εκδοχή της επιτυχημένης παράστασης ειδικά για το Ηρώδειο, με τη συμμετοχή της σπουδαίας ελληνικής ορχήστρας και του πολυβραβευμένου μαέστρου. 
H Καμεράτα και ο Γιώργος Πέτρου θα βρεθούν στη σκηνή με τη διάσημη Ιταλίδα σταρ ερμηνεύοντας αποσπάσματα από έργα που έχουν συνδεθεί με τη ζωή της Μαρίας Κάλλας- «Τραβιάτα», «Μήδεια», «Καβαλερία Ρουστικάνα», «Τόσκα», «Υπνοβάτις», κ.α.

Η Monica Belluci επέλεξε συμβολικά τη γενέτειρά της Ιταλία (Festival dei Due Mondi, Spoleto, 27 Αυγούστου 2020) και τον τόπο καταγωγής της σοπράνο, την Ελλάδα (Ηρώδειο 28 και 29 Σεπτεμβρίου 2020), για την έναρξη της παγκόσμιας της περιοδείας του θεατρικού έργου Lettres de la Callas.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Ανθεστήρια Λάρνακας 2024 και βραβεία

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, 19  Μαΐου 2024, η Γιορτή των Ανθεστηρίων στη Λάρνακα. Στις 6.00 μ.μ. στη Λεωφόρο Αθηνών (Φοινικούδες) έγινε η παρέλαση στην οποία έλαβαν

error: Content is protected !!