Είναι ότι καλύτερο οι μάσκες για τα παιδιά προδημοτικής και δημοτικού;

Της Γιώτας Δημητρίου
Αρχισυντάκτρια SkalaTimes

Με υποχρεωτική μάσκα θα επιστρέψουν τα παιδιά στα σχολεία τον Σεπτέμβρη. Εξάχρονα, επτάχρονα, δωδεκάχρονα, όλα τα παιδιά από την προδημοτική, το Δημοτικό μέχρι το Λύκειο θα είναι υποχρεωμένα να φορούν μάσκα.
«Όλα τα σχολεία, -από την προδημοτική, τα νηπιαγωγεία, τη δημοτική εκπαίδευση, τα ειδικά σχολεία, την Μέση και τη Μέση Τεχνική Εκπαίδευση, -θα λειτουργήσουν κανονικά με φοίτηση όλων των παιδιών», είπε ο Υπουργός Παιδείας κ. Προδρόμου.

Οπως δήλωσε μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου ο υπουργός Παιδείας, προτεραιότητα του υπουργείου, μαζί με την παροχή εκπαίδευσης είναι η τήρηση των υγειονομικών προφυλάξεων.
«Ηδη το υπουργείο Παιδείας», είπε, «σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας έχει αναθεωρήσει και επικαιροποιήσει τα υγειονομικά πρωτόκολλα και για το σκοπό αυτό γίνεται η αναγκαία διαρρύθμιση των χώρων στις σχολικές αίθουσες, ούτως ώστε, τηρουμένων των υγειονομικών πρωτοκόλλων, να μπορέσουν τα παιδιά να επιστρέψουν στις σχολικές μονάδες».

Πόσο λογικό είναι τα παιδιά της προδημοτικής και του δημοτικού να φορούν μάσκες;
Εμείς δεν γνωρίζουμε, δεν είμαστε ειδικοί.
Έχουν, όμως, ερωτηθεί ειδικοί εκπαιδευτικοί ψυχολόγοι και παιδίατροι; Οι απόψεις των οργανώσεων των Εκπαιδευτικών έχουν ακουστεί;
Δεν μπορούσαν τα παιδιά (ειδικά του Δημοτικού) να παρακολουθήσουν διαδικτυακά τα μαθήματα τους; Δεν θα ήταν καλύτερα; Ποιοι αποφάσισαν; Οι ειδικοί δεν είναι οι παιδίατροι και οι εκπαιδευτικοί ψυχολόγοι;
Απλά ερωτήματα…. «κοντά στο νου», που αφορούν ότι πιο πολύτιμο, ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ αυτού του τόπου, που δεν είναι για πειράματα κανενός Υπουργείου!

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Γίνεται πόλος έλξης για επενδύσεις στον τουρισμό η Λάρνακα-15 νέα ξενοδοχεία σε έξι χρόνια, έρχονται άλλα 25

Ευοίωνο όσο ποτέ άλλοτε προδιαγράφεται το μέλλον της Λάρνακας σε ό,τι αφορά τις επενδύσεις σε τουριστικές αναπτύξεις, οι οποίες αναμένεται να βελτιώσουν και να αναβαθμίσουν

error: Content is protected !!