Yπουργός Υγείας της Βρετανίας Matt Hancock: «Είμαστε απολύτως αποφασισμένοι να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να διατηρήσουμε ασφαλή αυτή τη χώρα»

Ο υπουργός Υγείας της Βρετανίας Matt Hancock σε συνέντευξή του στο Sky News, χθες, δήλωσε ότι ανησυχεί για ένα δεύτερο κύμα του κορωνοϊού στην Ευρώπη και τόνισε ότι το Λονδίνο δεν θα διστάσει να επαναφέρει περιοριστικά μέτρα, εφόσον αυτό κριθεί απαραίτητο για τη διασφάλιση της υγείας των Βρετανών.
«Ανησυχώ για ένα δεύτερο κύμα. Πιστεύω ότι βλέπουμε ένα δεύτερο κύμα να ξεκινά στην Ευρώπη και πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να το εμποδίσουμε να φτάσει σε αυτές τις ακτές και να το αντιμετωπίσουμε.
Ανησυχούμε πολύ για το δεύτερο κύμα που πλήττει την Ευρώπη. Και δεν είναι μόνο η Ισπανία αλλά και άλλες χώρες στις οποίες αυξάνεται ο αριθμός των κρουσμάτων.
Είμαστε απολύτως αποφασισμένοι να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να διατηρήσουμε ασφαλή αυτή τη χώρα», είπε ο Βρετανός υπουργός.
Η Βρετανία επανέφερε την προηγούμενη εβδομάδα την καραντίνα των 14 ημερών για όσους φτάνουν στη χώρα από την Ισπανία.

Ιδιαίτερα λαβωμένο και οικονομικά το Λονδίνο από τον Covid 19

Την ίδια ώρα μια από τις πιο γνωστές αλυσίδες καταστημάτων προϊόντων υγείας και ομορφιάς στη Βρετανία, η Boots, σχεδιάζει να περικόψει 4.000 θέσεις εργασίας και να κλείσει 48 καταστήματα οπτικών ειδών.
Ο βρετανικός όμιλος πολυκαταστημάτων John Lewis γνωστοποίησε ότι θα κλείσει οριστικά οκτώ από τα καταστήματά του στο Ηνωμένο Βασίλειο, θέτοντας σε κίνδυνο 1.300 θέσεις εργασίας.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η πανδημία του κορωνοϊού επιτάχυνε τη στροφή από τις αγορές στα καταστήματα προς τις αγορές μέσω διαδικτύου.
Oι ιδιοκτήτες του διάσημου πολυκαταστήματος Harrods του Λονδίνου ανακοίνωσαν ότι θα περικόψουν έως και 680 θέσεις εργασίας από τις συνολικά 4.800.


Την ίδια ώρα η Daily Mail κάνει λόγο για 59 εταιρείες που έχουν ανακοινώσει συνολικά 195.000 απολύσεις επικαλούμενες τον οικονομικό αντίκτυπο του κορωνοϊού.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Γίνεται πόλος έλξης για επενδύσεις στον τουρισμό η Λάρνακα-15 νέα ξενοδοχεία σε έξι χρόνια, έρχονται άλλα 25

Ευοίωνο όσο ποτέ άλλοτε προδιαγράφεται το μέλλον της Λάρνακας σε ό,τι αφορά τις επενδύσεις σε τουριστικές αναπτύξεις, οι οποίες αναμένεται να βελτιώσουν και να αναβαθμίσουν

error: Content is protected !!