Η ασύμμετρη απειλή είναι δίπλα μας

SkalaTimes Team

To SkalaTimes κρατούσε ενήμερο τον κόσμο του γύρω από το θέμα του κορωνοϊου, καθημερινά καθόλη τη διάρκεια του lockdown.

Στη συνέχεια υπήρξε ένας γενικός εφησυχασμός εκ μέρους μας, όπως σχεδόν και σε όλο τον κόσμο της Λάρνακας, αλλά και της χώρας μας.

Σήμερα καλούμε τον κόσμο που μας διαβάζει, τον κόσμο της πόλης και επαρχίας Λάρνακας, όπως ξεκινήσουμε όλοι να (ξανα)προσέχουμε και να παίρνουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για εμάς και τους γύρω μας.

Στη Λάρνακα διαγνώσθηκαν ήδη 6 άτομα τις τελευταίες μέρες.
Κάποια από αυτά είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ότι ήρθαν σε επαφή με αρκετό κόσμο. Δεν χρειάζεται ούτε να σκιαγραφήσουμε, ούτε να αναφέρουμε ονόματα επειδή τα τρία από αυτά τα ονόματα είναι γνωστά στη πόλη, ούτε βεβαίως να στιγματίσουμε ανθρώπους.
Άλλωστε, ο ιος μπορεί να αγγίξει οποιοδήποτε από εμάς ανά πάσα στιγμή, αν δεν προσέξουμε.


Αυτό που χρειάζεται και επιβάλλεται να πούμε είναι:
1.
ΠΡΟΣΟΧΗ, ο κίνδυνος είναι εδώ και αν δεν προσέξουμε θα πάμε πίσω στην lockdown εποχή, με τη μόνη διαφορά ότι λόγω οικονομίας αυτή τη φορά η χώρα μας δεν αντέχει δεύτερο lockdown.
2. Περαστικά στους ανθρώπους που έχουν ήδη διαγνωσθεί.

Ας αναλάβουμε ο καθένας την δική του ατομική προσωπική ευθύνη, εφαρμόζοντας στην καθημερινότητα μας τα απαραίτητα μέτρα. Στον εργασιακό μας χώρο, σε επισκέψεις σε φούρνους, καταστήματα, φαρμακεία, όπου υπάρχουν συναθροίσεις.

Και βεβαίως, πάνω απ’ όλα, ψυχραιμία.
Όπως λέει και μια ξένη ρήση, this too shall pass. Κι αυτό θα περάσει.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Γίνεται πόλος έλξης για επενδύσεις στον τουρισμό η Λάρνακα-15 νέα ξενοδοχεία σε έξι χρόνια, έρχονται άλλα 25

Ευοίωνο όσο ποτέ άλλοτε προδιαγράφεται το μέλλον της Λάρνακας σε ό,τι αφορά τις επενδύσεις σε τουριστικές αναπτύξεις, οι οποίες αναμένεται να βελτιώσουν και να αναβαθμίσουν

error: Content is protected !!