Fake news η ανάρτηση του Πρώην Αναπληρωτή Υγείας Ελλάδος

Σάλος έχει προκληθεί με παρέμβαση του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας Ελλάδος, γιατρού στο επάγγελμα, Παύλου Πολάκη, ο οποίος ανάρτησε στο Facebook το Σάββατο 28 Μαρτίου ένα δημοσίευμα από το πανεπιστήμιο Johns Hopkins με οδηγίες προστασίας σχετικά με τον νέο κορωνοϊό, οι οποίες απεδείχθησαν fake news!

Στην εν λόγω ανάρτηση ο κ. Πολάκης έδινε «ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ», όπως έλεγε και έγραφε ότι «Το πανεπιστήμιο Johns Hopkins έβγαλε αυτή την εξαιρετική περίληψη για το πώς να αποφύγετε τη μετάδοση του ιού».
Τελικά απεδείχθη ότι επρόκειτο για fake news και ότι ουδέποτε το πανεπιστήμιο είχε δώσει τέτοιες συμβουλές.

Την ανάρτηση του κ. Πολάκη δημοσίευσε και το Documento με τον τίτλο: «Πώς να αποφύγετε τη μετάδοση του κορονοϊού: Ο Πολάκης παρουσιάζει τις συμβουλές του πανεπιστημίου J. Hopkins», χωρίς να ελέγξει την αλήθεια των λεγομένων.

Όπως ήταν αναμενόμενο, αφού η ανάρτηση προερχόταν από Γιατρό, πρώην Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας, αρκετά ΜΜΕ στην Ελλάδα, (ανάμεσα τους και το SkalaTimes στη Κύπρο), αναδημοσίευσαν τις «οδηγίες του Πανεπιστημίου για προστασία από τον ιο».

Λίγη ώρα αργότερα τα ellinikahoaxes χαρακτήρισαν το δημοσίευμα ψευδές.

Aκολούθησαν αρνητικά σχόλια για τον πρώην υπουργό στα social media, τα οποία εστίαζαν στο γεγονός ότι δεν θεωρείται υπεύθυνη στάση, τις κρίσιμες αυτές ώρες, να αναπαράγει κάποιος πολιτικός εσφαλμένες θεωρίες.

Πηγή είδησης: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/politiki/salos-me-anartisi-polaki-edose-odigies-prostasias-apo-ton-koronoio-alla-itan-fake-news

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Γίνεται πόλος έλξης για επενδύσεις στον τουρισμό η Λάρνακα-15 νέα ξενοδοχεία σε έξι χρόνια, έρχονται άλλα 25

Ευοίωνο όσο ποτέ άλλοτε προδιαγράφεται το μέλλον της Λάρνακας σε ό,τι αφορά τις επενδύσεις σε τουριστικές αναπτύξεις, οι οποίες αναμένεται να βελτιώσουν και να αναβαθμίσουν

error: Content is protected !!