Ανακοίνωση Συνδέσμου Αμμοχώστου Μεγάλης Βρετανίας

Ο Σύνδεσμος Αμμοχώστου ΜΒ δηλώνει την οργή του και την απέχθεια του αλλά και ταυτόχρονα τον μεγάλο του αναβρασμό στο ότι η Τουρκία μαζί με τα φερέφωνα τους στην κατεχόμενη Κύπρο, Κουντρέτ ¨Οζερσαϊ και Ερσίν Τατάρ, που σχεδίασαν και συνωμότησαν στο να βγει απόφαση, όπως ανοίξει η κλειστή περιοχή Αμμοχώστου κάτω από Τουρκο-Κυπριακή διοίκηση, να κατοικηθούν τα σπίτια και οι περιουσίες των Αμμοχωστιανών από Τούρκους, αφού οι Έλληνες κάτοικοι δεν θα πάνε πίσω, ή ακόμη να δοθούν οι επιχειρήσεις, όπως τα ξενοδοχεία, και σε αλλοδαπούς που θα ήθελαν να επενδύσουν στις κλεμμένες περιουσίες μας.

Καταδικάζουμε αυτές τις ενέργειες που δεν συνάδουν με τις πρόνοιες του ΣΑ του ΟΗΕ, τις ΕΕ και άλλων οργανισμών, και δημιουργούν αντιπαράθεση και ένταση στις σχέσεις των δύο κοινοτήτων. Αγνοώντας ταυτόχρονα τις Συμφωνίες υψηλού επιπέδου μεταξύ Κυπριανού Ντεκτάς και τα ψηφίσματα του ΣΑ των ΗΕ, 550 (1984) και 789 (1992) που βασικά ζητούν από την Τουρκία να αποσύρει τα κατοχικά στρατεύματα κατοχής. Ότι η Αμμόχωστος πρέπει να δοθεί στα ΗΕ σαν πρώτο βήμα και ότι οι νόμιμοι κάτοικοι της θα πρέπει να επιστρέψουν στα σπίτια και τις περιουσίες τους.

Αποδοκιμάζουμε οποιαδήποτε σχέδια να κατοικηθεί οποιοδήποτε κομμάτι της Αμμοχώστου που είναι ενάντια στις αποφάσεις των ΗΕ αλλά και των συμφωνιών κορυφής των δύο κοινοτήτων. Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι αυτές οι ενέργειες επιφέρουν κύριο πλήγμα στις προσπάθειες για επανέναρξη των συνομιλιών και υπονομεύουν ταυτόχρονα την ειρηνική λύση του Κυπριακού βάση των αποφάσεων των ΗΕ.

Ο Σύνδεσμος Αμμοχώστου ΜΒ ενώνει την φωνή διαμαρτυρίας και αγανάκτησης μαζί με τον δοκιμαζόμενο δήμο Αμμοχώστου με αφορμή τις τελευταίες προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας και μερίδας Τουρκοκύπριων Αξιωματούχων. Καλεί δε ταυτόχρονα την κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας τις πολιτικές δυνάμεις αλλά και τον Δήμο Αμμοχώστου όπως προωθήσει μέτρα ανατροπής αυτής της αποτρόπαιας απόφασης που σκοπό έχει την προσάρτηση της Αμμοχώστου και των άλλων κατεχομένων στην Τουρκία. Και να καταφύγει άμεσα σε ξένα κέντρα αποφάσεων όπως τον ΟΗΕ και τη ΕΕ.

Καλούμε τα μέλη του Συνδέσμου Αμμοχώστου και όλους του Αμμοχωστιανούς εδώ στην ΜΒ αλλά και στην Κύπρο όπως εντείνουν την συνεργασία μαζί τους και με τον Δήμο Αμμοχώστου και τον Σύνδεσμό μας και να συστρατευθούν για κινητοποιήσεις για την Αμμόχωστο. Ο Σύνδεσμος Αμμοχώστου ΜΒ δηλώνει ότι δεν θα σταματήσει να αγωνίζεται ώσπου να γίνει πραγματικότητα η επιστροφή της Αμμοχώστου στους νόμιμους κατοίκους της αλλά και για την επιστροφή όλων των προσφύγων στα σπίτια και στις περιουσίες τους.

Ο Σύνδεσμος Αμμοχώστου ΜΒ έχει αποφασίσει τα ακόλουθα μέτρα.

  1. Ειρηνική διαμαρτυρία έξω από το Βρετανικό Κοινοβούλιο  στις 5/03/2020 όπου βροντοφώναξε ότι η Βρετανική κυβέρνηση που είναι εγγυήτρια δύναμης την Κυπριακής Δημοκρατίας πρέπει να σταματήσει επιτέλους της Τουρκική προκλητικότητα και τα τετελεσμένα.
  2. Να επιδώσει ψήφισμα διαμαρτυρίας στο Βρετανό Πρωθυπουργό.
  3. Να αποστείλει επιστολές στους βουλευτές του Βρετανικού Κοινοβουλίου και σε όλους τους Ευρωβουλευτές, και στους ηγέτες των κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς και στα 5 μόνιμα μέλη του ΣΑ του ΟΗΕ. 

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Ακόμη μια βιβλιοπαρουσίαση για παιδιά στη Κοινοτική Βιβλίοθήκη Ορόκλινης με τη συγγραφέα Αικατερίνη Ζένιου

Αυτό το Σάββατο, η Παιδική Λέσχη Φιλαναγνωσίας της Βιβλιοθήκης του Κοινοτικού Συμβουλίου Ορόκλινης, φιλοξενεί την συγγραφέα Αικατερίνη Ζένιου, και μας παρουσιάζει διαδραστικά το παραμύθι “ΖΗΤΕΙΤΑΙ

error: Content is protected !!