Oι «ΝΤΟ ΔΙΕΣΗ» στη Κύπρο, στη Λάρνακα, με τα “Τρίδατα” Λιβαδιών

Ο Λαογραφικός Όμιλος Λιβαδιών “Τρίδατα”, παρουσιάζει τους Ντο Δίεση την Παρασκευή 6 Μαρτίου στο Avalon στη Λάρνακα, στην Λαϊκή Γειτονιά.
Είσοδος
10
Εισιτήρια προπωλούνται.
Πληροφορίες
: 99494557

Χορηγός Φιλοξενείας: LeBayHotel
Χορηγός Επικοινωνίας: SkalaTimes

«ΝΤΟ ΔΙΕΣΗ»

Όλοι οι μουσικόφιλοι γνωρίζουμε ή θυμόμαστε τους “ΟΝΑΡ” που αποτελούν ένα από τα αγαπημένα συγκροτήματα της ελληνικής εναλλακτικής ροκ σκηνής. Ο Λευτέρης Πλιάτσικας και η Πένυ Ραμαντάνη ξεκίνησαν το ταξίδι τους το 1998 και στην πορεία τους καταγράφεται ένας μεγάλος αριθμός δίσκων και ένας ακόμη μεγαλύτερος αριθμός όμορφων τραγουδιών, με τα οποία αγαπήσαμε, κλάψαμε, φοβηθήκαμε, ξεσπάσαμε.
Το 2013 το συγκρότημα ανακοίνωσε πως οι δρόμοι των δύο ιδρυτικών μελών του χωρίζουν κι έτσι ο Λευτέρης συνεχίζει μέχρι σήμερα με μια διαφορετική σύσταση των “ΟΝΑΡ”, ενώ η Πένυ χαράζει μια νέα μουσική πορεία σε μια καινούργια μπάντα που ονομάζεται “ΝΤΟ ΔΙΕΣΗ”.

Οι «ΝΤΟ ΔΙΕΣΗ» είναι ένα νέο μουσικό σχήμα που ξεκίνησε την πορεία του στην ελληνική μουσική σκηνή το 2015. Ερμηνεύτριά του είναι η Πένυ Ραμαντάνη, η οποία έχει διανύσει ήδη 20 χρόνια στη δισκογραφία με το συγκρότημα Όναρ και μετέπειτα με τους Ντο Δίεση. Μέσα σ αυτά τα χρόνια έχει συνεργαστεί με τους πιο σημαντικούς καλλιτέχνες και συγκροτήματα, έχει παίξει στις περισσότερες μουσικές σκηνές και φεστιβάλ ανά την Ελλάδα, είναι μια φωνή που έχει ήδη αγαπηθεί και εδώ υπογράφει και στιχουργικά τα τραγούδια. Τη μουσική υπογράφει ο Δημήτρης Νίτης, ένας απ’ τους εξαιρετικότερους μουσικούς της γενιάς του, όπου εκτός απ την blues πλευρά του που υποστηρίζει με πάθος τα τελευταία χρόνια, έχει συνεργαστεί με σημαντικά ονόματα της ροκ και ποπ σκηνής, ήδη απ’ τις αρχές του ΄00.
Το πρώτο τραγούδι απ’ το επερχόμενο άλμπουμ με γενικό τίτλο «Δεν φοβάμαι το αύριο» που κυκλοφόρησε, έχει τίτλο «Να ‘σουν εδώ» κι έτυχε μεγάλης αποδοχής από τους ακροατές. Οι ενορχηστρώσεις γίνονται από τον Δημήτρη Νίτη και τον Μάξιμο Δράκο. Το δεύτερό τους single με τίτλο “Πάντα Ξημερώνει” κυκλοφόρησε τον Ιούνιο του 2016 και τον Μάρτιο του 2017 το τρίτο, με τίτλο “Πού πηγαίνουμε..;.”. Τον Φεβρουάριο του 2018 κυκλοφόρησε το single με τίτλο “Γυρίζεις στο Χειμώνα”.
Με τα πρώτα αυτό δείγματα οι ΝΤΟ ΔΙΕΣΗ, δίνουν ένα αρχικό στίγμα της μουσικής τους προσέγγισης, η οποία μέσα από τα έγχορδα όπως, γκιταρλέλε, κουβανέζικο τρες, μαντολίνο, 12χορδες κιθάρες, τσελο κ.α. αγγίζει το ποπ μ’ έναν διαφορετικό τρόπο και στιχουργικά, μέσα από διεργασίες προσωπικές, ερωτικές, υπαρξιακές, ανοίγει ένα παράθυρο σ’ ένα πιο φωτεινό αύριο.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Ο Βουλευτής Λάρνακας Ανδρέας Πασιουρτίδης στη Μπράγκα της Πορτογαλίας, με αναφορές στο Παλαιστινιακό και Κυπριακό

Μέσα από ανάρτηση του ο Βουλευτής Λάρνακας, ΑΚΕΛ, Ανδρέας Πασιουρτίδης αναφέρθηκε στην συμμετοχή του στις εργασίες της 18ης Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης της

error: Content is protected !!