Έργα και ανάπτυξη για την περιοχή της Ορόκλινης μέσα στο 2020

SkalaTimes

Το SkalaTimes κουβεντιάζει με τον Πρόεδρο του Κοινοτικού Συμβουλίου Ορόκλινης κ. Νεόφυτο Φακοντή για τα σχέδια στη περιοχής της Ορόκλινης μέσα στο 2020.

Νεόφυτος Φακοντή: «Για το 2020 αναμένουμε να αρχίσει η κατασκευή των επτά κυματοθραυστών. Ένα έργο σημαντικό, λόγω της διάβρωσης της παραλίας, οι κυματοθραύστες θα σταματήσουν την διάβρωση της παραλίας και θα επεκταθεί η παραλία προς την θάλασσα, σημαντικό έργο με την πάροδο του χρόνου. Ας μη ξεχνάμε πως η παραλία της Ορόκλινης έχασε 25μέτρα εδώ και δεκαετίες. Αυτά τα 25μέτρα θέλουμε να τα ανακτήσουμε.
Μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2020 θα προκηρυχθούν οι προσφορές για το δρόμο Λάρνακας Δεκέλιας.
Μέχρι τον Μάιο ολοκληρώνονται δύο ξενοδοχεία, το Radisson Resort και το Sola (πρώην Michael) και έχουμε συμφωνήσει με τους ιδιοκτήτες να βοηθήσουν στην ανασκευή του υφιστάμενου πεζοδρόμου μπροστά από τα ξενοδοχεία και την ανακατασκευή των δύο κάθετων πεζοδρόμων που είναι δίπλα από τα ξενοδοχεία, με την τοποθέτηση νέου πλακόστρωτου, νέα παγκάκια, νέους καλάθους, καινούριο φωτισμό κτλ.
Σύντομα θα κατασκευάσουμε ένα νέο αθλητικό πάρκο με όργανα γυμναστικής στην περιοχή του νέου πεζοδρόμου.
Μέσα στην Ορόκλινη έχουμε επιλέξει δύο πάρκα (στην οδό Παιδείας και στη Λεωφόρο Γλαύκου Κληρίδη) τα οποία ενισχύσαμε με νέα παιχνίδια, τοποθετήσαμε φωτοβολταϊκά, καινούρια παγκάκια, καλάθους και γενικότερα τα έχουμε αναβαθμίσει έτσι ώστε να μπορούν να τα αξιοποιούν οι γονείς με τα παιδιά τους. Στο δε πάρκο στην Λεωφόρο Γλαύκου Κληρίδη  έχουμε τοποθετήσει και εννέα όργανα για γυμναστικής για να μπορούν οι ενήλικες που επιθυμούν να γυμνάζονται να έχουν την ευκαιρία και μάλιστα δωρεάν.
Περιμένουμε την έγκριση από τον ΚΟΑ για την αντικατάσταση του χορτοτάπητα στο γήπεδο της Ορόκλινης και την έγκριση για την ανάπλαση του γηπέδου καλαθόσφαιρας στο Δημοτικό Σχολείο με πλαστικό δάπεδο και περίφραξη.
Επίσης αναμένουμε την άδεια από την πολεοδομία για να βγούμε σε προσφορές, για να μετατρέψουμε τα γραφεία του παλιού κοινοτικού συμβουλίου σε μουσείο πολιτιστικής παράδοσης.
Επιπλέον, μέσα στο 2020 προβλέπεται ένα σημαντικό ποσό για την ανακατασκευή πεζοδρομίων και την ανακατασκευή δρόμων και την επίστρωση ασφάλτου».

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

ΔΗΣΥ για Βασιλικό: “Αναμένουμε από την κυβέρνηση να δώσει εξηγήσεις αλλά και να αναλάβει τις ευθύνες της, έτσι ώστε ένα έργο ζωτικής σημασίας να προχωρήσει και να ολοκληρωθεί”

Δήλωση Αντιπροέδρου και Βουλεύτριας, κ. Σάβιας Ορφανίδου για το τερματικό στο Βασιλικό Τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας σχετικά με την καθυστέρηση στην ολοκλήρωση

error: Content is protected !!