Παρουσιάσεις βιβλίων για καλό σκοπό….

Έξι συγγραφείς παρουσιάζουν τα βιβλία τους, την Τετάρτη 8 Ιανουαρίου στο Βιβλιοπωλείο «Μαθητικό» στη Λάρνακα, με σκοπό να δώσουν μέρος των εσόδων από τις πωλήσεις στον Παγκύπριο Σύνδεσμο Σπάνιων Παθήσεων.
Μία από τους συγγραφείς της εκδήλωσης, η Άντα Αντρέου, μιλά στο SkalaTimes για την λογοτεχνική αυτή εκδήλωση που θα έχει φιλανθρωπικό σκοπό.

SkalaTimes

Που και πότε θα γίνει η εκδήλωση;
Η εκδήλωση θα γίνει στο βιβλιοπωλείο “Μαθητικό” στην Λάρνακα, την Τετάρτη, 8 Ιανουαρίου 2020.

Ποιοι λαμβάνουν μέρος;
Έξι ανερχόμενοι συγγραφείς. Αντρη Χαϊράλλα, Χρήστος Αργυρού, Ιωάννα Πιτσιλλη, Αλεξία Ελευθεριάδου, Μαρία Λάμπρου και εγώ, Άντα Αντρέου.

Ποιος είναι ο σκοπός;
Ο σκοπός είναι φιλανθρωπικός. Αποφασίσαμε από κοινού μέσα από την αγάπη μας για την λογοτεχνία να δημιουργήσουμε και να προσφέρουμε στον Παγκυπριο Σύνδεσμο Σπάνιων Γενετικών Παθήσεων. Να δώσουμε το εναύσμα στην κυπριακή κοινωνία να γνωρίσει τις σπάνιες παθήσεις και να βοηθήσει.

Πως προέκυψε η ιδέα;
Η ιδέα ήταν ένα αυθόρμητο εγχείρημα εμένα και την Άντρη Χαϊράλλα. Μας προβληματίζε το γεγονός πως ενώ η Κύπρος γεννάει κάθε χρόνο τόσα νέα συγγραφικά ταλέντα δεν φαίνονται ποτέ. Έτσι αποφασίσαμε να δείξουμε τι οραματιζόμαστε για το μέλλον με πράξεις. Να προσφέρουμε μέσα από την δουλειά μας. Για μας είναι σημαντικό να δείχνουμε την ανθρωπιά που μας χαρακτηρίζει σαν συγγραφείς. Άλλωστε δίχως ευγένεια και ανθρωπιά πως θα φέρουμε την αλλαγή κάτω από τις καταστάσεις που ζούμε τον τελευταίο καιρό;

Σε ποιους αποτείνεται η εκδήλωση;
Η εκδήλωση αποτείνεται σε κάθε βιβλιόφιλο, στον κάθε Κύπριο που έχει ζεστασιά στην καρδιά του, στον κάθε άνθρωπο που δεν έχει ξεχάσει ακόμη πως είναι σημαντικό να προσφέρουμε. Αυτό μας κάνει ανθρώπους. Το να δίνουμε και να πράττουμε καθημερινά. Η ανθρωπιά είναι συμπεριφορά όχι μια εορταστική συνήθεια.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Γίνεται πόλος έλξης για επενδύσεις στον τουρισμό η Λάρνακα-15 νέα ξενοδοχεία σε έξι χρόνια, έρχονται άλλα 25

Ευοίωνο όσο ποτέ άλλοτε προδιαγράφεται το μέλλον της Λάρνακας σε ό,τι αφορά τις επενδύσεις σε τουριστικές αναπτύξεις, οι οποίες αναμένεται να βελτιώσουν και να αναβαθμίσουν

error: Content is protected !!