Συνάντηση Επάρχου με Δημάρχους Λάρνακας, Λιβαδιών και Αραδίππου για το θέμα των πλημμηρων

Tην Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου ο Έπαρχος Λάρνακας, κ. Οδυσσέας Χατζηστεφάνου, κάλεσε τους Δημάρχους Λάρνακας, Αραδίππου και Λιβαδιών για να συζητήσουν το θέμα των πρόσφατων πλημμυρών στη Λάρνακα και να εξεύρουν από κοινού λύσεις για τα προβλήματα που προέκυψαν από τις πρώτες βροχοπτώσεις.

Ο στόχος της συνάντησης ήταν να βρεθoύν λύσεις από κοινού και για τους τρεις Δήμους.
Όπως φάνηκε στη συνάντηση τα περισσότερα προβλήματα αφορούσαν τη Λάρνακα και την Αραδίππου, ενώ κάποια ήταν κοινά προβλήματα των δύο αυτών Δήμων (περιοχή ΑΣΙΛ, περιοχή Καμάρες, κ.α).

Οι δύο Δημάρχοι Λάρνακας και  Αραδίππου, κ. Ανδρέας Βύρας και κ. Ευάγγελος Ευαγγελίδης, αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν σύντομα μία συνάντηση, έτσι ώστε να βρουν λύσεις για τα προβλήματα που προκύπτουν στους δύο αυτούς Δήμους, κάθε φορά που βρέχει.

Ο Δήμαρχος Λιβαδιών, κ. Μάριος Αρμένης, έθεσε το πρόβλημα της οδού Ευξείνου Πόντου που βρίσκεται στη Λάρνακα, αλλά προκαλεί πρόβλημα μέχρι την οδό Ζήνωνος Κιτιέως που βρίσκεται στα Λιβάδια. Εκεί, όπως δηλώνουν έγκυρες πηγές, το πρόβλημα προκύπτει από ένα μεγάλο τεμάχιο γης, του οποίου ο ιδιοκτήτης βρίσκεται σε δικαστική διαμάχη με το Δήμο Λάρνακας. Συγκεκριμένα έχει ζητηθεί από τον ιδιοκτήτη του τεμαχίου να τοποθετήσει οχετούς στο τεμάχιο του, ο ιδιοκτήτης αρνείται και έτσι το πρόβλημα συνεχίζεται μέχρι να λυθεί στις δικαστικές αίθουσες.
Ο Δήμαρχος Λάρνακας προσπαθεί να βρει μία έστω προσωρινή λύση μέχρι να αποφασιστεί τι θα γίνει με το εν λόγω τεμάχιο και αν ο ιδιώτης θα προχωρήσει στην τοποθεσία οχετών.

Στα Λιβάδια προέκυψε ένα θέμα με το κανάλι που χωρίζει τα Λιβάδια με την Ορόκλινη, καθότι κάποιοι δημότες Λιβαδιών, μετά από εισήγηση υπαλλήλων του Συμβουλίου Αποχετεύσεως Λάρνακας, μετέφεραν νερά από το ισόγειο τους στο κανάλι. Ο Έπαρχος θεώρησε απαράδεκτη αυτή την προτροπή από υπάλληλο του ΣΑΛ και ζήτησε από τον Δήμαρχο Λιβαδιών να επικοινωνήσει με τον Διευθυντή του ΣΑΛ και να βρεθεί μία λύση για το θέμα αυτό.
Στα Λιβάδια επίσης στην περιοχή που βρίσκεται το κατάστημα «Κούρος» μαζεύονται νερά που φτάνουν από την περιοχή Αραδίππου. Ο Δήμος Λιβαδιών θεωρεί αναγκαίο να μεγαλώσει τους κλειστούς οχετούς της περιοχής έτσι ώστε να μην δημιουργείται πρόβλημα. Για το θέμα αυτό το Δημαρχείο Λιβαδιών, με επιστολή του προς τον Έπαρχο πριν από καιρό, είχε ζητήσει να αναλάβει τα υλικά η Επαρχιακή Διοίκηση και ο Δήμος Λιβαδιών την όλη εργασία, έτσι ώστε να λυθεί το πρόβλημα. Να σημειωθεί ότι το κατάστημα «Κούρος» θεωρείται περιοχή Λιβαδιών, ενώ η περιοχή απέναντι είναι περιοχή Αραδίππου.
Σε γενικές γραμμές, όπως φάνηκε και στην συνάντηση της Τετάρτης, ο Δήμος Λιβαδιών δεν αντιμετωπίζει ιδιαίτερα προβλήματα από τις βροχοπτώσεις, σε αντίθεση με τη Λάρνακα και την Αραδίππου. 

Αξίζει να τονίσουμε ότι ο Δήμαρχος Λάρνακας κ. Ανδρέας Βύρας είναι έτοιμος να λύσει τα προβλήματα των πλημμυρών που βασανίζουν εδώ και χρόνια τη πόλη του Ζήνωνα. Μάλιστα ο ίδιος ο Δήμαρχος την ώρα των πλημμυρών έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook: «Από την πρώτη στιγμή τόσο εγώ ο ίδιος όσο και τα συνεργεία του Δήμου, του Αποχετευτικού και της Επαρχιακής Διοίκησης είναι έξω στους δρόμους κοντά στους δημότες και στις ανάγκες τους.Οι ζημιές περιορίστηκαν. Πλημμύρισαν όμως κάποια υπόγεια. Αυτό που θέλω να δηλώσω ότι τόσο τα συνεργεία του ΣΑΛ όσο και του Δήμου εδώ και 20 μέρες έχουν καθαρίσει σχεδόν όλους τους οχετούς και σχάρες της πόλης. Ιδιαίτερα στην περιοχή της Καθαρής που παρουσιάστηκαν οι πιο μεγάλες ζημιές, πρέπει να τονίσουμε πως εδώ και περίπου 6 μήνες ξεκίνησε η κατασκευή 2 μεγάλων αντλιοστασίων αξίας 9,000,000 ευρώ που θα επιλύσουν σε μεγάλο βαθμό το πρόβλημα των πλημμυρών. Το ένα έργο ολοκληρώνεται τον Φεβρούαριο και το άλλο το Μάιο. Έργα που έπρεπε να γίνουν από το 2006 και ξεκίνησαν από το νυν δημοτικό συμβούλιο. Δυστυχώς δεν αλλάζουν όλα από τη μία μέρα στην άλλη».

Ας κάνουμε λοιπόν υπομονή, με την ευχή να λυθούν τα προβλήματα και να σταματήσει η Λάρνακα να «θυμίζει Βενετία» κάθε φορά που βρέχει.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Γίνεται πόλος έλξης για επενδύσεις στον τουρισμό η Λάρνακα-15 νέα ξενοδοχεία σε έξι χρόνια, έρχονται άλλα 25

Ευοίωνο όσο ποτέ άλλοτε προδιαγράφεται το μέλλον της Λάρνακας σε ό,τι αφορά τις επενδύσεις σε τουριστικές αναπτύξεις, οι οποίες αναμένεται να βελτιώσουν και να αναβαθμίσουν

error: Content is protected !!