Ευανθία Σάββα, ένας απλός άνθρωπος με δύναμη πέλαγος και θέληση βράχο!

 

Μια γυναίκα με δύναμη πέλαγος και θέληση βράχο …όπως λέει και ο ποιητής Διονύσιος Σολωμός. Μια δυναμική γυναίκα που μπορεί να είναι συγχρόνως δυναμική βουλευτής, τρυφερή μητέρα , γλυκιά σύζυγος, αλλά και…. γιαγιά. (Αν και δεν της φαίνεται πως είναι γιαγιά).
Το «γινάτι» της είναι αυτό που την καθοδηγεί και που δεν την αφήνει να λυγίζει όσες φορές πληγώνεται από την πολιτική. Μια κυρία που βρίσκει την ευτυχία στις καθημερινές στιγμές της ζωής και που δεν νιώθει πως την άλλαξε η πολιτική . Μαγεύεται από την ομορφιά των ελληνικών νησιών και οι ωραιότερες στιγμές της κρύβονται πίσω από τα χαμόγελα των παιδιών και της εγγονής της.
Πιο κάτω μια ανθρώπινη κουβέντα με την βουλευτή Λάρνακας (ΑΚΕΛ Αριστερά Νέες Δυνάμεις) Ευανθία Σάββα.

Της Στέλλας Παπά

 

Κυρία Σαββα τώρα που η βουλή έκλεισε βρήκατε λίγο χρόνο για διακοπές;
Η διακοπή των εργασιών της βουλής δεν σημαίνει και διακοπή των εργασιών ενός βουλευτή. Η πραγματικότητα είναι πως οι «υποχρεώσεις» δεν εξαντλούνται μόνο στο νομοθετικό έργο που έχουμε στη Βουλή, γιατί πολύ απλά, η επαφή με τον κόσμο δεν σταματά ποτέ, όπως δεν σταματά ούτε και η προετοιμασία και η ανάδειξη διαφόρων θεμάτων που προκύπτουν. Είτε αυτά αφορούν ανθρωπιστικά θέματα, κοινωνικά αλλά κυρίως θέματα που αφορούν την πόλη αλλά και την επαρχία της Λάρνακας. Από την άλλη είναι και οι κοινωνικές υποχρεώσεις που τρέχουν κι αυτές παράλληλα με όλα τ’ άλλα.
Με όλα όσα προανέφερα, ευελπιστώ να «ξεκλέψω» λίγες μέρες μετά τον 15Αυγουστο και θα χαλαρώσω στο όμορφο νησί μας. 

Ποιός ο αγαπημένος προορισμός διακοπών;
Όπου κι αν έχω ταξιδέψει, τα ελληνικά νησιά καταφέρνουν κάθε φορά και με συναρπάζουν. Η ομορφιά της απλότητας, των ανθρώπων, της αρχιτεκτονικής του τοπίου σε συνδυασμό με το απέραντο μπλε του αιγαίου είναι αρκετά για να σε μαγέψουν. Επομένως, μπορώ να πω πως ο αγαπημένος μου προορισμός είναι τα ελληνικά νησιά, ίσως επειδή τα νιώθουμε και πιο κοντά μας αφού και εμείς νησιώτες είμαστε!

Ποια η ωραιότερη ανάμνηση που έχετε  από τις διακοπές σας;
Να σου πω την αλήθεια, δεν μου έρχεται κάτι συγκεκριμένο πέραν από αυτές τις γεμάτες παιδικά γέλια διακοπές που κάναμε με τα παιδιά μας όταν ήταν μικρά ή ακόμη και τώρα, που προστέθηκε στη ζωή μας το γάργαρο γέλιο της εγγονής μας.
Από εκεί και πέρα, από κάθε ανάπαυλα, κάθε ταξίδι κουβαλάς πάντα μια ανάμνηση. Εύχομαι, να έχουμε την υγεία μας για να μπορούμε να χαιρόμαστε τις διακοπές μας επενδύοντας σε όμορφες στιγμές μαζί με τα αγαπημένα μας πρόσωπα. 

Σκεφτήκατε ποτέ να παρατήσετε την βουλή….λυγίσατε κάποια στιγμή;
Η αλήθεια πολλές φορές απογοητεύτηκα: Είτε από μια νομοθεσία που ψήφισε το σώμα που δεν συμφωνούσα ότι εξυπηρετούσε το κοινό καλό, είτε από συμπεριφορές, είτε από διάφορα άλλα γεγονότα. Ποτέ όμως δεν μου περνά από το μυαλό να τα παρατήσω ή να «λυγίσω». Απεναντίας νιώθω πως η όποια απογοήτευση με πεισμώνει να δουλεύω πιο σκληρά, να γίνομαι καλύτερη, να προσφέρω περισσότερο. Η θέση του βουλευτή είναι θέση ευθύνης και προσφοράς στην κοινωνία, έχουμε χρέος απέναντι στον κόσμο που μας επέλεξε να πάμε στα έδρανα της βουλής να προσφέρουμε ότι καλύτερο μπορούμε για την κοινωνία και τον απλό άνθρωπο. Και σε αυτό το χρέος δεν χωρεί απογοήτευση και «λυγίσματα». Το κίνητρο για το κοινό καλό είναι όπως καταλαβαίνεις ισχυρότερο.

Νιώθετε οτι έχετε αλλάξει ως άνθρώπός απο την ημέρα της εκλογής σας;
Εγώ νιώθω ο ίδιος άνθρωπος απλά με πολλά περισσότερα τρεχάματα (γέλια). Αυτή την ερώτηση καλύτερα να την κάνετε στην οικογένεια μου ή στον κόσμο που με ξέρει…θα ήθελα και γω να ακούσω τι έχουν να πουν! (γέλια).

Ποια είναι η δική σας ιδέα της τέλειας ευτυχίας;
Δεν υπάρχει πιστεύω η «τέλεια ευτυχία» για τον καθένα και την καθεμιά η ευτυχία είναι υποκειμενική  και σημαίνει διαφορετικά πράγματα. Πχ για μένα είναι απλές καθημερινές απολαύσεις ή στιγμές, μια κουβέντα με τον άντρα μου, ένα καλό φαγητό, μια συζήτηση με τα παιδιά μου αλλά το κυριότερο αυτή την περίοδο να περνώ ώρες με την εγγονή μου. Η ευτυχία, όπως σωστά έχει λεχθεί, είναι στιγμές.

Ποιο είναι το χαρακτηριστικό που σ’ έχει σημαδέψει στη ζωή σου;
Κάτι που με χαρακτηρίζει και σαν άνθρωπο αλλά και σαν πολιτικό είναι το πείσμα μου. Το «γινάτι» που λέμε στα κυπριακά είναι αυτό που με καθοδηγεί σε όλη μου τη ζωή!

Ποιά ήταν η τελευταία φορά που ένιωθες γεμάτη από περιφάνεια.
Μπορώ να ανακαλέσω πολλές στιγμές που ένιωσα περηφάνια κυρίως για τα παιδιά μου –όπως ο κάθε γονιός, όταν τα βλέπει να εξελίσσονται και να τραβούν το δικό τους δρόμο, να καταφέρνουν πράγματα, να δημιουργούν, να προσφέρουν. Αυτές οι στιγμές είναι γεμάτες από συγκίνηση, περηφάνια και βαθιά αγάπη.

Ποιο χαρακτηριστικό αποδοκιμάζεις περισσότερο στον εαυτό σου;
Είμαι λίγο ευκολόπιστη… πρέπει να το ελέγξω γιατί να το αλλάξω είναι δύσκολο  (γέλια)

Αφιερώνεις χρόνο στον ευατό  σου;
Δυστυχώς όχι όσο θα ήθελα…

Τι θα άλλαζες στον κόσμο αν μπορούσες;
Μακάρι, να περνούσε απ’ τα χέρια ενός ανθρώπου κι απ’ το πέταγμα ενός χελιδονιού να ερχόταν η άνοιξη πέρα για πέρα, σε κάθε γωνιά της γης να άνθιζε η κοινωνική δικαιοσύνη και η ειρήνη.

Ποιό το μότο ζωής σου;
Γυναίκα η δύναμη σου πέλαγος και η θέληση σου βράχος!

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Γίνεται πόλος έλξης για επενδύσεις στον τουρισμό η Λάρνακα-15 νέα ξενοδοχεία σε έξι χρόνια, έρχονται άλλα 25

Ευοίωνο όσο ποτέ άλλοτε προδιαγράφεται το μέλλον της Λάρνακας σε ό,τι αφορά τις επενδύσεις σε τουριστικές αναπτύξεις, οι οποίες αναμένεται να βελτιώσουν και να αναβαθμίσουν

error: Content is protected !!