Κάποτε στη Λάρνακα…Το ζαχαροπλαστείο του Χατζόπουλου

H ομορφότερη, χωρίς αμφιβολία, σελίδα facebook για τη Λάρνακα είναι η σελίδα “Κάποτε στη Λάρνακα / Once upon a time in Larnaca”.

Ευχόμαστε μια μέρα να γίνει ένα βιβλίο ή μια έκθεση με όλες αυτές τις παλιές φωτογραφίες της πόλης μας που μας μαγεύουν και μας δείχνουν, σε πολλές περιπτώσεις, πως η Λάρνακα ήταν πιο όμορφη, (αν μη τι άλλο, αρχιτεκτονικά), πριν έρθει η “εξέλιξη”.

Είναι ωραίο να δημοσιεύουμε συχνά στο SkalaTimes μία φωτογραφία με λεζάντα από αυτό το υπέροχο fb page.

Η πιο κάτω φωτογραφία δημοσιεύτηκε στη σελίδα από τον κύριο Χρίστο Αποστολίδη με αυτή την λεζάντα: “Το τέλος της δεκαετίας του 1940, ένας επισκέπτης απ’ την Ελλάδα τριγυρνούσε στους δρόμους της Λάρνακας και φωτογράφιζε ότι τον εντυπωσίαζε. Δυστυχώς αυτές είναι και οι μόνες πληροφορίες που γνωρίζω για τη φωτογραφία της ανάρτησης. Είμαι όμως σίγουρος ότι τα μέλη της ομάδας, με τις γνώσεις και την παρατηρητικότητά τους, γρήγορα θα μας πληροφορήσουν και για αυτή τη γωνιά της Λάρνακας του ’40! Πηγή το διαδίκτυο”.

Η Ελίνα Μιχαήλ απάντησε πως “ειναι η παλια λεσχη εκει στο ταχυδρομειο απεναντι απο το μουσειο Πιεριδη ( παντα μου εκανε εντυπωση η αρχιτεκτονικη του κτιριου ). Αυτο το διαστημα γινονται εργασιες αναπαλαιωσης. Ξερει κανεις να μας πει τι ακριβως ηταν η χρηση του κτιριου;” και ο πρώην Αντιδήμαρχος Λάρνακας Αλέξης Μιχαηλίδης έγραψε: “Δεν υπάρχει αμφιβολία είναι το ζαχαροπλαστείο του Χατζόπουλου κάτω από το σπίτι Βαλδασερίδη. Θα βρω κι άλλες φωτογραφίες επιβεβαιωτικές”. 

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Ο Βουλευτής Λάρνακας Ανδρέας Πασιουρτίδης στη Μπράγκα της Πορτογαλίας, με αναφορές στο Παλαιστινιακό και Κυπριακό

Μέσα από ανάρτηση του ο Βουλευτής Λάρνακας, ΑΚΕΛ, Ανδρέας Πασιουρτίδης αναφέρθηκε στην συμμετοχή του στις εργασίες της 18ης Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης της

error: Content is protected !!