Δεν σταματά ο εφιάλτης της κακοποίησης παιδιών όσο εμείς σωπαίνουμε….

Λάρνακα: Ανέβασε υλικό παιδικής πορνογραφίας / Σήμερα στο δικαστήριο

To SkalaTimes σε συνεργασία με τον γνωστό εκπαιδευτικό ψυχολόγο της Λάρνακας Ανδρέα Δημητρίου, διοργανώνουν τα τελευταία χρόνια εκδήλωση κατά της σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών.
Οι αριθμοί, (1 στα 5 παιδιά μέσα στην ΕΕ κακοποιείται σεξουαλικά), και τα τέρατα γύρω μας δεν μας αφήνουν άλλη επιλογή από το να φωνάζουμε κατά αυτού του εφιάλτη, μέχρι “το ΕΝΑ να γίνει ΚΑΝΕΝΑ”.

Παιδεραστές,πολλές φορές θείοι, συγγενείς, με “ψηλό στάτους στην κοινωνία”, ή σε “σημαντικές” θέσεις εργασίας, οικογενειάρχες, “σοβαροί”, είναι μερικά από τα προφίλ των τεράτων που κακοποιούν παιδιά και κυκλοφορούν ανάμεσα μας, ελεύθεροι, επειδή τα παιδιά δεν μίλησαν ποτέ, επειδή δεν θέλησαν να πληγώσουν την οικογένεια τους, με αποτέλεσμα να έχουμε πολλές φορές, πληγωμένους ενήλικες με σοβαρά ψυχολογικά τραύματα. Ενώ, σε πολλές περιπτώσεις τα παιδιά (που έγιναν ενήλικες) είναι αναγκασμένα να βλέπουν καθημερινά το τέρας που τα κακοποίησε και το οποίο δεν κατέγγειλαν ποτέ!

Κανένας δεν έχει δικαίωμα να σωπαίνει μπροστά σε αυτά τα τέρατα διότι πρόκειται για αρρωστημένα τέρατα και η σιωπή καταφέρνει να τους δίνει την ελεύθερία να ξαναδράσουν μετά από λίγο (ή αρκετό) καιρό.

Αφορμή για το πιο πάνω κείμενο, η σημερινή είδηση πως ενώπιον Δικαστηρίου βρέθηκε 41χρονος ύποπτος για υπόθεση κατοχής και διανομής υλικού παιδικής πορνογραφίας.

Συγκεκριμένα: ενώπιον Δικαστηρίου για έκδοση διατάγματος κράτησης του, αναμένεται να παρουσιαστεί σήμερα αλλοδαπός ηλικίας 41χρόνων, που διαμένει στην επαρχία Λάρνακας, για διευκόλυνση των ανακρίσεων της Αστυνομίας σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση κατοχής και διανομής υλικού παιδικής πορνογραφίας.
Σύμφωνα με την Αστυνομία η διερεύνηση της υπόθεσης άρχισε μετά από πληροφορίες που λήφθηκαν στην Αστυνομία από την Europol, σύμφωνα με τις οποίες άτομο, το οποίο χρησιμοποιεί τρεις διαφορετικούς λογαριασμούς σε διαδικτυακή πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, ανέβασε στους λογαριασμούς του, αριθμό ηλεκτρονικών αρχείων βίντεο και φωτογραφίας, με υλικό παιδικής πορνογραφίας.

Οι ειδικοί υπενθυμίζουν στους γονείς πως κάθε φωτογραφία παιδιού στα social media είναι υποψήφια για παιδική πορνογραφία.

Σε πρόσφατο σχετικό ρεπορτάζ στον www.alphanews η η  ψυχολόγος Δρ. Αριστονίκη Θεοδοσίου Τρυφωνίδου είχε δηλώσει:
“Η πιο σοβαρή οπτική του προβλήματος είναι η ανεξέλεγκτη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Η σελφίτιδα αλλά και η απερίσκεπτη φωτογράφιση των παιδιών σε ιδιαίτερες στιγμές είναι ένα φαινόμενο της εποχής που πιστεύω πηγάζει από την ανάγκη του ανθρώπου για σημασία και δημοφιλία. Θεωρώ πως πολλές φορές οι γονείς δρούμε απερίσκεπτα στην ανάρτηση φωτογραφιών των παιδιών μας καθότι δεν συνειδητοποιούμε το που αναρτούμε τις φωτογραφίες και τους πιθανούς κινδύνους που ελλοχεύουν.
Λίγο η παρόρμηση μας που βλέπουμε τις χαριτωμενιές των παιδιών μας, λίγο η χαρά μας που θέλουμε να την μοιραστούμε με τους φίλους μας, λίγο η περηφάνια μας συντελούν στο να αναρτούμε φωτογραφίες.
Είναι καλό να αναρωτιόμαστε Σε τι εξυπηρετεί η ανάρτηση αυτή; ποιον εξυπηρετεί; τι κίνδυνοι υπάρχουν;
Όλοι μας έχουμε δημοσιεύσει κατά καιρούς φωτογραφίες των παιδιών μας. Ωστόσο είναι καλό να συνειδητοποιήσουμε τι είναι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ποια είναι η σωστή χρήση και πώς μπορούμε να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας και πρωτίστως τα παιδιά μας”.
Στο ίδιο ρεπορτάζ η Αστυνομία τόνισε για άλλη μια φορά τους πως κάθε φωτογραφία που απεικονίζει παιδί σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης είναι υποψήφια να τύχει επεξεργασίας από επιτήδειους και να αναρτηθεί σε ιστοσελίδες με πορνογραφικό υλικό.
Ο Αναπληρωτής Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Στέλιος Στυλιανού είχε αναφέρει στο AlphaNewsLive: “Ένα μεγάλο λάθος είναι να ανεβάσει κάποιος τις φωτογραφίες των παιδιών του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, εκεί όπου υπάρχουν τεράστιοι κίνδυνοι. Ένα στοιχείο, για προβληματισμό, κάθε φωτογραφία παιδιού στο διαδίκτυο είναι υποψήφια να τύχει εκμετάλλευσης από επιτήδειους. Δηλαδή μπορεί να υποστεί επεξεργασία και να γίνει χρήση της ακόμη και σε παράνομες ιστοσελίδες με παιδικό πορνογραφικό υλικό. Νομίζω η σκέψη και μόνο του ενδεχόμενου λειτουργεί ως αποτρεπτικός παράγοντας. Μια άλλη συμβουλή προτού κοινοποιήσουμε ότιδήποτε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να σκεφτόμαστε διπλά γιατί πιστεύω ότι η πρόληψη είναι η καλύτερη μέθοδος να αποφύγουμε επικίνδυνες καταστάσεις”.

——————————-

Παιδική κακοποίηση: είναι η σωματική, σεξουαλική ή συναισθηματική κακομεταχείρηση ή παραμέληση ενός παιδιού ή παιδιών. Στις ΗΠΑ, τα Centers for Disease Control and Prevention (CDC), και το Department for Children and Families (DCF), ορίζουν ως παιδική κακοποίηση κάθε πράξη ή σειρά πράξεων ή παράλειψη εκ μέρους ενός γονιού ή άλλου ατόμου που φροντίζει το παιδί, η οποία έχει ως αποτέλεσμα τη βλάβη, το δυναμικό για βλάβη ή την απειλή βλάβης ενός παιδιού.
Η παιδική κακοποίηση μπορεί να συμβεί στο σπίτι του παιδιού ή σε οργανισμούς (σχολεία ή κοινότητες) όπου το παιδί αλληλεπιδρά. Υπάρχουν τέσσερις κύριες κατηγορίες παιδικής κακοποίησης: παραμέληση, σωματική κακοποίηση, ψυχολογική ή συναισθηματική κακοποίηση και σεξουαλική κακοποίηση.
Η παιδική κακοποίηση αποτελεί ένα ζήτημα, οι συνέπειες του οποίου έχουν διάρκεια και επηρεάζουν και τη μετέπειτα ζωή του παιδιού, μετατρέποντάς το σε έναν ενήλικα που αντιμετωπίζει δυσκολίες σε διάφορες σημαντικές πτυχές της ζωής του. Δημιουργεί άτομα με έντονα προβλήματα στις προσωπικές τους σχέσεις, τα οποία δυσκολεύονται να αγαπήσουν και να εμπιστευτούν, έχουν τάση προς καταχρήσεις, εμφανίζουν  αγχώδεις διαταραχές όπως διαταραχή μετατραυματικού στρές  (PTSD ή Post Traumatic Stress Disorder), προβλήματα προσαρμοστικότητας και κατάθλιψη. Επίσης, οι άνθρωποι που υπέστησαν κακοποίηση όταν ήταν παιδιά ενδέχεται να προβούν οι ίδιοι σε κακοποίηση παιδιών όταν ενηλικιωθούν”.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Ο Βουλευτής Λάρνακας Ανδρέας Πασιουρτίδης στη Μπράγκα της Πορτογαλίας, με αναφορές στο Παλαιστινιακό και Κυπριακό

Μέσα από ανάρτηση του ο Βουλευτής Λάρνακας, ΑΚΕΛ, Ανδρέας Πασιουρτίδης αναφέρθηκε στην συμμετοχή του στις εργασίες της 18ης Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης της

error: Content is protected !!