Θέμα για τη δημιουργία πάρκου σκύλων στη Λάρνακα

Μια επιστολή διαμαρτυρίας προς το Δήμο Λάρνακας δημοσίευσε ο Φιλελεύθερος.
Σύμφωνα με την επιστολή, (που δεν είδαμε ποιοι την υπογράφουν, αφού δεν έβαλε ονόματα ο Φιλελεύθερος), 
οι ιδιοκτήτες σκύλων καλούν τις δημοτικές αρχές να μην αναθεωρήσουν την αρχική τους απόφαση για τη δημιουργία πάρκου για σκυλιά επί της οδού Διογένους, καθώς, το συγκεκριμένο σημείο στη Λάρνακα βολεύει τη διακίνηση αρκετών δημοτών που διαθέτουν σκύλους.

Το κείμενο του Φιλελεύθερου και την αυτούσια επιστολή δημοσίευσε η παιδίατρος Μόνικα Μιχαηλίδου στην προσωπική της σελίδα στο Facebook καλώντας τον Δήμαρχο Ανδρέα Βύρα να τοποθετηθεί επί του θέματος.
Ο Δήμαρχος, (όπως συνηθίζει), απάντησε αμέσως κάτω από την ανάρτηση της κ. Μιχαηλίδου: 1. Ούτε αποφασίσαμε και ούτε αλλάξαμε απόφαση, το εν λόγω πάρκο να γίνει πάρκο σκύλων. 2. Πουθενά στην πόλη δεν απαγορεύσαμε την διακίνηση σκύλων. 3. Η απόφαση μας για δημιουργία πάρκου σκύλων ισχύει και σύντομα θα ξεκινήσει η υλοποίηση του”.

Πιο κάτω η επιστολή των κατοίκων:

Κύριε Δήμαρχε Λάρνακας,
Δημοτικό Συμβούλιο Λάρνακα, 

Σαν δημότες της πόλης που πληρώνουμε φόρους, που πληρώνουμε άδειες κατοχής σκύλων και που θεωρητικά έχουμε τα ίδια δικαιώματα με όλους τους άλλους πολίτες σας καλούμε να μην αναθεωρήσετε και να μην κάνετε βήμα πίσω από την αρχική σας απόφαση για δημιουργία πάρκου για σκυλιά στην οδό Διογένους στη Λάρνακα. Το σημείο εκεί βολεύει τους περισσότερους δημότες στη διακίνηση τους. Έχετε απαγορεύσει την είσοδο των τετράποδων φίλων μας σε όλους σχεδόν τους κοινόχρηστος κοινόχρηστους χώρους της πόλης. Μιας πόλης που θέλετε να ονομάζεται “Ευρωπαϊκή”, αλλά δυστυχώς οι αποφάσεις και οι ενέργειες του Δήμου απέναντι στα ζώα συντροφιάς και τους κηδεμόνες τους μόνο Ευρώπη δεν θυμίζουν. Το να μας ορίσετε ένα χώρο πρασίνου, απομονωμένο και παραμελημένο δεν σας τιμά. Δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι εξυπηρετείται τα συμφέροντα οποιουδήποτε ή οποιασδήποτε κοινότητας ενάντια στο κοινό συμφέρον και στην Ευρωπαϊκή κουλτούρα. Το να γίνει το κέντρο της πόλης Γκέτο δεν εξυπηρετεί τον Λαρνακεα πολίτη αλλά μια συγκεκριμένη ομάδα πληθυσμού. Σαν κηδεμόνες ζώων απαιτούμε όπως το πάρκο των ζώων το οποίο θα μπορούμε να επισκεπτόμαστε με τους τετράποδους φίλους μας να γίνει στην οδό Διογενους όπου θα μπορεί να εξυπηρετεί όλο τον κόσμο. Σαν φιλόζωοι πολίτες σας υποσχόμαστε να σεβαστούμε το πάρκο και τη φύση.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Ο Βουλευτής Λάρνακας Ανδρέας Πασιουρτίδης στη Μπράγκα της Πορτογαλίας, με αναφορές στο Παλαιστινιακό και Κυπριακό

Μέσα από ανάρτηση του ο Βουλευτής Λάρνακας, ΑΚΕΛ, Ανδρέας Πασιουρτίδης αναφέρθηκε στην συμμετοχή του στις εργασίες της 18ης Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης της

error: Content is protected !!