Νέα προβλήματα και “αναμονή” για αναπτυξιακά έργα στην Λάρνακα…./ Άμεση αναδημοσίευση του Τοπικού Σχεδίου ζητούν οι βουλευτές του ΑΚΕΛ Λάρνακας

Φαίνεται -ακόμη μια φορά- πως κάποιοι, σε κάποια κέντρα λήψεων αποφάσεων στην Λευκωσία, κάνουν τα πάντα για να βάζουν την ανάπτυξη της Λάρνακας σε….αναμονή και εκεί που μπορούν σε….ακύρωση.
Το έργο το έχουμε δει πολλές φορές, σε πολλές περιπτώσεις.
Λες και για κάποιους είναι στοίχημα να μένει σε στασιμότητα η ανάπτυξη της πόλης μας.

Το “νέο πρόβλημα” είναι η ακύρωση του Τοπικού Σχεδίου από το δικαστήριο που έχει προκαλέσει προβλήματα στην αδειοδότηση μεγάλων αναπτύξεων, όπως είναι το πολυσυζητημένο έργο Larnaka Tower. Συγκεκριμένα, η μεικτή ανάπτυξη στις Φοινικούδες βρισκόταν στο τελικό στάδιο έκδοσης πολεοδομικής άδειας, αλλά πλέον έχει τοποθετηθεί στην…. αναμονή!

Σύμφωνα με την επιστολή που εξασφάλισε το SkalaTimes, οι δύο βουλευτές ΑΚΕΛ Λάρνακας Ευανθία Σάββα και Ανδρέας Πασιουρτίδης ζητούν την άμεση αναδημοσίευση του Σχεδίου και ζητούν από τον Υπουργό Κωνσταντίνο Πετρίδη όπως προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να συνεχιστεί απρόσκοπτα η αδειοδότηση των έργων που εκκρεμούν και να μην παρουσιαστεί στασιμότητα στην ανάπτυξη της πόλης.
«Ζητούμε άμεσα την αναδημοσίευση του σχεδίου για να μπορέσει να συνεχίσει ομαλά η διαδικασία αδειοδοτήσεων», γράφουν στην επιστολή τους οι δύο βουλευτές Λάρνακας.

Πιο κάτω ολόκληρη η επιστολή:

Ημερομηνία : 21/06/2019

Υπουργό Εσωτερικών κύριο Κωνσταντίνο Πετρίδη

Αγαπητέ φίλε,

Αναφορικά με το τοπικό σχέδιο Λάρνακας και την ακύρωση αυτού με πρόσφατη απόφαση του Διοικητικού Δικαστηρίου θα θέλαμε να εκφράσουμε την ανησυχία μας και να σας καλέσουμε όπως προβείτε σε όλες εκείνες τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να συνεχιστεί απρόσκοπτα η αδειοδότηση των εκκρεμούντων έργων και να μην παρουσιαστεί στασιμότητα στην ανάπτυξη της πόλης.

Συγκεκριμένα, με αυτή την απόφαση δεν μπορεί η αρμόδια πολεοδομική αρχή να προχωρήσει σε εξέταση και παραχώρηση καμίας άδειας, που εμπίπτει στις πρόνοιες του ακυρωθέντος τοπικού σχεδίου.

Ως εκ τούτου ζητούμε άμεσα την επαναδημοσίευση του σχεδίου για να μπορέσει να συνεχίσει ομαλά η διαδικασία αδειοδοτήσεων.

Αναμένουμε την άμεση ανταποκριση καθώς και την απάντηση σας.

Με εκτίμηση,
Ευανθία Σάββα Βουλευτής ΑΚΕΛ Λάρνακας
Ανδρέας Πασιουρτίδης Βουλευτής ΑΚΕΛ Λάρνακας

Κοινοποίηση : Δήμος Λάρνακας

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Ανθεστήρια Λάρνακας 2024 και βραβεία

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, 19  Μαΐου 2024, η Γιορτή των Ανθεστηρίων στη Λάρνακα. Στις 6.00 μ.μ. στη Λεωφόρο Αθηνών (Φοινικούδες) έγινε η παρέλαση στην οποία έλαβαν

error: Content is protected !!