Ο Ντάριο Φο στη Πύλα με “Κλαξόν, τρομπέτες και πλάκες”

Για το Κοινοτικό Συμβούλιο Πύλας τα πολιτιστικά ζητήματα βρίσκονται ψηλά στην ατζέντα του. Ο Πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου Σίμος Μυτίδης και τα μέλη του Κ.Σ εδώ και χρόνια προσφέρουν σταθερά,αλλά και με χαμηλούς τόνους, πολιτιστικές και δικοινοτικές εκδηλώσεις όχι μόνο στους κατοίκους Πύλας, αλλά και για φιλότεχνο κοινό που διαμένει εκτός Πύλας.

Στις 10 Ιουλίου ημέρα Τετάρτη, στις 8 το βράδυ, στο Αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου UCLAN θα ανέβει η παράσταση του θεάτρου ΑΝΤΙΛΟΓΟΣ, “Κλαξόν, τρομπέτες και…πλάκες” του Ντάριο Φο.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Παίζουν οι ηθοποιοί:
Θανάσης Δρακόπουλος
Σάββας Μενοίκου
Βασίλης Παφίτης
Αντρέας Σιαμαρής
Φώτης Φωτίου
Βαλάντω Χαραλάμπους
Χριστίνα Χριστόφια

Συντελεστές
Απόδοση κειμένου – διασκευή:
Μαρία Μανναρίδου Καρσερά / Φώτης Φωτίου
Σκηνοθεσία: Μαρία Μανναρίδου Καρσερά
Σκηνογραφία- Ενδυματολογία: Ηλέκτρα Κυθραιώτου
Μουσική Επιμέλεια: Δημήτρης Ζαχαρίου
Σχεδιασμός Φωτισμού: Κούλης Σιαμπάνης

Υπόθεση: Τι συμβαίνει όταν συναντιέται ένας κυνικός βιομήχανος με έναν αριστερό εργάτη του; Πως μια πρώην σύζυγος,μια ερωμένη, ένας αστυνομικός,ένας ανακριτής και μια γιατρός μπορούν να ταράξουν την πολιτική και οικονομική ισορροπία της Ιταλίας.Οι καταστάσεις ανατρέπονται, οι συμπτώσεις ξεγελούν, τα πρόσωπα μπερδεύονται και η ιστορία περιπλέκεται.

Το έργο: «Κλάξον, τρομπέτες και…. πλάκες» αποτελεί μια πολιτική κωμωδία καταστάσεων. Ο Ντάριο Φο με αφορμή την απαγωγή και δολοφονία του πρωθυπουργού ΆλντοΜόρο από Ερυθρές Ταξιαρχείες συνθέτει το συγκεκριμένο έργο με σκοπό να σχολιάσει την πολιτική κατάστάση της Ιταλίας. Η αιχμηρή του πένα σατυρίζει με σαρκασμό και ανατρεπτικό χιούμορ την διαφθορά της εξουσίας, την κοινωνική ανισότητα, την εκμετάλλευση των εργαζομένων, την πολιτική αυθαιρεσία, την τρομοκρατία, την συγκάλυψη πολιτικών εγκλημάτων, τη απραξία της αστυνομίας και το ευμετάβλητο της ζωής. Ένα έργο διαχρονικό που κλείνει πονηρά το μάτι στη κοινωνία που ζούμε!

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Ανθεστήρια Λάρνακας 2024 και βραβεία

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, 19  Μαΐου 2024, η Γιορτή των Ανθεστηρίων στη Λάρνακα. Στις 6.00 μ.μ. στη Λεωφόρο Αθηνών (Φοινικούδες) έγινε η παρέλαση στην οποία έλαβαν

error: Content is protected !!