«Μπουκιά και συχώριο» του βραβευμένου Κώστα Μαννούρη, με την μοναδική Πόπη Αβραάμ!

Η Πόπη Αβραάμ δεν χρειάζεται συστάσεις, είναι μία από τις σημαντικότερες ηθοποιούς της Κύπρου, μία γυναίκα με ταλέντο που μπορεί εύκολα να κατακτήσει το τηλεοπτικό, κινηματογραφικό  ή θεατρικό κοινό, με μια της κίνηση, με την δύναμη του ταλέντου της.

Ούτε ο Κώστας Μαννούρης χρειάζεται συστάσεις, οι δύο βραβεύσεις του από το Θεατρικό Οργανισμό Κύπρου, η δύναμη του λόγου του και η μοναδικότητα του συγγραφικού του ταλέντου τον έκαναν γρήγορα αγαπητό στο θεατρόφιλο κοινό, αλλά και στο αναγνωστικό κοινό που τον έμαθε μέσα από τις στήλες του στο περιοδικό του Φιλελεύθερου, FeelGood.

Οι δύο τους συνεργάζονται για πρώτη φορά και αυτή την Παρασκευή, στη Λάρνακα στην Δημοτική Πινακοθήκη της πόλης, το κοινό θα έχει την δυνατότητα να απολαύσει την Πόπη Αβραάμ να διαβάζει αποσπάσματα από τα κείμενα «Μπουκιά και συχώριο» του Κώστα Μαννούρη.

Στα δεκαοκτώ η Αλέκα γνώρισε τον Κύπριο φοιτητή νομικής Τιμολέοντα Αργυρίου. Μετρίου αναστήματος και μάλλον άσχημο, αλλά ας όψεται που αγαπούσε τα σιροπιαστά του πατέρα της και της έκανε αφειδώς κομπλιμέντα. Κι αυτή τα έχαψε. Όλα. Έτσι, βρέθηκε στα είκοσι ένα παντρεμένη στην Κύπρο να κατοικεί σε κάποια, μέχρι τότε άγνωστη σ’ αυτήν πόλη, προσπαθώντας να καταλάβει γιατί το «σήμερα» χρειάζεται τέσσερα μι. Εκ των υστέρων θα έπρεπε να ήταν προσεκτικότερη. Τι μπορούσε στ’ αλήθεια να προσδοκά μια Αθηναία σε κάποια μικρή πόλη, το όνομα της οποίας σημαίνει φέρετρο, σαρκοφάγος ή κάτι τέτοιο; Το να ζεις στη Λάρνακα είναι, ετυμολογικά ομιλούντες, επικίνδυνα συναφές με το κατανυκτικότατο «η ζωή εν τάφω»”.

Το κείμενο ακολουθεί τη ζωή και την άδοξη καθημερινότητα της Αλέκας Κάντα-Αργυρίου ιδιοκτήτριας μιας πρότυπης μπουτίκ μνημοσύνων στην πόλη του Ζήνωνα. Κι ανάμεσα στις αστοχίες, τις επιθυμίες, τις ελπίδες και τις μεταμέλειες της ηρωίδας, τα κόλλυβα. Απαρεγκλίτως παρόντα. Σαν ιλαρή και βρώσιμη οπτικοποίηση της λύπης και της απουσίας. Σαν ένα κόλαφος στη δεξιά παρειά του θανάτου”.

Παρασκευή 10 Μαΐου 2019, στις 19:00

Είσοδος Ελεύθερη

Η εκδήλωση γίνεται μέσα στα πλαίσια παράλληλων εκδηλώσεων της μεγάλης εικαστικής έκθεσης “Τεχνών Γεύσεις” η οποία φιλοξενείται στην Δημοτική Πινακοθήκη Λάρνακας από τις 12 Απριλίου 2019 και θα παραμείνει μέχρι τις 29 Ιουνίου 2019.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Η Ελευθερία του Τύπου στη Κύπρο διανύει την ζωή εν τάφω χωρίς να αναμένεται καμιά ανάσταση, τουλάχιστον στο εγγύς μέλλον

Παγκόσμια Ημέρα για την Ελευθερία του Τύπου Της Γιώτας ΔημητρίουΑρχισυντάκτρια SkalaTimes “Με απόφαση της UNESCO, για το έτος 2024, η επέτειος της 3ης Μαΐου είναι

Δευτέρα της Λαμπρής στην Ορόκλινη με διασκέδαση, παιχνίδια, μουσική διαγωνισμούς και δωρεάν φλαούνες και ποτό

Ο πρόεδρος του κοινοτικού συμβουλίου Ορόκλινης κύριος Νεόφυτος Φακοντής και τα μέλη του Κοινοτικού Συμβουλίου διοργανώνουν ένα υπέροχο πρόγραμμα για τη Δευτέρα του Πάσχα, 6

error: Content is protected !!