Το Παγκύπριο Συμβούλιο Ειρήνης (ΠΣΕ) καταδικάζει το ιμπεριαλιστικό πραξικόπημα στη Βενεζουέλα

Aνακοίνωση Παγκύπριου Συμβουλίου Ειρήνης (ΠΣΕ)

Το Παγκύπριο Συμβούλιο Ειρήνης (ΠΣΕ) καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο το ιμπεριαλιστικό πραξικόπημα στη Βενεζουέλα, το τελευταίο μέσο που έχει να εφαρμόσει η μαριονέτα  των ΗΠΑ και των πιο αντιδραστικών κύκλων της  Ε.Ε.  με σκοπό την εκδίωξη του νόμιμου προέδρου της χώρας Νικολά Μαδούρο και την υποταγή της χώρας στις ορέξεις των Ιμπεριαλιστών.

Οι εδώ και μήνες συνεχιζόμενες επιθέσεις ενάντια στην Μπολιβαριανή Δημοκρατία της Βενεζουέλας μέσα από οικονομικούς αποκλεισμούς και κυρώσεις σε όλους του τομείς της οικονομίας με στόχο να κλονίσουν την εμπιστοσύνη του λαού της Βενεζουέλας προς τη νόμιμη κυβέρνηση του Νικολά Μαδούρο, αλλά και της ίδιας της κυβέρνησης με την ελπίδα την παράδοση της εξουσίας στο ανδρείκελο των ΗΠΑ και της Ε.Ε. δεν έφεραν το επιθυμητό αποτέλεσμα και εφάρμοσαν αυτό που καλά ξέρουν να κάνουν. Τα πραξικοπήματα και τη χρήση ένοπλης βίας θέτοντας σε κίνδυνο χιλιάδες ανθρώπους, παιδιά και γυναίκες.

Η κατάσταση σήμερα στη Βενεζουέλα θυμίζει την περίοδο του πραξικοπήματος στη Χιλή, όπου ο στρατός με εντολές των ΗΠΑ σκότωσε χιλιάδες πολίτες και διέλυσε ότι δημοκρατικό είχε χτιστεί με την εκλογή του Αλιέντε στην εξουσία. Αυτή την πολιτική της εφάρμοσαν και σε πολλές άλλες χώρες στη Λατινική Αμερική.

Ο κυπριακός λαός μαζί με το ΠΣΕ στήριζε και στηρίζει το δικαίωμα του λαού της Βενεζουέλας να αποφασίζει μόνος του για την τύχη του και το μέλλον του.

Εκφράζουμε την ολόπλευρη μας αλληλεγγύη στον λαό της Βενεζουέλας και τις δυνάμεις που αγωνίζονται υπερασπιζόμενες τον πλήρη σεβασμό στην εδαφική ακεραιότητα, την κυριαρχία και ανεξαρτησία της Βενεζουέλας.

Καλούμε τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών και τα πέντε μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας και την Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως λάβουν όλα τα νόμιμα μέσα για να σταματήσει το αιματοκύλισμα και να ληφθούν όλα τα μέτρα ώστε να σταματήσει  κάθε ανάμειξη, πολιτική ή στρατιωτική στα εσωτερικά  της χώρας.

Η Μπολιβαριανή κυβέρνηση της Βενεζουέλας ήταν πάντα στο πλευρό του κυπριακού λαού για μια δίκαιη και ειρηνική λύση του κυπριακού προβλήματος, γι’ αυτό ζητούμε από την Κυπριακή Κυβέρνηση, όπως καταδικάσει το πραξικόπημα ενάντια στη νόμιμη κυβέρνηση της Βενεζουέλας και όπως εκφράσει την αμέριστη συμπαράσταση της προς τον λαό της Βενεζουέλας.

Κάτω τα χέρια από την Βενεζουέλα!

Τετάρτη, 1 Μαΐου 2019
Η Γραμματεία του ΠΣΕ

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

error: Content is protected !!