Ένα μοναδικό παιδικό εργαστήρι από το Δήμο Λιβαδιών!

Ένα μοναδικό παιδικό εργαστήρι για παιδιά από 2 ως 7 ετών με τη στήριξη του Δήμου Λιβαδιών σκοπεύει στην υγιή και δημιουργική ενασχόληση των παιδιών. Περισσότερα για το απογευματινό αυτό εργαστήρι μας λέει η Υπεύθυνη του, η παιδαγωγός Παναγιώτα Πούλλου Μουρούζη.

SkalaTimes

Παναγιώτα, το παιδικό σας εργαστήρι σε συνεργασία με το Δήμο Λιβαδιών τι προσφέρει στα παιδιά;
Αρχικά πρέπει να αναφέρω ότι νιώθω ευγνώμων που μου δόθηκε η ευκαιρία από το Δήμο Λιβαδιών, το χωριό μου, και συγκεκριμένα από τους δημοτικούς συμβούλους αλλά και τον δήμαρχο κ. Μάριο Αρμένη να συνεργαστούμε.
Το παιδικό εργαστήρι προσφέρει στα παιδιά ένα δημιουργικό απόγευμα. Η μάθηση γίνεται με παιγνιώδες τρόπο και δίνονται στα παιδιά τα πρώτα τους βήματα στη προγραφή, προανάγνωση αλλά και στις μαθηματικές έννοιες.
Ακόμη βοηθά στην κοινωνικοποίηση τους πέραν του σχολικού τους περιβάλλοντος και στην ενδυνάμωση τους σε δεξιότητες όπως η γραφή, η ζωγραφική και ο σωστός χειρισμός του μολυβιού.

Πότε ξεκίνησε η λειτουργία του;
Το παιδικό εργαστήρι ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2014 σε συνεργασία με το Δήμο Λιβαδιών.  Επίσης θέλω να προσθέσω το καινούριο μας εργαστήρι που μόλις ξεκίνησε πάλι σε συνεργασία με το Δήμο Λιβαδιών “οι μικροί μαγειροζαχαροπλάστες”.
Το εργαστήρι μας είναι ακόμη μια απόδειξη πως η κοινότητα του Δήμου Λιβαδιών, και ιδιαίτερα ο ίδιος ο Δήμος Λιβαδιών, ενδιαφέρεται για τα παιδιά της και χαίρομαι που εγώ υπήρξα το “μέσο” για την επίτευξη αυτού του στόχου.

Εσύ τι έχεις σπουδάσει;
Έχω σπουδάσει Νηπιαγωγός στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας όπου ολοκλήρωσα τις   σπουδές μου το 2013.

Πόσα είναι τα δίδακτρα για τα παιδάκια που έρχονται στο εργαστήρι σας;
Τα δίδακτρα είναι προσιτά για κάθε οικογένεια και ανέρχονται στο ποσό των €20 το μήνα, για κάθε παιδί.  Στο ποσό περιλαμβάνονται τα υλικά που χρησιμοποιούμε στις δημιουργίες μας και ό,τι άλλο χρειάζονται τα παιδιά κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου.    

Σε ποιες ηλικίες αποτείνεται το εργαστήρι σας;
Το εργαστήρι μας αποτείνεται σε ηλικίες από 2 μέχρι 7 ετών.  Είναι χωρισμένα τα   παιδιά σε δύο τμήματα, το ένα αποτελείται από τις ηλικίες 2 μέχρι 5 ετών και 5 μέχρι 7 ετών αντίστοιχα.  

Που ακριβώς βρίσκεται το εργαστήρι σας;
Το εργαστήρι βρίσκεται στη βιβλιοθήκη του Δήμου Λιβαδιών όπου υπάρχει μία αίθουσα διαμορφωμένη ανάλογα για τα παιδιά.

Ποιο θεωρείς ως το βασικό εφόδιο για να δώσουμε στα παιδιά μας;
Τα παιδιά μας δυστυχώς, στις μέρες μας, αντιμετωπίζουν τις προκλήσεις της σημερινής κοινωνίας.  Το πιο σημαντικό ρόλο στη σωστή διαπαιδαγώγηση τον έχει η οικογένεια όπου θα του προσφέρει τα απαραίτητα εφόδια για τη μετέπειτα ζωή του μέσα σ’ ένα υγιής οικογενειακό περιβάλλον.
Ο ρόλος όμως του εκπαιδευτικού είναι εξίσου σημαντικός γιατί στηρίζει τις αξίες και αρχές τους.
Πιστεύω πως το πιο βασικό εφόδιο που θα πρέπει να δώσουμε στα παιδιά μας είναι η ικανότητα σωστής επικοινωνίας με τους συνανθρώπους του.  Αυτό φυσικά επιστεγάζει τον σεβασμό, την αμοιβαία αγάπη, την αλληλοκατανόηση και την αλληλοβοήθεια.
Τέλος, θεωρώ πως ο ποιοτικός χρόνος με τα παιδιά μας είναι απαραίτητος. 

Πόσο σημαντικές είναι οι δημιουργικές δραστηριότητες σε μια εποχή που κυριαρχεί η τεχνολογία σε μεγάλο βαθμό και τι κερδίζουν τα παιδιά μέσα από αυτές;
Όπως έχω ήδη αναφέρει, σίγουρα η οικογένεια διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην διαμόρφωση της προσωπικότητας των παιδιών.  Πόσο μάλλον στη σύγχρονη εποχή της ραγδαίας εξέλιξης της τεχνολογίας, που τα τεχνολογικά επιτεύγματα έγιναν μέρος της ζωής τους.  Εμείς ως παιδαγωγοί έχουμε ως μέλημα μας να τους αποσπάσουμε την προσοχή σε δραστηριότητες πιο αυθεντικές.  Θέλουμε τα παιδιά να έρχονται σε επαφή με καθημερινά υλικά, να δημιουργούν, να καλλιεργούν τη φαντασία τους και γενικά να λαμβάνουν βιωματική γνώση.  Έτσι τα παιδιά κερδίζουν ποιοτική, γνήσια ψυχαγωγία και όχι νόθα προσκολλημένοι σε μια οθόνη.  Ακολουθώντας το σχολικό πρόγραμμα αφομοιώνουν καλύτερα τις έννοιες και τα διδασκόμενα θέματα.  Πιστεύω πως είναι πιο χαρούμενα στα πλαίσια τέτοιου είδους ψυχαγωγίας και εκπαιδευτικής δραστηριότητας.

Περισσότερα:

https://www.facebook.com/%CE%A0%CE%B1%CE%B9%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CE%95%CF%81%CE%B3%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%AE%CF%81%CE%B9-%CF%83%CE%B5-%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%B1%CF%83%CE%AF%CE%B1-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%BF-%CE%94%CE%AE%CE%BC%CE%BF-%CE%9B%CE%B9%CE%B2%CE%B1%CE%B4%CE%B9%CF%8E%CE%BD-1565470710341530/

https://www.facebook.com/%CE%9F%CE%B9-%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CF%81%CE%BF%CE%AF-%CE%BC%CE%B1%CE%B3%CE%B5%CE%B9%CF%81%CE%BF%CE%B6%CE%B1%CF%87%CE%B1%CF%81%CE%BF%CF%80%CE%BB%CE%AC%CF%83%CF%84%CE%B5%CF%82-%CF%83%CE%B5-%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%B1%CF%83%CE%AF%CE%B1-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%BF-%CE%94%CE%AE%CE%BC%CE%BF-%CE%9B%CE%B9%CE%B2%CE%B1%CE%B4%CE%B9%CF%8E%CE%BD-291117011549466/

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Μεγάλη Τρίτη

Στην Ορθόδοξη Εκκλησία, σύμφωνα με το τηρούμενο Μηναίο ή Μηνολόγιο, η Μεγάλη Τρίτη είναι αφιερωμένη αφενός στη μνεία του ιερού Ευαγγελίου που αναφέρεται στη δριμύτατη

Η Θεατρική Ομάδα «Αρχάγγελος» Κιτίου επιστρέφει με την καινούρια κωμωδία «Χρόνια Πολλά, να μεν τα εκατοστίσεις!»

Η Θεατρική Ομάδα «Αρχάγγελος» Κιτίου συνεχίζει για 9η χρονιά να μας προσφέρει μια θεατρική παράσταση γεμάτη γέλιο.Ένα έργο γραμμένο από τον θεατρολόγο, συγγραφέα, ηθοποιό και

error: Content is protected !!