Η επιστολή της Μέγκαν και οι δηλώσεις του Κλούνεϊ….

SkalaTimes

Αυτή η στήλη, “Around the World”, στο μικρό και ταπεινό μας διαδικτυακό περιοδικό, ασχολείται με ειδήσεις από όλο τον κόσμο. Άλλοτε σοβαρές, ακτιβιστικές, άλλοτε περίεργες και άλλοτε διαφορετικές (ψυχαγωγικές;) σαν την σημερινή είδηση που εδώ και λίγες μέρες κάνει το γύρο των Διεθνών ΜΜΕ.
Ο λόγος; Για τον “πόλεμο” που δέχεται η Μέγκαν Μαρκλ από την ίδια την οικογένεια της και τις δημόσιες δηλώσεις του Κλούνει που έσπευσε να υπερασπιστεί τη σύζυγο του Πρίγκιπα Χάρι.

Οι δηλώσεις του Κλούνεϊ
Όλα ξεκίνησαν όταν σε συνέντευξη του στο
αυστραλιανό περιοδικό WHO ο Τζορτζ Κλούνεϊ έκανε δηλώσεις τις οποίες κανένας δεν ανέμενε και οι οποίες δείχνουν τη στενή φιλική σχέση που διατηρεί αυτός και η σύζυγος του Αμάλ με τη Μέγκαν Μαρκλ και τον Πρίγκιπα Χάρι. Ο διάσημος ηθοποιός του Χόλυγουντ δήλωσε ότι ότι τα MME παρενοχλούν τη Μέγκαν Μαρκλ με τον ίδιο ακριβώς τρόπο όπως έκαναν με την πριγκίπισσα Νταϊάνα. Μία παρενόχληση που κατέληξε στον θάνατο της Lady D, μετά από καταδίωξη των παπαράτσι.
Ο Κλούνεϊ λοιπόν είπε πως:
Την κυνηγούν παντού. Η Μέγκαν Μαρκλ καταδιώκεται και διασύρεται. Είναι μια γυναίκα έγκυος επτά μηνών που καταδιώκεται και διασύρεται όπως ακριβώς η Νταϊάνα, η ιστορία επαναλαμβάνεται», είπε ο Κλούνεϊ για τη δούκισσα του Σάσεξ.
Το περασμένο Σαββατοκύριακο πολλά ΜΜΕ δημοσίευσαν λεπτομέρειες από μια προσωπική επιστολή που έστειλε η Μέγκαν στον πατέρα της.
Δεν μπορώ να σας πω πόσο θλιβερό είναι αυτό. Και μόνο που τους βλέπεις να δημοσιοποιούν μια επιστολή μιας κόρης προς τον πατέρα της. Η Μέγκαν υφίσταται άδικη μεταχείριση και θεωρώ πως αυτό είναι ανεύθυνο. Με αφήνει κατάπληκτο”.

Βέβαια αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που κατηγορούνται τα ΜΜΕ για παρενόχληση της Μέγκαν όσον αφορά την ιδιωτική της ζωη.
Το 2016, λίγο μετά τη δημοσιοποίηση της σχέσης του με τη Μέγκαν, ο πρίγκιπας Χάρι εξέδωσε ανακοίνωση επικρίνοντας τα ΜΜΕ για παρείσφρηση στην ιδιωτική ζωή της, λέγοντας ότι η ίδια υπέστη κύμα κακοποίησης και παρενόχλησης από τον Τύπο.

Βέβαια, από την άλλη η οικογένεια της Μέγκαν (πατέρας και ετεροθαλής αδελφή) δεν σταματούν να “δίνουν τροφή” στα διάφορα ΜΜΕ.

Τι απάντησαν τα ΜΜΕ στον Κλούνεϊ
Η Πένι Τζούνορ, μια ειδικός επί της βρετανικής βασιλικής οικογένειας όταν ρωτήθηκε από το Γαλλικό Πρακτορείο απάντησε:
“Δεν πιστεύω ότι οι δύο (καταστάσεις) είναι συγκρίσιμες. Δεν άκουσα να λέγεται ότι η Μέγκαν διαμαρτυρήθηκε για τους παπαράτσι. Μπορεί και ζει τη ζωή της, (μπορεί) να περπατά σε ένα πάρκο, να πηγαίνει σε ένα εστιατόριο και να συμπεριφέρεται ως ένας οποιοδήποτε άνθρωπος χωρίς να την ακολουθούν δεκάδες παπαράτσι. Η Νταϊάνα δεν μπορούσε να το κάνει.
Μετά τον θάνατο της Lady D, ο βρετανικός Τύπος αναθεώρησε τον κώδικα δεοντολογίας του, τον σεβασμό στον οποίο εγγυάται μια ανεξάρτητη αρχή, αυστηροποιώντας τους κανόνες στα θέματα της παρενόχλησης και του σεβασμού της ιδιωτικής ζωής. Αυτό ακριβώς επέτρεψε να μπει ένα τέλος στις «χειρότερες υπερβολές», που υπήρχαν πριν από 25 χρόνια, όταν οι «παπαράτσι είχαν μεγαλύτερες ελευθερίες”.

Η εφημερίδα The Daily Telegraph γράφει:
“Αυτό που προκαλεί τη μεγαλύτερη έκπληξη, είναι ότι αυτή η σύγκριση γίνεται (…) σε μια εποχή όπου η ιδιωτική ζωή των μελών της βασιλικής οικογένειας δεν ήταν ποτέ άλλοτε τόσο σεβαστή από τον Τύπο”

Η περιβόητη επιστολή
Μπορεί η 
 Μέγκαν Μαρκλ να επιχείρησε να δώσει ένα τέλος στην «διαμάχη» με τον πατέρα της ο οποίος μόλις η Μέγκαν έσμιξε με τον Πρίγκιπα Χάρι άρχισε να την εκθέτει με συνεντεύξεις σε διεθνή ΜΜΕ, αλλά ο Τόμας Μαρκλ φαίνεται πως δεν…. συγκινείται!
Όταν η Μέγκαν του έστειλε επιστολή πριν μέρες για να τα βρουν γράφοντας του ανάμεσα σε άλλα “μπαμπά γιατί μου προκαλείς τόσο πόνο;” ο κύριος Μαρκλ έδωσε την επιστολή στην εφημερίδα Mail η οποία την δημοσίευσε!
Η επιστολή έχει έκταση πέντε σελίδων και είναι γραμμένη από την ίδια τη Μέγκαν. Μεταξύ άλλων γράφει ότι ο πατέρα της έκανε την καρδιά της χίλια κομμάτια με τις συνεντεύξεις που έδωσε στον Τύπο, εφευρίσκοντας ιστορίες γι’αυτήν και τον σύζυγο της.
Στην επιστολή η Μέγκαν του γράφει ότι αυτός δεν έκανε ποτέ καμία προσπάθεια να επικοινωνήσει μαζί της, αφού όπως λέει χαρακτηριστικά, το τηλέφωνό της παραμένει το ίδιο και δεν βρήκε ούτε κλήση, ούτε μήνυμα από αυτόν τόσο καιρό. Του γράφει επίσης ότι τόσο η ίδια όσο και ο Χάρι προσπάθησαν να τον βοηθήσουν αλλά αρνήθηκε, ενώ τον κατηγορεί πως φέρθηκε αχάριστα, παρά τα χρήματα που του πρόσφεραν και πήρε.

Ο 74χρονος Τόμας Μαρκλ είπε στην «Mail» πως πικράθηκε από τα ψέματα που είπαν οι φίλοι της Μέγκαν γι’ αυτόν και έτσι αποφάσισε να δώσει στην δημοσιότητα την επιστολή της κόρης του. Ισχυρίζεται πως έχει στείλει πολλά μηνύματα στην Μέγκαν ώστε να συναντηθούν και να γνωρίσει τον πρίγκιπα Χάρι, με τον οποίο δεν έχουν συναντηθεί ποτέ από κοντά. 

Η μόνη πικρή αλήθεια σε όλα αυτά που συμβαίνουν είναι πως η ιστορία μας έχει διδάξει πως μία Πριγκίπισσα η οποία αγαπήθηκε πολύ από τον κόσμο, στο τέλος αδικήθηκε από την “εισβολή” των ΜΜΕ στη προσωπική της ζωή και οδηγήθηκε στο θανάτο. Ήταν η Πριγκίπισσα Νταιάνα, πεθερά της Μέγκαν.
Ε λοιπόν, ας διδάξει κάτι αυτή η ιστορία όλα τα βρετανικά και άλλα ΜΜΕ.

Πιο κάτω αποσπάσματα από την επιστολή που δημοσίευσε η «Mail»:

 

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

ΔΗΣΥ για Βασιλικό: “Αναμένουμε από την κυβέρνηση να δώσει εξηγήσεις αλλά και να αναλάβει τις ευθύνες της, έτσι ώστε ένα έργο ζωτικής σημασίας να προχωρήσει και να ολοκληρωθεί”

Δήλωση Αντιπροέδρου και Βουλεύτριας, κ. Σάβιας Ορφανίδου για το τερματικό στο Βασιλικό Τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας σχετικά με την καθυστέρηση στην ολοκλήρωση

error: Content is protected !!