Μασάζ με ζεστές πέτρες…πολλά τα οφέλη!

SkalaTimes

Το μασάζ με ζεστές πέτρες μπορεί να ξεκίνησε αρχικά από θεραπευτές της Χαβάης -τους kahunas, τους Ινδιάνους και τους Κινέζους, αλλά σήμερα είναι μία από τις πιο διαδεδομένες τεχνικές μασάζ στη Δύση και σε όλο τον κόσμο.

Το μασάζ με ζεστές πέτρες γίνεται με μαλάξεις του σώματος με ζεστές πέτρες. Οι πέτρες που χρησιμοποιούνται λέγονται βασάλτες και είναι συνήθως μαύρες ηφαιστειακές πέτρες, ηφαιστειογενείς.

Σύμφωνα με τους ειδικούς : “οι ζεστές πέτρες μπορούν να διατηρούν τη θερμότητά τους για πολύ ώρα και χρησιμοποιούνται για να θεραπεύσουν αρκετές σωματικές αλλά και ψυχολογικές ενοχλήσεις όπως το έντονο στρες, το καθημερινό άγχος, τη κατάθλιψη, τη δυσμηνόρροια, την ισχιαλγία, τον πονοκέφαλο, ακόμη και βλάβες στο μυϊκό σύστημα, βλάβες στα οστά και στο κυκλοφοριακό σύστημα, ενώ πολύ συχνά βοηθούν και άτομα που πάσχουν από αϋπνίες.

Ένα άλλο όφελος από το μασάζ με ζεστές πέτρες είναι η βελτίωση της εικόνας του δέρματος, αφού το κάνει πιο απαλό και ελαστικό”.

Οι πέτρες έχουν τις γεωμαγνητικές ιδιότητες του χαλκού και του σιδήρου. Έτσι, όταν θερμανθούν εκπέμπουν ενέργεια και δονήσεις. Θερμαίνονται σε νερό που βράζει στους 140ο C.

Οι πέτρες τοποθετούνται κατά μήκος της πλάτης και το άτομο νιώθει αμέσως να αναζωογονείται και να ανακουφίζεται από μυϊκούς πόνους ή ισχιαλγίες, ενώ την ίδια ώρα τονώνεται η κυκλοφορία του αίματος. Οι πέτρες αποτοξινώνουν τον οργανισμό και επιταχύνουν χάρη στη θερμότητα το μεταβολισμό, δηλαδή μπορεί να συμβάλλουν στο αδυνάτισμα.

Ζητήστε μασάζ με ζεστές πέτρες (hot stone massage) σε ψηλού επιπέδου, εξειδικευμένα spa, όπως είναι το γνωστό Earth Spa and Wellness Center, στη Λάρνακα.
FB page: https://www.facebook.com/EarthSpaWellnessCenter/
Τηλέφωνο: 24 658808

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Ανθεστήρια Λάρνακας 2024 και βραβεία

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, 19  Μαΐου 2024, η Γιορτή των Ανθεστηρίων στη Λάρνακα. Στις 6.00 μ.μ. στη Λεωφόρο Αθηνών (Φοινικούδες) έγινε η παρέλαση στην οποία έλαβαν

error: Content is protected !!