Στόλισμα Χριστουγενιάτικου Δέντρου Οικολογικών Διεκδικήσεων για το 2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στόλισμα Χριστουγενιάτικου Δέντρου Οικολογικών Διεκδικήσεων για το 2019
Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2018

Σε μια περίοδο όπου η οικονομική κρίση γίνεται πρόσχημα για την αποξένωση, εμπορευματικοποίηση και ιδιωτικοποίηση κάποιων από τα πιο σημαντικά κοινά αγαθά που συντείνουν στην καλύτερη και ουσιαστική ποιότητα των ζωών μας, ελάτε σε ένα αλλιώτικο στόλισμα Χριστουγεννιάτικου δέντρου με τις οικολογικές μας διεκδικήσεις για το 2019. Το στόλισμα θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου στις 11 π.μ. στο πεζοδρόμιο μπροστά από το στρατόπεδο Παναγίδη, απέναντι από το Χίλτον, επί της λεωφόρου Λεμεσού. Ένα πρώην στρατόπεδο το οποίο διεκδικούμε να γίνει πλατεία το 2019!

Αναγνωρίζουμε πως στόλισμα Χριστουγενιάτικου δέντρου σε πεζοδρόμιο μπορεί να μην ακούγεται δελεαστικό. Αρχικά θέλαμε να κάνουμε κάλεσμα σε κάποια πλατεία με κρασάκι και μουσική! Ατυχήσαμε και ατυχήσατε!  

Πλατείες έχουμε ελάχιστες στις πόλεις (κάτι ακούσαμε για μια που χτίζεται και χτίζεται…) ενώ χώροι που ξεκίνησαν ως πλατείες ανήκουν πλέον στις καφετέριες και τα τραπεζάκια τους. Άλλοι χώροι που θα μπορούσαν να γίνουν πλατείες προορίζονται ως χώροι παρκαρίσματος για αυτοκίνητα και όχι ανθρώπους! Αντιληφθήκαμε ότι ούτε δέντρο θα βρούμε καθώς κόβονται για να μην λερώνουν τα πεζοδρόμια!

Σκεφτήκαμε να στολίσουμε δέντρο σε κάποιο Αστικό Πάρκο αλλά μπορεί να μην προλάβουμε γιατί σκέφτονται να περάσουν δρόμους από μέσα τους! Είπαμε να πάμε σε κάποιο Εθνικό Δασικό Πάρκο αλλά ενημερωθήκαμε ότι στο Κάβο Γκρέκο μπορούμε να στολίσουμε γήπεδο γκολφ και όχι δέντρο, ενώ στον Ακάμα δεν μπορούμε να στολίσουμε καθόλου γιατί θα ενοχλούμε τα αναψυκτήρια (που παραδόξως δεν ενοχλούν τις χελώνες!). Αποφασίσαμε να πρωτοτυπήσουμε και να στολίσουμε κάποια παραλία. Μάθαμε όμως ότι όταν δεν βγάζουν τα ξενοδοχεία λύματα στις ακτές, περνάνε μπουλντόζες και τις ισοπεδώνουν, ανάλογα με τα γούστα των εκάστοτε δημάρχων!

Απελπισμένοι/ες λοιπόν, ψάξαμε κάποιο ξέφωτο εντός πόλης αλλά πάλι ατυχήσαμε, καθώς  χάρη στα ψηλά κτίρια δεν μας έμεινε ούτε ουρανός ούτε θέα στο γαλάζιο του!

Δεν το βάλαμε κάτω όμως! Βρήκαμε ένα κομμένο δέντρο (ευδοκιμεί το είδος komenus komenus στη χώρα μας) και καλούμε όσες και όσους εργάζονται για την προστασία της οικολογικής και πολιτιστικής μας κληρονομιάς να δώσουν το παρόν τους και να τοποθετήσουν τις δικές τους διεκδικήσεις στο Χριστουγεννιάτικο δέντρο με κρασάκι και μουσική! Το κάθε άτομο/ ομάδα μπορεί να φέρει σε μορφή στολιδιού / μπάλας την διεκδίκηση / ανησυχία του έτσι ώστε να στολιστεί συλλογικά το δέντρο.

Οι Πρωτοβουλίες και Μη-Περιβαλλοντικές Οργανώσεις οι οποίες έχουν επιβεβαιώσει τη συμμετοχή τους μέχρι τώρα είναι οι εξής: Ανοικτή Πρωτοβουλία Πάρκου Ακαδημίας, Κίνηση Save AkamasΟικολογική ΚίνησηΟμάδα Προστασίας Ιστορικού και Περιβαλλοντικού Πλούτου ΚΟινότητας ΜαθιάτηΠεριβαλλοντικες γεφυρεςΠεριβαλλοντική Κίνηση, Περιβαλλοντικός και Φιλοζωικός Όμιλος Πανεπιστημίου Κύπρου, Πρωτοβουλία για την Διάσωση των Φυσικών ΑκτώνΣυνδεσμος γονεων του Γυμνασιου ΑγλαντζιαςΠρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών Λεμεσού για τα ψηλά κτίρια, Φίλοι της Γης Κύπρου, Agora Project.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Να καθαρίσει η πόλη από την προεκλογική προπαγάνδα!

Της Γιώτας Δημητρίου Δημοσιογράφος,  Αρχισυντάκτρια SkalaTimes  Αντιλαμβάνομαι ότι βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο και οι δημοσκοπήσεις έχουν κινητοποιήσει στο κόκκινο κάποιους υποψήφιους με χαμηλά ποσοστά στις δημοσκοπήσεις.

Το Υπουργείο Παιδείας οφείλει να δώσει πειστικές απαντήσεις για το βιβλίο του Ανδρέα Νικολαϊδη ή έστω να αναθεωρήσει τη στάση του

Της Γιώτας Δημητρίου Το βιβλίο του ταλαντούχου συγγραφέα, σκηνοθέτη και ηθοποιού Ανδρεά Νικολαϊδη, με τίτλο  «Η νήσος του Χαλκουντάν, μια κωμικοτραγική ιστορία», είναι ένα από

Συνέντευξη Ιάσωνα Ιασωνίδη: «Ζητούμε τη στήριξή σας για να συνεχίσουμε τον δρόμο της ανάπτυξης, της ευημερίας και της προόδου, την οποία εμείς έχουμε ξεκινήσει εδώ και 7 χρόνια»

Ο Αντιδήμαρχος Λάρνακας Ιάσωνας Ιασωνίδης επαναδιεκδικεί τη θέση του στο νέο πλέον Δήμοτης Λάρνακας που περνά μέσα από τη μεταρρύθμιση και ενώνεται με Λιβάδια και

error: Content is protected !!