Δελτίο Τύπου για τη διάνοιξη του οδοφράγματος Δερύνειας

 

Η ΚΥΠΡΟΣ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΘΑ ΓΥΡΙΣΟΥΜΕ, ΠΙΣΤΟΙ ΣΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ ΣΟΥ

Με αυτά τα πανό, μέλη της ΕΔΟΝ Αμμοχώστου βρέθηκαν σήμερα Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2018 στο οδόφραγμα της Δερύνειας, το οποίο άνοιξε χθες, στέλλοντας μηνύματα ειρήνης και αγώνα για απελευθέρωση και επανένωση του τόπου και του λαού μας.

Η διάνοιξη των οδοφραγμάτων βεβαίως και δεν αποτελεί τη λύση στο πολιτικό μας πρόβλημα, αλλά αδιαμφισβήτητα είναι ένα θετικό μέτρο, διότι βοηθά στο να έρθουν άτομα από τις δύο κοινότητες πιο κοντά, βοηθά στην επικοινωνία και αποτελεί μια ρωγμή στο τείχος που κτίζει εδώ και 44 χρόνια η κατοχική Τουρκία.

Καλούμε, την ίδια ώρα, την Τουρκία, να προχωρήσει στην επιστροφή της πόλης του Αμμοχώστου στους νόμιμους κατοίκους της, υλοποιώντας κατ’ αυτό τον τρόπο τη συμφωνία Υψηλού Επιπέδου του 1979 και τα Ψηφίσματα 550 και 789 του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Μόνο μέσα από τον κοινό αγώνα Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τον εθνικισμό, μπορούμε να ελπίζουμε για ένα ειρηνικό μέλλον. Για μια λύση στη βάση της Διζωνικής-Δικοινοτικής Ομοσπονδίας, με μια κυριαρχία, μια ιθαγένεια και μια διεθνή προσωπικότητα και με πολιτική ισότητα όπως αυτή περιγράφεται στα σχετικά ψηφίσματα του ΟΗΕ.

Η ΕΔΟΝ και η προοδευτική νεολαία της Αμμοχώστου, θα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του στόχου αυτού.

Ε.Σ. ΕΔΟΝ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ13.11.2018

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Γίνεται πόλος έλξης για επενδύσεις στον τουρισμό η Λάρνακα-15 νέα ξενοδοχεία σε έξι χρόνια, έρχονται άλλα 25

Ευοίωνο όσο ποτέ άλλοτε προδιαγράφεται το μέλλον της Λάρνακας σε ό,τι αφορά τις επενδύσεις σε τουριστικές αναπτύξεις, οι οποίες αναμένεται να βελτιώσουν και να αναβαθμίσουν

error: Content is protected !!