Μονταρισμένη φωτογραφία

Γράφει η Άντρη Χατζηγεωργίου 

Η Αλίκη είναι μια γυναίκα ακριβώς σαν και σένα που ψάχνεις απεγνωσμένα λίγη προσοχή ή κάποιο παλιό σου έρωτα σε κάθε ήχο που αφήνει το chat στο κινητό σου ή στην οθόνη του υπολογιστή σου. Ανεβάζει όπως και εσύ δημοσιεύσεις στο προφίλ για να ψαρέψει λίγα like, λίγη σημασία, λίγα κομπλιμέντααυτά δηλαδή που λείπουν από τη ζωή μια γυναίκας. Μόνο που προχθές την πάτησεπρόσθεσε μια φωτογραφία με μονταρισμένα μάτια που έλαμπαν σαν το φως του ήλιου. Και αυτά τα μάτια την έκαναν να μοιάζει με νεράιδα. Αλήθεια τόσο όμορφη δεν την ήξερα την Αλίκη. Απίστευτο, το πόσο όμορφος μπορεί να γίνει κάποιος μέσα σε λίγες ώρες!

 Τα like και τα σχόλια άρχισαν να μαζεύονται κάτω από την παραμυθένια της φωτογραφίας. Μα εκείνη δεν έμενε ευχαριστημένη μέχρι να έρθει το like εκείνου που περίμενε. Και εκείνο το like που περίμενε ήρθε όταν έπαψε να το περιμένει. Μαζί με αυτό άρχισαν και τα μηνυματάκια στο messenger. Η Αλίκη άρχισε να τρέμει ολόκληρη, ένιωθε την καρδιά της να κτυπάει δυνατά. Τόσο δυνατά που την αποσυντόνιζε. Πραγματικά, πρώτη φορά την έβλεπα πνιγμένη μέσα σε εκείνη την ηλιθιότητα που σε βουτάει ο έρωτας. Αν δεν απαντούσε αμέσως, θα έδειχνε ότι είναι μια γυναίκα με δυνατή προσωπικότητα γεμάτη ασχολίες∙ το λένε και στα διάφορα περιοδικά συγκεκριμένα στις στήλες με τα ερωτικά. Αν του απαντούσε αμέσως θα έδειχνε ότι ήταν μια αργόσχολη  γυναικούλα που καρτερούσε με το κινητό στο χέρι το μήνυμά του. Αν γράψω ότι αυτό δεν είναι αλήθεια, τότε θα γίνω ψεύτρα. Περίμενε τα μηνύματά του σαν διακονιάρης που καρτεράει να πέσει ένα νόμισμα στο δίσκο του. Μέχρι τώρα όλα καλά. Τα δύσκολα άρχισαν, όταν της ζήτησε να βγούνε για ποτό. Και φυσικά η απάντηση ήταν ναι και το ραντεβού γράφτηκε στο πρόγραμμα της επόμενης μέρας. Κατ’ ακρίβεια της επόμενης νύχτας.

Η Αλίκη έκλεισε χαρούμενη τον υπολογιστή και έτρεξε στην ντουλάπα της να βρει τα ρούχα που θα ταίριαζαν στην περίπτωση. Μπροστά στον ολόσωμό της καθρέφτη έβλεπε φορεμένη την κόκκινη της επίσημη μπλούζα που  την έκανε να φαίνεται χοντρή. Και αυτή η άλλη, η animal print, που είναι τώρα στη μόδα, της χλόμιαζε το πρόσωπό και δεν ταίριαζε καθόλου με τα σκουλαρίκια της. Kαι το στενό μαύρο της φόρεμα της έκανε κοιλίτσα. Τα ρούχα είχαν γίνει ένα τεράστιο βουνό πάνω στο κρεβάτι  και  το πρόσωπό της το είχε πια  ζωγραφίσει η γκρίνια. Δεν ήξερε τι να κάνει. Τα ρούχα της την χόντραιναν, τα μαλλιά της ήταν θαμπά και οι μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια τόνιζαν την ασχήμια της. Το κορίτσι που της έδειχνε ο καθρέπτης της δεν είχε καμία μα καμία σχέση με το κορίτσι της φωτογραφίας, που βρισκόταν ποσταρισμένη στο facebook. Έπρεπε να βγει στους δρόμους, να τρέξει  να προλάβει τα καταστήματα ανοικτά και τις πιο sexy μπλούζες σε εκπτώσεις. Να προλάβει ανοικτό το κομμωτήριο της Κικής στην γωνία, που θα έμπαινε μέσα χωρίς ραντεβού∙ σαν σίφουνας που έρχεται να σαρώσει τα πάντα στο πέρασμα του. Αλήθεια σας λέω. Σαν εισβολέας μπήκε στο κομμωτήριο, κάθισε στην καρέκλα και έδωσε το ψαλίδι στην Κική για να της φρεσκάρει τα μαλλιά, χωρίς να υπολογίσει ότι πήρε τη σειρά κάποια κύριας που περίμενε από ώρα εκεί.

Της άρεσε στα αλήθεια ο Ιάσονας∙ από τότε που ήταν συμμαθητές στο λύκειο, αλλά πότε δεν τόλμησε να του το πει.  Πάντα άλλαζε κάτι στην εμφάνιση της για να του τραβήξει την προσοχή. Έτσι, θα έκανε και τώρα. Θα φρόντιζε να ήταν αρκετά όμορφη, ώστε να τραβήξει το βλέμμα του επάνω της. Ο ήχος του μηνύματος στο facebook λίγες ώρες πριν την συνάντηση τους την έκανε να τρέμει ολόκληρη από ενθουσιασμό που δεν κράτησε για πολύ ακόμη. Ο Ιάσονας της ζητούσε συγνώμη που ήταν αναγκασμένος  να ακυρώσει την έξοδό τους. Το κορίτσι του είχε τα γενέθλια του και δεν μπορούσε να κάνει αλλιώς. Η Αλίκη έκλεισε το κινητό φόρεσε τις πιτζάμες της και εκείνες τις  άχαρες γαλάζιες παντόφλες αντί τα καινούργια της ρούχα και τα στενά της τακούνια. Κάθισε στον καναπέ και έπεσε με τα μούτρα στην κούπα με το παγωτό σοκολάτα. Τι ήθελα τους έρωτες στο facebook, σκέφτηκε. Παραδέχτηκε στον εαυτό της πως ήταν από αυτές τις γυναικούλες που ψάχνουν τον έρωτα στα πιο λάθος μέρη. Μα τον έρωτα δεν το ψάχνεις, ούτε το περιμένεις. Αν είναι να έρθει στη ζωή σου θα έρθει και θα σε αγαπήσει, ακόμα και αν είσαι χοντρή μέσα στις φαρδιές σου φόρμες. Το κατάλαβε καλά η Αλίκη και  υποσχέθηκε στον εαυτό της, πως δεν θα άφηνε να ερωτευτεί κανένα που θα την έκανε  να τρέχει σαν τρελή στο κομμωτήριο. Άλλωστε, όποιος αγαπάει αληθινά αγαπάει και τα θαμπά σου μαλλιά. Και κάτι τελευταίο, υποσχέθηκε στο εαυτό της ότι  δεν θα ανέβαζε πότε πια μονταρισμένη φωτογραφία στο προφίλ της∙ γιατί  η προσοχή δεν κερδίζετε έτσι 🙂 

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Ο Βουλευτής Λάρνακας Ανδρέας Πασιουρτίδης στη Μπράγκα της Πορτογαλίας, με αναφορές στο Παλαιστινιακό και Κυπριακό

Μέσα από ανάρτηση του ο Βουλευτής Λάρνακας, ΑΚΕΛ, Ανδρέας Πασιουρτίδης αναφέρθηκε στην συμμετοχή του στις εργασίες της 18ης Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης της

error: Content is protected !!