Λέμε ΟΧΙ στο ρατσισμό και την ξενοφοβία!

Το  Παγκύπριο Συμβούλιο Ειρήνης καταδικάζει την έξαρση ρατσισμού και ξενοφοβίας που παρουσιάστηκε το τελευταίο διάστημα με αφορμή τη συζήτηση για τη δημιουργία χώρου φιλοξενίας ασυνόδευτων παιδιών στο Ζύγι. Η έξαρση του φαινομένου αυτού είναι αποτέλεσμα των αποτυχημένων πολιτικών στο προσφυγικό της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και της κυβέρνησης Αναστασιάδη η οποία ακολουθεί πιστά της οδηγίες της.

Καταγγέλλει επίσης την ολιγωρία της κυβέρνησης Αναστασιάδη και τις αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους να εξεύρουν λύση με την κοινότητα του Ζυγίου. Από την άλλη, η αντίδραση των τοπικών αρχών και μερίδας κατοίκων της προσφυγικής κοινότητας του Ζυγίου, με τη στήριξη του νεοφασιτικού ΕΛΑΜ, είναι απαράδεκτη και προωθεί το ρατσισμό και τη ξενοφοβία.

Καλούμε τον Κυπριακό λαό να στηρίξει τους πρόσφυγες και να απομονώσει το σάπιο φασισμό και κάθε εθνικιστική φωνή που με κάθε ευκαιρία προσπαθούν να καλλιεργήσουν με λαϊκιστικά συνθήματα το μίσος, τη ξενοφοβία και το ρατσισμό. Η προσπάθεια επηρεασμού των κατοίκων του Ζυγίου από το νεοφασιστικό ΕΛΑΜ είναι αποτρόπαια και καταδικαστέα. Τους στέλλουμε το μήνυμα πως δεν θα περάσουν! Ως ΠΣΕ θυμίζουμε ότι η Κύπρος και οι πρόσφυγες μετά το πραξικόπημα και την τούρκικη εισβολή το 1974 δέκτηκαν τη βοήθεια, την αλληλεγγύη και τη φιλοξενία από πολλούς άλλους λαούς.

Συγχαίρουμε το Δήμο Γερμασόγιας και την κοινότητα Βάσας Κελλακίου για την προθυμία τους να δημιουργηθεί ο χώρος φιλοξενίας για τα ασυνόδευτα παιδιά! Η στάση τους αποτελεί παράδειγμα αλληλεγγύης και φιλίας.  

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Γίνεται πόλος έλξης για επενδύσεις στον τουρισμό η Λάρνακα-15 νέα ξενοδοχεία σε έξι χρόνια, έρχονται άλλα 25

Ευοίωνο όσο ποτέ άλλοτε προδιαγράφεται το μέλλον της Λάρνακας σε ό,τι αφορά τις επενδύσεις σε τουριστικές αναπτύξεις, οι οποίες αναμένεται να βελτιώσουν και να αναβαθμίσουν

error: Content is protected !!