SOS Γάλλων επιστημόνων για το περιβάλλον

save-environment

«Παρακολουθούμε μια καταστροφή»: SOS Γάλλων επιστημόνων για το περιβάλλον

Η Βρετανίδα πρωτευοντολόγος Τζέιν Γκούντολ και ο Γάλλος κοινωνιολόγος Εντγκάρ Μορέν, μεγάλοι υπέρμαχοι της υπεράσπισης του περιβάλλοντος, απευθύνουν έκκληση για μια «ύστατη προσπάθεια» μπροστά στην «καταστροφή» που απειλεί τον πλανήτη,  σε συνέντευξή τους που δημοσιεύτηκε πριν λίγες μέρες στην εφημερίδα Liberation.

Εκβιομηχάνισηεντατική γεωργίααποδάσωση: παρακολουθούμε μια καταστροφή, τονίζει ο 97χρονος Εντγκάρ Μορέν σ’ αυτή τη συνέντευξη που πραγματοποιήθηκε με την ευκαιρία του φεστιβάλ Climax στο Μπορντό (νοτιοδυτική Γαλλία).

Στη διάρκεια των πολλών ετών που είναι στρατευμένη στην προστασία του περιβάλλοντος, «είδαμε όλες τις αλλαγές που μας οδήγησαν στη σημερινή κατάσταση, που είναι πολύ επικίνδυνη», συμφωνεί η 84χρονη Τζέιν Γκούντολ.

Εκείνη μιλάει για τον κήπο της στην Αγγλία που ήταν άλλοτε γεμάτος έντομα  που έχουν πλέον εξαφανιστεί, ενώ εκείνος αναφέρεται στην «πράσινη όασή» του στο Μονπελιέ, όπου «σχεδόν δεν υπάρχουν πια πουλιά».

«Το 1972, η έκθεση Meadows έκρουε ήδη τον κώδωνα του κινδύνου για την επιδείνωση της βιόσφαιρας», υπενθυμίζει ο Γάλλος φιλόσοφος. «Παρά την προειδοποίηση αυτή, συνεχίσαμε να καταστρέφουμε τη ζωή, τον πλανήτη».

«Σε ορισμένα μέρη της Αυστραλίας, δεν έχει βρέξει επί επτά χρόνια. Πρέπει να σκοτώσουν όλα τα ζώα τους (…) Οι κυκλώνες είναι πιο βίαιοι και συχνοί. Τι χρειάζεται περισσότερο για να δράσουμε;», ερωτά η πρωτευοντολόγος, παγκοσμίως γνωστή για το έργο της με τους χιμπατζήδες.

Πηγή:
https://www.cnn.gr/news/perivallon/story/146163/parakoloythoyme-mia-katastrofi-sos-gallon-epistimonon-gia-to-perivallon

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

ΔΗΣΥ για Βασιλικό: “Αναμένουμε από την κυβέρνηση να δώσει εξηγήσεις αλλά και να αναλάβει τις ευθύνες της, έτσι ώστε ένα έργο ζωτικής σημασίας να προχωρήσει και να ολοκληρωθεί”

Δήλωση Αντιπροέδρου και Βουλεύτριας, κ. Σάβιας Ορφανίδου για το τερματικό στο Βασιλικό Τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας σχετικά με την καθυστέρηση στην ολοκλήρωση

error: Content is protected !!