Iδού οι λόγοι που απεργούν οι εκπαιδευτικοί, ιδού οι λόγοι που οφείλουμε να είμαστε δίπλα τους!

de2de1

Με ανακοίνωση τους οι εκπαιδευτικές οργανώσεις ΠΟΕΔ – ΟΕΛΜΕΚ – ΟΛΤΕΚ εξηγούν στο κόσμο και ιδιαίτερα σε όλους τους γονείς, τους λόγους απεργίας τους αύριο Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου και την Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου.
Πιο κάτω αυτούσια η ανακοίνωση.

SkalaTimes

Οι εκπαιδευτικοί διαμαρτύρονται και απεργούν: 

1. ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΝΟΜΩΝ – θΕΣΜΩΝ KAI TOY ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΔΙΑΛΟΓΟΥ :

              Στις 4 Ιουλίου 2018 η Κυβέρνηση παραβίασε τη νομοθεσία και τις ευρωπαϊκές συμβάσεις και κατάργησε τον θεσμικό δημοκρατικό διάλογο. Πήρε απαράδεκτες μονομερείς αποφάσεις.

o        Όλοι έχουμε υποχρέωση να αντιδρούμε όταν οποιοσδήποτε εργοδότης επιβάλλει στους εργαζόμενους τετελεσμένα με παράνομο και αντιδημοκρατικό τρόπο. 

2. ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ:

              Η κυβερνητική πλευρά δυστυχώς με ενέργειες και δηλώσεις αξιωματούχων της έχει πλήξει και υποβαθμίσει το δημόσιο σχολείο. Ταυτόχρονα, στελέχη της φαίνονται να προάγουν χωρίς υπεκφυγές την Ιδιωτική Εκπαίδευση.

o        Έχουμε την υποχρέωση, πρώτοι εμείς ως εκπαιδευτικοί, να προστατεύσουμε το δημόσιο σχολείο ως δωρεάν αγαθό, για όλους τους πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας. 

3. ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΥΡΟΣ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ:

              Με δηλώσεις και τοποθετήσεις τους ανώτεροι αξιωματούχοι του κράτους απαξίωσαν και έπληξαν την αξιοπρέπεια, την ευσυνειδησία και το κύρος των εκπαιδευτικών. Με παραπλανητικά και αποσπασματικά στοιχεία. Υποβάθμισαν και ισοπέδωσαν το λειτούργημά μας, δημιουργώντας αρνητικές εντυπώσεις και κοινωνική αμφισβήτηση σε βάρος μας.

o        Το Δημόσιο Σχολείο χρειάζεται ένα ενδυναμωμένο εκπαιδευτικό. Εκπαιδευτικός χωρίς κύρος και αναγνώριση του έργου του από την κοινωνία και την Πολιτεία, δεν μπορεί να αποδώσει, όσα κονδύλια και αν διατεθούν, όσες μεταρρυθμίσεις κι αν γίνουν. 

4. ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ:

              Το δημόσιο σχολείο έχει να διαχειριστεί και να αντιμετωπίσει πολλές προκλήσεις: Υλικοτεχνική υποδομή, ασφάλεια και υγεία αλλά κυρίως θέματα εκπαιδευτικά που επηρεάζουν την καθημερινότητα και την εκπαιδευτική πράξη.

o        Ουσιαστική και ποιοτική αναβάθμιση του Δημοσίου Σχολείου δεν μπορεί να γίνει με λόγια και μεγαλόστομες διακηρύξεις. Χρειάζονται αποφάσεις και έργα. Αποφάσεις που μπορεί θα ληφθούν μόνο μέσα από θεσμικό, δημοκρατικό διάλογο για όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, από την Προδημοτική μέχρι το Λύκειο και την Τεχνική Εκπαίδευση. 

5. ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ ΚΑΙ ΜΗ ΕΠΑΝΑΔΙΟΡΙΣΜΟ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΜΑΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΜΕΙΝΑΝ ΑΝΕΡΓΟΙ:

              Άνεργοι έμειναν δεκάδες συνάδελφοι μας που εργάστηκαν ακόμη και επί σειρά ετών, εξαιτίας των μονομερών αποφάσεων της 4ης Ιουλίου. Παρ’ όλες τις υποσχέσεις και διαβεβαιώσεις που λάμβαναν από το Υπουργείο Παιδείας, θυσιάστηκαν στο βωμό της οικονομίστικης προσέγγισης της Κυβέρνησης.

o        Η παραβίαση υποσχέσεων από το κράτος και η απόλυση μέσω αλχημειών των αριθμών, δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από κανένα εργαζόμενο. Τους οφείλουμε στήριξη και  υποστήριξη. 

6. ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΣΥΝΤΕΧΝΙΕΣ:

–           Η κυβέρνηση αφαίρεσε το Συνδικαλιστικό χρόνο που είχαν νόμιμο δικαίωμα να έχουν οι Οργανώσεις μας. Στόχος είναι η φίμωση, η αποδιοργάνωση και η αποδυνάμωσή τους.

o          Όλοι οι εργαζόμενοι έχουν ανάγκη από τη συνδικαλιστική υποστήριξη των δικαιωμάτων τους. Χωρίς συντεχνίες, η όποια εργοδοσία γίνεται ασύδοτη και στον ιδιωτικό και στον δημόσιο τομέα. 

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕΛΛΛΟΝ ΑΥΡΙΟ  

ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΠΟΕΔ – ΟΕΛΜΕΚ – ΟΛΤΕΚ

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

ΔΗΣΥ για Βασιλικό: “Αναμένουμε από την κυβέρνηση να δώσει εξηγήσεις αλλά και να αναλάβει τις ευθύνες της, έτσι ώστε ένα έργο ζωτικής σημασίας να προχωρήσει και να ολοκληρωθεί”

Δήλωση Αντιπροέδρου και Βουλεύτριας, κ. Σάβιας Ορφανίδου για το τερματικό στο Βασιλικό Τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας σχετικά με την καθυστέρηση στην ολοκλήρωση

error: Content is protected !!