Εργαστήρι Δημιουργικής για παιδιά και ενήλικες στη Λάρνακα για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά!

creative-writing

Εργαστήρι Δημιουργικής για παιδιά και ενήλικες, στο Ίδρυμα Πολιτιστικής Δημιουργίας Λάρνακας

Το Εργαστήρι Συγγραφής στο Ίδρυμα Πολιτιστικής Δημιουργίας Λάρνακας λειτουργεί από τον Ιανούαριο του 2015.

Η εμψυχώτρια και διδάσκουσα, Γιώτα Δημητρίου, (δημοσιογράφος), μετά το πτυχίο δημοσιογραφίας και αρκετά χρόνια στο χώρο της έντυπης δημοσιογραφίας, παρακολούθησε μαθήματα διδασκαλίας δημιουργικής γραφής στο Λονδίνο, ενώ για χρόνια ασχολείται με κριτικές και παρουσιάσεις βιβλίων. Κριτικές της, πέρα από εφημερίδες και περιοδικά, υπάρχουν και σε δύο βιβλία των εκδόσεων Ψυχογιός (“Συνάντησε με στις δώδεκα” “Μικρές αμαρτίες μεγάλες τιμωρίες”), επίσης στο παρελθόν έχει αναλάβει επιμέλεια λογοτεχνικών και άλλων βιβλίων, Κύπριων συγγραφέων.

Με πρότυπο της τεχνικές που χρησιμοποιούν γνωστοί καθηγητές δημιουργικής γραφής σε Βρετανία και Αμερική, με σκοπό την βοήθεια σε κάθε μαθητή έτσι ώστε να μπορέσει να φτάσει το 100% των συγγραφικών του δυνατοτήτων, το εργαστήρι δημιουργικής γραφής έχει διδάξει τα τελευταία τρία χρόνια σε συγγραφείς, εκπαιδευτικούς, επιστήμονες, φοιτητές, συνταξιούχους και παιδιά.

Μαθήτρια του εργαστηρίου μας, ηλικίας 12 ετών,κέρδισε (το 2017) το πρώτο βραβείο στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Παιδικού Διηγήματος και βραβεύτηκε από την Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών.
Πέρσι (2018) ενήλικη μαθήτρια μας κέρδισε σε ελλαδικό διαγωνισμό συγγραφής και το κείμενο συμπεριλήφθηκε σε ειδική έκδοση.

Μαθήματα γίνονται σε παιδιά (7-12 ετών), σε εφηβους (13-18 ετών) και σε ενήλικες όλων των ηλικιών και μορφωτικού επιπέδου.

Τα μαθήματα ξεκινούν Οκτώβριο και ολοκληρώνονται τέλος Μαΐου, πραγματοποιούνται μία φορά τη βδομάδα και είναι δίωρα.
Στα μαθήματα φιλοξενούνται συγγραφείς και εκδότες.
Κόστος συμμετοχής: 40 ευρώ το μήνα.
Οι εγγραφές ξεκινούν Σεπτέμβριο.

Φέτος, με την στήριξη του Δήμου Λάρνακας, θα εκδοθεί συλλογή διηγημάτων των ενήλικων μαθητών, της πρώτης χρονιάς 2015-2016, του οποίου τα έσοδα θα δοθούν σε φιλανθρωπικό σκοπό.

Οι μαθητές λαμβάνουν πιστοποιητικό παρακολούθησης μαθημάτων.

Για δηλώσεις συμμετοχής και πληροφορίες: Ίδρυμα Πολιτιστικής Δημιουργίας Λάρνακας τηλέφωνο 24 001502

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Η Ελευθερία του Τύπου στη Κύπρο διανύει την ζωή εν τάφω χωρίς να αναμένεται καμιά ανάσταση, τουλάχιστον στο εγγύς μέλλον

Παγκόσμια Ημέρα για την Ελευθερία του Τύπου Της Γιώτας ΔημητρίουΑρχισυντάκτρια SkalaTimes “Με απόφαση της UNESCO, για το έτος 2024, η επέτειος της 3ης Μαΐου είναι

Δευτέρα της Λαμπρής στην Ορόκλινη με διασκέδαση, παιχνίδια, μουσική διαγωνισμούς και δωρεάν φλαούνες και ποτό

Ο πρόεδρος του κοινοτικού συμβουλίου Ορόκλινης κύριος Νεόφυτος Φακοντής και τα μέλη του Κοινοτικού Συμβουλίου διοργανώνουν ένα υπέροχο πρόγραμμα για τη Δευτέρα του Πάσχα, 6

error: Content is protected !!