Άποψη “Οι Φοινικούδες Λάρνακας ζητούν… βοήθεια!”

φοινικουδες lca

χριστακης φΓράφει ο Χριστάκης Παπαδόπουλος
(Πρώην Αστυνομικός Διευθυντής Λάρνακας)

Φοινικούδες! Σημείο αναφοράς για τη Λάρνακα. Ποιος Κύπριος δεν έχει επισκεφτεί τις Φοινικούδες ή δεν γνωρίζει για την όμορφη αυτή περιοχή της Λάρνακας! Ακόμα και οι ξένοι που την έχουν επισκεφτεί έχουν να λένε τα καλύτερα για το όμορφο αυτό παραλιακό μέτωπο της πόλης του Ζήνωνα.
Δυστυχώς όμως, οι άρχοντες της πόλης μας δεν έχουν δώσει την σημασία και τη φροντίδα που θα έπρεπε στη περιοχή αυτή. Αν μπουν στο κόπο να κάνουν μια βόλτα στην περιοχή δεν θα χρειαστεί και ιδιαίτερη προσπάθεια για να εντοπίσει κανείς τα κακώς έχοντα.
Θα απαρριθμήσω μόνο μερικά σοβαρά προβλήματα που αν επιλυθούν θα βελτιώσουν σημαντικά την όλη εικόνα:
Ο πεζόδρομος που είναι παράλληλος με την Λεωφόρο Αθηνών είναι οτιδήποτε άλλο εκτός από πεζόδρομος. Μέσα σε αυτόν υπάρχουν “καζαντίδες” με την πραμάτεια τους (κούκλες, αυτοκινητάκια και άλλα παιχνίδια) κρατώντας το μισό πλάτος του πεζόδρομου και μερικές φορές τα 2/3 αυτού.
Πάγκοι με “φουκούδες” και κυλίνδρους γκαζιού για ψήσιμο (σιταροπούλας)και άλλα υποστατικά (καλύφες) που είναι πιασμένα με μπετόν για πώληση λουκουμάδων.
Επίσης υπάρχουν πολλοί άλλοι μικροέμποροι που βάζουν τα εμπορεύματα τους πάνω στον πεζόδρομο. Οι ιδιοκτήτες περιπτέρων βάζουν ταμπέλες πινακίδες στη μέση για να διαφημίσουν τα προιόντα που διαθέτουν προς πώληση. Με λιγα λόγια υπάρχει ένα μπάχαλο που κάθε άλλο για πεζόδρομο και περίπατο είναι. Δεν λέω ότι αυτοί οι άνθρωποι δεν πρέπει να βγάζουν το ψωμί τους, αλλά όχι με αυτό το τρόπο, κατά τη δική μου άποψη θα πρέπει ο Δήμος να τους υποδείξει κάποια σημεία πλησίον του πεζόδρομου και να υπάρχει έλεγχος και ομοιοομορφία. Δεν αμφιβάλλω ότι χρειάζονται και αυτοί, όχι όμως με τον τρόπο που παρουσιάζονται μέχρι σήμερα.
Ένα άλλο σοβαρό πρόβλημα είναι οι λεκάνες των φοινικόδεντρων. Τι κρίμα να τις βλέπεις! Γεμάτες περιπτώματα των σκύλων και ο άμμος μέσα σε αυτές είναι πιο ψηλός από το επίπεδο του πεζόδρομου με αποτέλεσμα να γεμίζει ο πεζόδρομος άμμο. Σε ορισμένα σημεία του πεζόδρομου υπάρχουν μεγάλες ακαθαρσίες στο πάτωμα από παγωτά, φαγητά και ό,τι φανταστεί κανείς!
Καλό θα ήταν κατά διαστήματα να περνά υδροφόρα και να τα ξεπλένει να μην προκαλούν αηδία στο κόσμο που κάνει τη βόλτα του και για να μη γινόμαστε ρεζίλι στους τουρίστες!
Γενικά υπάρχει μια ακαταστασία στις Φοινικούδες μας και πρέπει κύριοι του Δημαρχείου να δείτε το θέμα με σοβαρότητα διότι η περιοχή αυτή είναι η καρδιά και ο καθρέπτης της πόλης μας.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Βιβλιογεύσεις: Συμμετοχή της Πράσινης Οικολογικής Βιβλιοθήκης του Λυκείου Αραδίππου «Τάσος Μητσόπουλος» στη Γαστρονομική Βραδιά του Πολιτιστικού Ομίλου Ομόνοιας Αραδίππου

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, 10 Μαΐου 2024, η πρώτη συμμετοχή της Πράσινης Οικολογικής Βιβλιοθήκης του Λυκείου Αραδίππου «Τάσος Μητσόπουλος» στη Γαστρονομική Βραδιά του

Να καθαρίσει η πόλη από την προεκλογική προπαγάνδα!

Της Γιώτας Δημητρίου Δημοσιογράφος,  Αρχισυντάκτρια SkalaTimes  Αντιλαμβάνομαι ότι βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο και οι δημοσκοπήσεις έχουν κινητοποιήσει στο κόκκινο κάποιους υποψήφιους με χαμηλά ποσοστά στις δημοσκοπήσεις.

error: Content is protected !!