Η διάσημη σειρά εποχής «Mr Selfridge» από το ΡΙΚ1

sel4

Η σειρά εποχής «Mr Selfridge»,την οποία προβάλει το ΡΙΚ είναι μία υπερπαραγωγή του ITV, που χαρτογραφεί την αστική κοινωνία των αρχών του περασμένου αιώνα μέσα από την πολυτάραχη δημόσια και ιδιωτική ζωή του Αμερικανού επιχειρηματία Χάρι Γκόρντον Σέλφριτζ, ιδρυτή του περίφημου λονδρέζικου πολυκαταταστήματος Selfridges.

Η σειρά, βασισμένη στο βιβλίο της Lindy Woodhead «Shopping, Seduction and Mr Selfridge», διασκευάστηκε από τον πολυβραβευμένο συγγραφέα Andrew Davies, που αν και γοητευμένος από την πολυσχιδή προσωπικότητα του οραματιστή Μr Selfridge, δεν περιορίζει την πλοκή στον πρωταγωνιστή. Η δημιουργική γραφή του Davies δίνει ζωή σε ήρωες που συνθέτουν το παζλ μιας αυστηρά ταξικής κοινωνίας που επαναδιαπραγματεύεται τις «κόκκινες γραμμές» της, από τα δικαιώματα των εργαζομένων μέχρι τη σεξουαλική απελευθέρωση των γυναικών. Είμαστε στην αυγή του 20ού αιώνα, η οικονομική εξουσία αλλάζει χέρια, η χειραφέτηση διεκδικεί δικαίωμα και στην ψήφο και στη μόδα.
sel3
Η σειρά έχει μεταδοθεί και μεταδίδεται σε 150 χώρες, ενώ η παραγωγή κάθε επεισοδίου στοίχισε ένα εκατομμύριο λίρες.

Πρωταγωνιστούν: Τζέρεμι Πίβεν («Entourage», «Rocknrolla»), Φράνσις Ο’ Κόνορ, Γκρεγκορί Φιτουσί, Κάθριν Κέλι, Άισλινγκ Λόφτους και ένα εξαιρετικά ιδιοφυές καστ.

sel0

Πηγή: http://www.ert.gr

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Αντρέας Πασιουρτίδης: «Δεν γνωρίζω κανένα άλλο λόγο να αγωνιστούμε για ένα καλύτερο κόσμο, αν δεν είναι πρωτίστως για τα παιδιά»

Με μία ανάρτηση του στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook ο βουλευτής Λάρνακας Αντρέας Πασιουρτίδης έστειλε το δικό του μήνυμα για την παγκόσμια ημέρα παιδιού.

Λούης Χριστοδουλίδης Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Λάρνακας ΔΗΣΥ: “Τίποτα δεν μπορεί να είναι αδύνατο, όταν έχεις όραμα και όρεξη και όταν οι πολίτες και η τοπική αρχή συνεργάζονται”

Ο Λούης Χριστοδουλίδης, υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Λάρνακας, με το ψηφοδέλτιο του ΔΗΣΥ, μιλά στο SkalaTimes και εξηγεί τους λόγους που τον ώθησαν να πάρει αυτή

error: Content is protected !!