Συναυλίες και εξετάσεις για τους σπουδαστές του Ωδείου Γερολέμου

6

Πραγματοποιήθηκαν την περασμένη βδομάδα στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών οι συναυλίες μαθητών του Ωδείου Γερολέμου που γίνονται κάθε χρόνο.

2Σε μια γιορτινή μουσική ατμόσφαιρα οι μαθητές του ωδείου χάρισαν απλόχερα το μουσικό τους ταλέντο ενώ την ίδια μέρα πραγματοποιήθηκαν οι εξετάσεις για τα πτυχία ελαφρού τραγουδιού.

O Διευθυντής του Ωδείου, Ανδρέας Γερολέμου, αφού καλωσόρισε τους παρευρισκομένους στις συναυλίες με τίτλο “Μουσικές Κυριακές”, τονισε ότι “το σύγχρονο ωδείο πρέπει να είναι ένα μουσικό εργαστήρι που να μπορεί να παρέχει στους σπουδαστές σωστές μουσικές γνώσεις και ψυχική καλλιέργεια, αφού οφείλει να βοηθά στην πνευματική τους ανάπτυξη και ολοκλήρωση της δικής τους προσωπικής ταυτότητας”.

“Η μουσική”, τόνισε,  “απαιτεί κόπο, μεράκι συνεχή μελέτη και ταλέντο. Καταφέρνει όμως να αλλάζει διαθέσεις και να καλλιεργεί το πνεύμα”.

Ο Ανδρέας Γερολέμου συμπλήρωσε πως οι ώρες διδασκαλίας δεν είναι αρκετές από μόνες τους για να εξασφαλίσουν στους μαθητές το μέγιστο χρόνο που χρειάζεται για να αποκτήσουν τις μουσικές γνώσεις που απαιτούνται. Ως εκ τούτου η μελέτη στο σπίτι, τόνισε, αλλά και τα σεμινάρια και συναυλίες που διοργανώνει το ωδείο δίνουν στους μαθητές ακόμη μια ώθηση για περισσότερη μελέτη και εντριβή με τη μουσική παιδεία.
1
“Πολλές φορές ως γονείς δεν έχουμε χρόνο να ακούσουμε τα παιδιά μας, ή τα ίδια τα παιδιά έχουν συστολές να παίξουν κάτι ή να τραγουδήσουν μπροστά στους γονείς. Οι μουσικές συναυλίες που διοργανώνει το ωδείο μας με πρωταγωνιστές τα παιδιά μας, τους μαθητές του ωδείου, δίνει την ευκαιρία στους γονείς να ακούσουν και να απολαύσουν το μουσικό ταλέντο και μουσικές γνώσεις  των παιδιών τους και συνάμα δίνει την ευκαιρία στα παιδιά να παρουσιάσουν κάτι μπροστά σε ένα κοινό, σε γονείς, συγγενείς και φίλους” είπε ο κ. Γερολέμου ενώ ανέφερε ότι στις συναυλίες λαμβάνουν μέρος 130 σπουδαστές του ωδείου “γι αυτό οι συναυλίες χωρίστηκαν σε 4 μέρη, δυο πρωινές και δύο απογευματινές, ενώ στις 8 το βράδυ θα διεξαχθούν οι εξετάσεις για τα πτυχία ελαφρού τραγουδιού” διευκρίνισε ο διευθυντής του ωδείου.
7
Οι συναυλίες μάγεψαν τους παρισταμένους και απέδειξαν πως η Λάρνακα έχει αρκετά μουσικά ταλέντα.
Επίσης απέδειξαν περίτρανα την εξαιρετική δουλειά που γίνεται ολόχρονα στο Ωδείο Γερολέμου.
345

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Ο Βουλευτής Λάρνακας Ανδρέας Πασιουρτίδης στη Μπράγκα της Πορτογαλίας, με αναφορές στο Παλαιστινιακό και Κυπριακό

Μέσα από ανάρτηση του ο Βουλευτής Λάρνακας, ΑΚΕΛ, Ανδρέας Πασιουρτίδης αναφέρθηκε στην συμμετοχή του στις εργασίες της 18ης Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης της

error: Content is protected !!