Για την Παγκόσμια Ημέρα του Πατέρα….

fathers

Της Τάσας Χαμπή
tasa.writer@gmail.com

Κάθε χρόνο την τρίτη Κυριακή του μήνα, μια κινητή γιορτή, μας χτυπά την πόρτα, για να τιμήσουμε τους μπαμπάδες όλου του κόσμου. Δεν θα γράψω για την ιστορία του πώς καθιερώθηκε η γιορτή αυτή υπάρχει ήδη στη μηχανή αναζήτησης ή αλλιώς στο google.

Θα ήθελα να ευχηθώ χρόνια πολλά και να βροντοφωνάξω, «άξιος άξιος» στον ενεργό πατέρα. Σε αυτό που δεν μένει απλά στο ότι οικονομικά ενισχύει και στηρίζει το παιδί και την οικογένεια του, μα καλύπτει και τις συναισθηματικές ανάγκες τους. Στο πατέρα που γυρνά κουρασμένος από τη δουλειά και θα αφιερώσει ποιοτικό χρόνο στο παιδί του και όχι στον αγώνα ποδοσφαίρου. Στον πατέρα που δεν τον νοιάζει να φορέσει πόδια και να μαγειρέψει ούτε να βάλει πλυντήριο. Που δεν ενοχλείται να παίξει κούκλες , να υποδυθεί ένα ήρωα για χάρη του φανταστικού παιχνιδιού. Στον μπαμπά που ξυπνά τα βράδια, που ξενυχτά σε ένα πυρετό, που έχει υπομονή, που ετοιμάζει το σάντουιτς για το σχολείο, που δείχνει την αγάπη και το ενδιαφέρον του με λόγια και με πράξεις, που συζητά παρόλα τα δικά του φορτικά προβλήματα.

Με λίγα λόγια στο μπαμπά που δεν απουσιάζει όταν είναι παρών. Τώρα θα μου πείτε «ένας απλός μπαμπάκας είναι και όχι πολυμηχάνημα» μα πως αλλιώς να συνδεθείς με το παιδί σου αν δεν χτίσεις κανάλια επικοινωνίας από την παιδική και την βρεφική του ηλικία; Άλλωστε μην ξεχνάς είσαι το πρότυπο του παιδιού σου και του περνάς μηνύματα με την κάθε σου κίνηση.

Αναλογίσου μόνο αν αξίζει τον κόπο.

Εγώ θα ευχηθώ “happy fathers day” μονάχα στους μπαμπάδες που απαντούν ΝΑΙ!
fathers2

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

error: Content is protected !!