Περί Θεάτρου…..και ΘΟΚ

THOK

Του βραβευμένου και καταξιωμένου (στο εξωτερικό) σκηνοθέτη Ανδρέα Πάντζη

Ημουνα στο εξωτερικο πριν δυο – τρεις βδομαδες, ετοιμαζω γαλλικους υποτιτλους για τις ταινιες μου, για προβολη στο Παρισι, με το θελημα του θεου, οταν πηρα ενα γραμμα με ηλεκτρονικό ταχυδρομειο, απο το ΘΟΚ, οπου περηφανα και ταπεινα (!!!), μια κυρια Κυριάκου, Ελευθεροπούλου, Σκλαβοπούλου, Γεωργίου, δεν θυμαμαι ακριβως το ονομα της και δεν εχει ενδιαφερον, μου ανακοινωνε οτι η προταση μου, ποια προταση αληθεια,(;;;), δεν ταιριαζε με το ρεπερτοριο του φετινου προγραμματος, του ΘΟΚ!
Για τουτο δεν προκειται να σκηνοθετησετε ουτε φετος στο ΘΟΚ, κε. Παντζη!
Και ομως τον Δεκεμβριο σε τηλεφωνικη επικοινωνια με τον Καλλιτεχνικο Διευθυντη του Οργανισμου, τονισα οτι δεν υποβαλλω, ειδικη προταση, αλλα υπογραμμιζω την επιθυμια και το ενδιαφερον μου να σκηνοθετησω στο ΘΟΚ, γιατι πολυ ευκολα θα με βγαλετε απ´εξω, λεγοντας μου, οτι η προταση μου δεν ταιριαζει με την ιδεολογια, την φιλοσοφια, τη θεματολογια, κ.ο.κ.,του ρεπερτοριου!
Αλλος εγω παλι! Μιλω στο Καλλιτεχνικο Διευθυντη μια φορα το χρονο και εχω και απαιτησεις! Αυτα τα ρεπερτορια φτιαχνονται με καθημερινο μπιρι-μπιρι με τον Διευθυντη! Και η κοπελιά που αγωνιστηκε τοσο πολυ να συνταξει εκεινο το γραμμα η αμοιρη! Αν εννοουσε την «Δουκισσα του Μαλφυ», που ειχα βαλει σε ενα καταλογο 10 εργων, περυσι, τωρα που το σκεφτομαι μπορει και να ταιριαζε με «Συρανο» και … «Ριχαρδο Γ´»… Τεσσερα εργα ολα κι ολα! Τι να προλαβει, ποιους να ικανοποιησει ο κος Καλλιτεχνικος Διευθυντης;
Ενα ειναι σιγουρο! Δεκαδες ανεργοι ή απληρωτοι ηθοποιοι, παρα πολλοι σκηνοθετες, σκηνογραφοι, ενδυματολογοι, μουσικοι, χορογραφοι ειναι ανεργοι!
ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ενα δευτερο κρατικο θεατρο, ενα ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ! Για να σπασει το μονοπωλειο του ΘΟΚ! Για να δωσει ψωμι στους ανεργους καλλιτεχνες!
Και οχι με τα εκατομυρια του ΘΟΚ! Μονο με 760,000 ευρω! Με πληρωμενες ακομη και τις κοινωνικες ασφαλισεις! Υπαρχει μελετη!
Αυτο που ευχομαι, ειναι να μην δουμε ξανα, στην Κεντρικη Σκηνη του ΘΟΚ, ΤΙΣ ΠΑΤΑΤΕΣ ΠΟΥ ΕΙΔΑΜΕ ΦΕΤΟΣ!
Θα επανελθουμε!
Για ψωμι και Δημιουργια! (Μειδιαστε παρακαλω, τωρα!!! Μην χασετε την ευκαιρια! Ακολουθουν … φονοι!).

Ανδρέας Πάντζης
25/05/2018

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Μεγάλη Τρίτη

Στην Ορθόδοξη Εκκλησία, σύμφωνα με το τηρούμενο Μηναίο ή Μηνολόγιο, η Μεγάλη Τρίτη είναι αφιερωμένη αφενός στη μνεία του ιερού Ευαγγελίου που αναφέρεται στη δριμύτατη

Η Θεατρική Ομάδα «Αρχάγγελος» Κιτίου επιστρέφει με την καινούρια κωμωδία «Χρόνια Πολλά, να μεν τα εκατοστίσεις!»

Η Θεατρική Ομάδα «Αρχάγγελος» Κιτίου συνεχίζει για 9η χρονιά να μας προσφέρει μια θεατρική παράσταση γεμάτη γέλιο.Ένα έργο γραμμένο από τον θεατρολόγο, συγγραφέα, ηθοποιό και

error: Content is protected !!