Δεύτερη Πανδημοτική Συγκέντρωση για το πιο σοβαρό ίσως ζήτημα της Λάρνακας

????????????????????????????????????

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΝΑΚΑΣ

2Η ΠΑΝΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΕΙΔΩΝ ΚΑΙ ΥΓΡΑΕΡΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΛΙΑΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΗΣ ΛΑΡΝΑΚΑΣ 

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 22 Μαΐου 2018, στις 6.30 μ.μ. στο Δημοτικό Θέατρο Λάρνακας,  η 2η Πανδημοτική Συγκέντρωση ενημέρωσης για το θέμα της μετακίνησης των Εγκαταστάσεων Πετρελαιοειδών και Υγραερίου από το Παραλιακό Μέτωπο της Λαρνακας. 

Η Συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με το θέμα και στα πλαίσια αυτής, οι παρευρισκόμενοι εξέφρασαν  και  διατύπωσαν απόψεις καθώς και ερωτήματα τα οποία καταγράφηκαν και λήφθηκαν υπόψη για τις μετέπειτα ενέργειες του Δήμου. Παράλληλα, η πραγματοποίηση της Συγκέντρωσης, αποτελούσε δέσμευση του Δήμου Λάρνακας, καθότι σε διάστημα τριών μηνών, όφειλε να ενημερώσει και πάλι το Κοινό.

????????????????????????????????????

Κατά τη Συγκέντρωση, ο Δήμαρχος και Υπηρεσιακοί Λειτουργοί του Δήμου Λάρνακας ενημέρωσαν για τις ενέργειες που προέβηκε ο Δήμος Λάρνακας, τις εξελίξεις που υπήρξαν από την 1η Πανδημοτική Συγκέντρωση (που πραγματοποιήθηκε την 1η Μαρτίου 2018) μέχρι και σήμερα, καθώς και για τις πρόνοιες του 1ου και 2ου Προσχεδίου του Μνημονίου Συναντίληψης.

Ο Δήμαρχος Λάρνακας, στην αναφορά του για τις ενέργειες που έγιναν, σημείωσε ότι, κατά τη λήψη απόφασης υπογραφής του 2ου Μνημονίου που θα γινόταν στις 27/4/2018 σε ορισθείσα συνεδρία του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρνακας, η οποία τελικά δεν πραγματοποιήθηκε, αφού στις 26/4/2018 οι Δήμαρχοι Λάρνακας και Λιβαδιών κλήθηκαν στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου σε συνάντηση με τον Υπουργό Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού και τον Διευθυντή του Γραφείου του Προέδρου, ενημερώθηκαν ότι η Γενική Εισαγγελία, στην οποία στάλθηκε το Προσχέδιο του 2ου Μνημονίου για Γνωμάτευση, τροποποίησε σημαντικά το κείμενο. Έτσι, στις 8/5/2018 πραγματοποιήθηκε συνεδρία του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου κατά πλειοψηφία αποφάσισε:

(α) την μη υπογραφή του Μνημονίου 

(β) την αποστολή επιστολής στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και

(γ) σύγκληση Πανδημοτικής Συγκέντρωσης.

 Στις 10/5/2018 στάλθηκε η σχετική επιστολή προς  στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και στις 17/5/2018 πραγματοποιήθηκε συνεδρία της Ολομέλειας της Επιτροπή Ανάπτυξης Πόλης και Επαρχίας Λάρνακας, κατά την οποία συζητήθηκε το θέμα με κοινή απόφαση τη συνέχιση των προσπαθειών για την μετακίνηση των Εγκαταστάσεων από τη Λάρνακα.

????????????????????????????????????

Εν κατακλείδι ο Δήμαρχος Λάρνακας δήλωσε ότι, αμετάκλητη απαίτηση είναι η άμεση μετακίνηση όλων των Εγκαταστάσεων Αποθήκευσης από το Παραλιακό Μέτωπο της Λάρνακας. Όλες οι εισηγήσεις που ακούστηκαν και καταγράφηκαν θα ληφθούν σοβαρά υπόψη από το Δημοτικό Συμβούλιο Λάρνακας, ούτως ώστε να αποτελέσουν παράμετρο και βάση για περαιτέρω ενέργειες. Επίσης, αναμένεται σύντομα η θέση της Κυβέρνησης μετά από τη μη αποδοχή και υπογραφή του Μνημονίου από τα Δημοτικά Συμβούλια Λάρνακας και Λιβαδιών. Παράλληλα, ο Δήμος Λάρνακας θα ζητήσει διευκρινίσεις για τις ενέργειες που έπρεπε να γίνουν και κατά πόσο έγιναν τους τελευταίους 3 μήνες. Σύντομα, θα πραγματοποιηθεί συνεδρία του Δημοτικού Συμβουλίου για λήψη αποφάσεων σχετικά με το πώς θα προχωρήσει ο Δήμος, με απώτερο σκοπό την επίτευξη του στόχου αυτού. Για οποιεσδήποτε εξελίξεις που θα ακολουθήσουν, θα  ενημερώνονται όλοι οι εμπλεκόμενοι και πρωτίστως οι Δημότες της Λάρνακας και Λιβαδιών.
4

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

error: Content is protected !!