Παιχνίδια διασκεδαστικά, στο σπίτι μαζί με τα παιδιά!

kids1

Γράφει η Τάσα Χαμπή
Νηπιαγωγός – Συγγραφέας
tasa.writer@gmail.com


Μια φορά και ένα καιρό μια μάγισσα με μεγάλη μύτη και μαύρο μυτερό καπέλο, είχε για μοναδική φιλενάδα, την μαγική της σκούπα. «Πέταξε» την πρόσταζε και αυτή υπάκουγε πιστά. «Ανακάτεψε το πολτό στο καζάνι», καμία αντίρρηση η σκούπα. Τρελή ήταν να πει όχι στη μάγισσα; Ήθελε να κρατήσει τη μορφή της και να μην την μεταμορφώσει σε βάτραχο; Ένα απόγευμα η μάγισσα βαρέθηκε. « Σκέψου ένα παιχνίδι, σκούπα» την διέταξε.

-Μα δεν έχω φαντασία. Ένα ξύλινο σάρωθρο είμαι και όχι παιδί.

– Αυτά τα νεαρά άτομα μικρής ηλικίας που η σωματική και πνευματική τους ανάπτυξη δεν έχει ολοκληρωθεί ξέρουν από φαντασία;

– Πώς εσύ ασκείς τη μαγεία, επικαλείσαι υπερφυσικές δυνάμεις με ξόρκια, φίλτρα και τελετές έτσι και αυτά.

– Μα τότε θα νε μάστορες !

-Κοίτα τα από την μαγική σου σφαίρα μάγισσα μου χρυσοχέρα.

Έτσι και έγινε. Η μαγική σφαίρα της ζήτησε να επιλέξει πόλη και φυσικά η μάγισσα επέλεξε την ομορφότερη πόλη, τη Λάρνακα. Μέσα από σφαίρα είδε γονείς, σαν και σας, υπομονετικές μητέρες και προστατευτικούς μπαμπάδες να γεμίζουν τον ελεύθερο τους χρόνο δημιουργικά μαζί με τα παιδία τους. Πήρε χαρτί και μολύβι και σημείωσε τα παιχνίδια που θα ήθελε η ίδια να παίξει μαζί με τα παιδιά.
Να έπαιζαν άραγε παιχνίδια τα παιδιά με τους γονείς στο σπίτι; Να περνούσαν άραγε όμορφα και απλά το χρόνο τους; Η Μάγισσα βάλθηκε να σημειώνει ιδέες που ίσως τα παιδιά να έπαιζαν μαζί με τους γονείς τους σε αυτή την πόλη δίπλα από το κύμα που λεγόταν Λάρνακα….

Το βράδυ που κοιμήθηκε η Μάγισσα μπήκα κλεφτά και πατώντας στις μύτες των ποδιών μου, λες και φορούσα μαγικές πουέντ, φωτογράφισα αυτά που έγραψε. Αν σας ενδιαφέρει διαβάστε τα και σεις.

kids3
Παιχνίδια διασκεδαστικά στο σπίτι μαζί με τα παιδιά:

Πάνω σε πηλό αποτυπώνουμε τη παλάμη μας . Τα αφήνουμε να στεγνώσουν και τα βάφουμε με χρώματα τις αρεσκείας μας. Έπειτα τα στολίζουμε σε τοίχο του σπιτιού μας.

Στο τραπέζι τοποθετούμε κέρματα διαφορετικού μεγέθους. Με μια τσιμπίδα προσπαθούμε να τα μαζέψουμε. Νικητής θα είναι αυτός που θα έχει στο ποτήρι του τα περισσότερα.

Αλλάζουμε ρόλους για ένα απόγευμα. Οι γονείς γίνονται παιδιά και τα παιδιά γονείς.

Φτιάχνουμε μια χρονοκάψουλα. Μέσα σε πλαστικό δοχείο βάζουμε μια ζωγραφιά και μια φωτογραφία . Την διακοσμούμε και την σφραγίζουμε. Αποφασίζουμε αν θα την ανοίξουμε σε 6 μήνες ένα ή δυο χρόνια.

Βλέπουμε παλιά οικογενειακά βίντεο και φωτογραφίες . Της γέννησης, του γάμου, βάφτισης , γενεθλίων, διακοπών, σχολικών εορτών και οικογενειακών συγκεντρώσεων.

Κατασκευάζουμε κούκλες κουκλοθέατρο από κάλτσες ή ξύλινες κουτάλες.

Γινόμαστε ηθοποιοί ή χορευτές. Ανεβάζουμε μια παράσταση βασισμένη σε ένα παραμύθι μια ταινία η μια δική μας ιστορία.

Μαντεύουμε αν το επόμενο τραπουλόχαρτο είναι μεγαλύτερο ή μικρότερο. Κερδίζει αυτός που θα κάνει τις περισσότερες ορθές προβλέψεις.

Δοκιμάστε τα αυτά και αν σας ενδιαφέρει, νομίζω πως η μάγισσα είναι πρόθυμη να μας προτείνει κι άλλα.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

error: Content is protected !!