«Αναβίωση των Γαστρονομικών Παραδόσεων του Πάσχα της Ρωσίας και της Κύπρου»

Αναβιώνουμε τις Γαστρονομικές Παραδόσεις του Πάσχα γνωρίζοντας τα απολαυστικά εδέσματα της Ρωσίας αλλά και της Κύπρου. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην Λάρνακα την Πόλη του Αγ. Λάζαρου στις 12/04/2018.  

Στόχος της εκδήλωσης είναι να  αναδείξει τις κοινές παραδόσεις και  κοινή Θρησκεία μεταξύ Ρωσίας και Κύπρου.  Η συμμετοχή της Ρωσικής Εκκλησίας με προσφώνηση/χαιρετισμό εκ μέρους του  Πατριάρχη Ρωσίας υπογραμμίζει την εκτίμηση που έχει και η Ρωσική Εκκλησία για την Κύπρο.  Eκ μέρους της Κυπριακής Εκκλησίας θα απευθύνει χαιρετισμό ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος.

Το Ρωσικό Κέντρο Αναβίωσης  Παραδόσεων με Ινστιτούτα Φιλοξενίας από τρεις διαφορετικές περιοχές της Ρωσίας Αστράχαν, Αλτάι και την ευρύτερη περιοχή της Μόσχας, μαζί και με το Ανώτερο Ξενοδοχειακό Ινστιτούτο Κύπρου (ΑΞΙΚ) , θα παρουσιάσουν πασχαλινές προτάσεις.  Οι φοιτητές από τις δύο χώρες θα ετοιμάσουν διάφορα γαστρονομικά εδέσματα και ακολούθως οι καλεσμένοι θα δοκιμάσουν και αξιολογήσουν τις προτάσεις από τις δύο χώρες. Επιπρόσθετα στην εκδήλωση έχουν προσκληθεί και θα παρευρεθούν Ρώσοι δημοσιογράφοι.

Ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού διοργανώνει την όλη εκδήλωση και ταυτόχρονα έχει ετοιμάσει πρόγραμμα φιλοξενίας τόσο για τους φοιτητές και εκκλησιαστικούς αντιπροσώπους αλλά και για τους Ρώσους δημοσιογράφους.  

Οι  φιλοξενούμενοι του ΚΟΤ θα τύχουν στην Κύπρο ζεστής φιλοξενίας,  και ξενάγησης όπου θα επισκεφτούν τα κυριότερα αξιοθέατα της Κύπρου. Ξεχωρίζουν οι επισκέψεις στην εκκλησία του Αγ. Λαζάρου και στην Παναγία του Κύκκου,  τα οποία έχουν ξεχωριστή σημασία  για τους Ρώσους και τιμώνται ιδιαιτέρα.

Το τηλεοπτικό κανάλι Σπάς θα καλύψει όλη την διαδρομή και το υλικό το οποίο θα ετοιμαστεί θα μεταδοθεί από την Ρωσική τηλεόραση.
prigl_paskha2018_kipr2-01 (1)

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Ο Βουλευτής Λάρνακας Ανδρέας Πασιουρτίδης στη Μπράγκα της Πορτογαλίας, με αναφορές στο Παλαιστινιακό και Κυπριακό

Μέσα από ανάρτηση του ο Βουλευτής Λάρνακας, ΑΚΕΛ, Ανδρέας Πασιουρτίδης αναφέρθηκε στην συμμετοχή του στις εργασίες της 18ης Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης της

error: Content is protected !!