Τα “Πληγωμένα Όνειρα” του Γιώργου Παπαδόπουλου Κυπραίου στη Λάρνακα

1

Skala Times

Πραγματοποιήθηκε σήμερα 27 Φεβρουαρίου 2018 στο βιβλιοπωλείο “Πάργα” στη Λάρνακα, η παρουσίαση του βιβλίου “Πληγωμένα Όνειρα” του συγγραφέα και ιδρυτή των εκδόσεων Διόπτρα (Αθήνα) κ. Γιώργου Παπαδόπουλου Κυπραίου.

Στο πάνελ της παρουσίασης βρισκόταν ο ίδιος ο συγγραφέας, η Δημοσιογράφος και αρχισυντάκτρια του Skala Times Γιώτα Δημητρίου η οποία μίλησε για τον συγγραφέα και ο δημοσιογράφος συγγραφέας και σκηνοθέτης Μάκης Αντωνόπουλος ο οποίος μίλησε για το βιβλίο.

Ανάμεσα στους παρευρισκομένους ήταν και μαθήτριες της δημιουργικής γραφής του Ιδρύματος Πολιτιστικής Δημιουργίας Λάρνακας, το μάθημα διδάσκει η δημοσιογράφος Γιώτα Δημητρίου.

Μετά τη παρουσίαση ακολούθησε συζήτηση.

Η σημερινή παρουσίαση ήταν η δεύτερη στη Κύπρο, αφού χθες πραγματοποιήθηκε η πρώτη στο Βιβλιοπωλείο “Πάργα” στη Λευκωσία και την Πέμπτη 1η Μαρτίου 2018 θα γίνει η τρίτη παρουσίαση στη Κύπρο και συγκεκριμένα στη Πάφο στο βιβλιοπωλείο “Πάργα” (Αθηνών 8 τηλέφωνο 26811130).
Στην Ελλάδα έγινε η πρώτη παρουσίαση, στην Αθήνα, στις 7 Φεβρουαρίου στο κατάστημα Public, στη Πλατεία Συντάγματος και θα ακολουθήσουν κι άλλες.  

Στην παρουσίαση της για το συγγραφέα η Γιώτα Δημητρίου ανάμεσα σε άλλα τόνισε ότι ο κ. Γιώργος Παπαδόπουλος Κυπραίος δικαίως πήρε το τίτλο του συγγραφέα.
Αγαπητές φίλες και αγαπητοί φίλοι, συναντηθήκαμε σήμερα εδώ για να παρουσιάσουμε το βιβλίο “Πληγωμένα Όνειρα” του κ. Γιώργου Παπαδόπουλου Κυπραίου, ενός εκδότη που δικαίως πήρε τον τίτλο του “συγγραφέα” όχι γιατί έγραψε βιβλία, αλλά επειδή έδωσε στο αναγνωστικό κοινό θησαυρούς για τη βιβλιοθήκη του, βιβλία που γράφτηκαν μέσα από προσωπικά βιώματα, μελέτη, και μαρτυρίες. Βιβλία που εμπεριέχουν όλα τα χαρακτηριστικά ενός καλού βιβλίου και έχουν τη δύναμη να μας ανοίξουν καινούρια παράθυρα αντίληψης και να εμπλουτίσουν τις γνώσεις μας με διάφορους τρόπους.
Τέλος, να σας εξομολογηθώ ότι έχω την πεποίθηση (όχι ως δημοσιογράφος αλλά ως δασκάλα δημιουργικής γραφής) πως ένας καλός συγγραφέας έχει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά στην προσωπικότητα του και ένα από αυτά είναι ο πλούσιος ψυχικός κόσμος και το χάρισμα να δίνει κάτι στον αναγνώστη του ή στον συνομιλητή του μέσα από το έργο ή τις κουβέντες του. Ο κύριος Γιώργος Παπαδόπουλος Κυπραίος το είχε πάντα αυτό το χάρισμα πριν ακόμα γράψει το πρώτο του μυθιστόρημα”. 
2563

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

error: Content is protected !!