Τεράστια επιτυχία το  14ο Φεστιβάλ Παραδοσιακής Κουλτούρας

STA_8107

 Τεράστια επιτυχία το 14ο ετήσιο Φεστιβάλ Παραδοσιακής Κουλτούρας του Συλλόγου Γυναικών Υπαίθρου Λάρνακας που έγινε  στην Κοφίνου την 1η Οκτωβρίου 2017. Η επισκεψιμότητα ξεπέρασε κάθε προηγούμενο αφού το επισκέφθηκαν πάνω από 12,000 κόσμου.
STA_8160Το Φεστιβάλ Παραδοσιακής Κουλτούρας είναι καινοτόμο μιας και  κάθε χρόνο έχει διαφορετικό ύφος και θεματική, πάντα βασισμένο στην παράδοση! Η φετινή θεματική ήταν τα γαλακτοκομικά προϊόντα, έτσι στο χώρο υπήρχαν περίπτερα επίδειξης και παρασκευής χαλλουμιού και τραχανά.
STA_8245Ο Σεφ Χρίστος Χριστοδούλου παρουσίασε ξεχωριστές συνταγές με χαλλούμι όπου κατενθουσίασαν το πλήθος κόσμου που βρισκόταν στο χώρο.
STA_8642Μέλη του Συλλόγου με την επιμέλεια του Σεφ μας, ανέλαβαν την παρουσίαση του πιστοποιημένου προϊόντος με ονομασία Προέλευσης ΠΟΠ, κολοκάσι Σωτήρας.

Στο χώρο του Φεστιβάλ υπήρχαν περίπτερα επίδειξης και γευσιγνωσίας ζυμαρικών (μακαρόνια με το  σκλινίτζι, τερτζιελλούθκια) πουρέκκια της σάτζιης,  τραχανάς, μέλι, ππαλουζές από μέλι, γλυκά του κουταλιού, ππαλουζές, σουτζιούκκος, λουκούμια, σσινόπιττες και τριμυθόπιττες, προζυμένα ψωμιά,  κουλλούρια και πολλά άλλα παραδοσιακά εδέσματα.
STA_8281Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν κάποιες από τις παραδοσιακές μας τέχνες όπως η καλαθοπλεκτική, η αγγειοπλαστική, το Λευκαρίτικο  κέντημα, ενώ δημιουργίες από ξύλο και μαλλί έκλεψαν τις εντυπώσεις.

Οι κατεχόμενες κοινότητες κέρδισαν τις καρδιές μας παρουσιάζοντας εικόνες και θύμισες από τα κατεχόμενα μέρη μας.

Μουσική και χορός απαραίτητο συστατικό για την επιτυχία της εκδήλωσης. Η χορευτική ομάδα του Πολιτιστικού Ομίλου Κοφίνου με τη συνοδεία του μουσικού σχήματος Αιγαιοπελαγίτικα εμπλούτισαν το Φεστιβάλ, ενώ οι «ΕΥΗΧΕΣ» έδωσαν μια ξεχωριστή νότα.

Σταθερή συμμετοχή του Συλλόγου Γυναικών «Εργάνη» από το δήμο Χερσονήσου, Κρήτης όπου παρουσίασαν τις Κρητικές γεύσεις.
STA_8322Οικοδέσποινα της εκδήλωσης η αγαπημένη Στέλλα Γεωργιάδου.

Ευχαριστίες προς τον υπουργό Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κ. Νίκο Κουγιάλη για τη στήριξη του προς το Σύλλογο και την εισφορά των 5,000 ευρώ.

Σημαντική και η συμβολή των άλλων  ανώνυμων χορηγών, του χορηγού επικοινωνίας Time Out και του διαδικτυακού χορηγού της εκδήλωσης την εταιρεία Opium Works .

 

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Συνέντευξη Ευανθία Σάββα Υποψήφια Αντιδήμαρχος Αραδίππου: “Για μένα το κάθε αξίωμα, η κάθε πολιτική θέση, είναι θέση ευθύνης και προσφοράς προς το κοινωνικό σύνολο”

Αντιλαμβάνομαι ότι ένας δημοσιογράφος πρέπει να κρατά μία ουδέτερη στάση σε πράγματα και καταστάσεις που παρουσιάζει. Η πραγματικότητα όμως είναι, πως με την Ευανθία Σάββα

error: Content is protected !!