Για τα τρομοκρατικά χτυπήματα, για τον εφιάλτη, στην Ευρώπη….

peace

Της Γιώτας Δημητρίου

Οι επιθέσεις στην Ευρώπη δεν θα σταματήσουν με τα ευχολόγια μας στο facebook, ούτε με τις κατάρες μας “στους μουλάες που σκοτώνουν αθώο κόσμο”.
Η Ευρώπη δε θα ξαναγίνει ένα ασφαλές μέρος όσο εμείς κλείνουμε τα μάτια στην πραγματικότητα.

Τι προκαλεί τις επιθέσεις των Ισλαμιστών στην Μέση Ανατολή; Η Θεωρία του Σάμουελ Χάντινγκτον την οποία ενστερνίστηκαν πολλοί διανοούμενοι έχει καταρρεύσει εδώ και καιρό όσον αφορά στις συγκεκριμένες απάνθρωπες επιθέσεις στην Ευρώπη.

Δεν είναι η διαφορά πολιτισμών ούτε θρησκειών που ωθεί αυτά τα τέρατα να σκοτώνουν αθώο κόσμο.

Απ’ την άλλη “μια χώρα δεν είναι αθώα επειδή είναι αθώοι οι δολοφονημένοι πολίτες της” (φράση του Καναδού συγγραφέα δημοσιογράφου Peter Scowen).

“Οι άνθρωποι που έκαναν την επίθεση στη Βαρκελώνη είναι στρατιώτες του Ισλαμικού Κράτους κι εξετέλεσαν την επιχείρηση ανταποκρινόμενοι στις εκκλήσεις να στοχοθετηθούν τα κράτη του συνασπισμού”, μετέδωσε το Amaq, αναφερόμενο στον διεθνή συνασπισμό υπό την ηγεσία των ΗΠΑ ο οποίος πολεμά εναντίον του ΙΚ στο Ιράκ και στη Συρία.

Τελικά είναι οι πόλεμοι στην Μέση Ανατολή που προκαλούν τις τρομοκρατικές επιθέσεις στην Ευρώπη;
Αυτό το ερώτημα πρέπει να απαντήσουν οι ηγέτες των χωρών της ΕΕ που εμπλέκονται μαζί με το ΝΑΤΟ στις επεμβάσεις στη Μέση Ανατολή. Ο “συγκλονισμός τους” και τα μεγάλα λόγια δεν οφελούν. Είναι οι πολέμοι στη Μέση Ανατολή η αιτία που σήμερα η Ευρώπη βιώνει τον εφιάλτη απ’ τις τρομοκρατικές επιθέσεις; Αν ναι, τότε η λύση είναι απλή.

Σταματήστε τις επεμβάσεις στη Μέση Ανατολή!

Στο ντοκιμαντέρ “Για μία χούφτα πετρέλαιο”, ο ηγέτης των Εργατικών στην Αγγλία, ο Τζέρεμι Κόρμπιν έλεγε: “Αναπτύσσουν πυρηνικά και πολεμική βιομηχανία για να χτυπήσουν αυτούς που πολεμούν με μαχαίρια”. Ενώ τον Μάιο του 2017 στην προεκλογική του εκστρατεία τόλμησε να πει αυτό που όλοι γνωρίζουν, ακόμη και οι πολιτικοί του αντίπαλοι αλλά κανείς δεν τολμά να παραδεχθεί:
Η εισβολή και οι βομβαρδισμοί της Βρετανίας, της Γαλλίας, των ΗΠΑ (η/και των περιφερειακών πληρεξούσιών τους) στο Αφγανιστάν και άλλες, κυρίως αραβικές χώρες –από το Ιράκ, τη Συρία και την Υεμένη μέχρι τη Λιβύη– περισσότερο έχει τροφοδοτήσει παρά έχει αντιμετωπίσει την τρομοκρατία”.
“Πολλοί εμπειρογνώμονες, συμπεριλαμβανομένων των επαγγελματιών στις υπηρεσίες πληροφοριών και ασφαλείας μας, επεσήμαναν τις συνδέσεις μεταξύ των πολέμων που υποστήριξε ή έκανε η κυβέρνησή μας σε άλλες χώρες, όπως στη Λιβύη, και των τρομοκρατικών επιθέσεων που γίνονται εδώ”. 
Η ευθύνη ανήκει στους τρομοκράτες, αλλά αν θέλουμε να προστατέψουμε τον λαό μας, πρέπει να είμαστε ειλικρινείς για το τι απειλεί την ασφάλειά μας”, είχε πει τότε ο Κόρμπιν.  “Η ενημερωμένη κατανόηση των αιτίων της τρομοκρατίας αποτελεί ουσιαστικό μέρος μιας αποτελεσματικής αντίδρασης που θα προστατεύει την ασφάλεια του λαού μας, θα καταπολεμά και δεν θα τροφοδοτεί την τρομοκρατία. Ο παλιός, απονομιμοποιημένος τρόπος αντιμετώπισης της τρομοκρατίας όχι μόνο δεν λειτουργεί, αλλά τροφοδοτεί έναν ατελείωτο κύκλο αμοιβαίας βίας που έχει προκαλέσει ανυπολόγιστο πόνο, δυσκολία και κακουχία, κυρίως στους Μουσουλμάνους και τους Άραβες. Πρέπει να αλλάξουμε τον τρόπο που δρούμε εκτός των συνορων” και είχε υποσχεθεί πως σε περίπτωση εκλογής του (κάτι που δεν έγινε), ως Πρωθυπουργός της Αγγλίας, θα σταματούσε “τις αδιάκοπες δολοφονίες, παύοντας τις βομβιστικές επιθέσεις”.

H λύση στον εφιάλτη που βιώνει η Ευρώπη είναι η ΕΙΡΗΝΗ στη Μέση Ανατολή.
Τόσο απλά, αλλά  και τόσο δύσκολα να το ακούσουν οι Αμερικανοβρετανοί και οι συμμαχοι τους στο ΝΑΤΟ.

«Το μόνο αποτέλεσμα που θα έχει το οφθαλμόν αντί οφθαλμού, είναι να κάνει όλον τον κόσμο τυφλό» είπε κάποτε ο Μαχάτμα Γκάντι. Και ο κόσμος αγαπητοί μου έχει αρχίσει να τυφλώνεται εδώ και καιρό…..

Οι σκέψεις μας βρίσκονται στους αθώους ανθρώπους που έχασαν τόσο άδικα και απάνθρωπα τις ζωές τους σε τρομοκρατικά χτυπήματα. Αγγλία. Γαλλία. Ισπανία και άλλες περιοχές της Ευρώπης.
Οι σκέψεις μας βρίσκονται και στους αθώους ανθρώπους που χάνουν τις ζωές τους άδικα και απάνθρωπα σε νατοϊκά ιμπεριαλιστικά χτυπήματα στη Μέση Ανατολή.

Η λύση βρίσκεται σε  δυο μόνο λέξεις: Ειρήνη, παντού.

eye

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

error: Content is protected !!