Μετακινούνται τα γήπεδα τένις και ακολουθεί η ανάδειξη του αρχαίου λιμανιού της πόλης

arxaio-li-1

Της Γιώτας Δημητρίου
(Αρχισυντάκτρια Skala Times)

Μια είδηση που αλλάζει τα δεδομένα της Λάρνακας και την οποία οι Λαρνακείς ανέμεναν για χρόνια, ήρθε πριν λίγες μέρες. Το κονδύλι για μετακίνηση των γηπέδων αντισφαίρισης θα δοθεί στην πόλη του Ζήνωνα και έτσι η ανάδειξη του αρχαίου λιμανιού της Λάρνακας θα πραγματοποιηθεί και μάλιστα σύμφωνα με δηλώσεις του Δημάρχου, σύντομα!

vyras newΑνδρέας Βύρας: «Στόχος μας να γίνει μέσα στο 2017»
Μετά τις πληροφορίες που έφτασαν στην “24”, την Τετάρτη 2 Αυγούστου 2017, επικοινωνήσαμε με το Δήμαρχο της πόλης κ. Βύρα για να επιβεβαιώσουμε την είδηση. Ο Δήμαρχος μας είπε:
Ναι είναι γεγονός πως ο ΚΟΑ ενώ αρχικά είχε πει πως δεν μπορεί να δώσει το κονδύλι για την μετακίνηση των γηπέδων, πριν λίγες μέρες και μετά από συζητήσεις και προσπάθειες του Δήμου Λάρνακας, εξασφαλίσαμε ένα κονδύλι γύρω στα 1.000,000 ευρώ για τη μετακίνηση και δημιουργία γηπέδων τένις σε άλλο χώρο. Η διαδικασία προσφορών και ανάθεσης έργων σε εργολάβους είναι κάτι που θα επισπεύσουμε. Ο μεγάλος στόχος τόσο του Δημαρχείου μας όσο και του ΚΟΑ είναι όπως αυτό γίνει μέσα στο 2017. Μόλις μετακινηθούν τα γήπεδα θα επιστρέψει η Γαλλική Αρχαιολογική αποστολή για ανάδειξη του αρχαίου λιμανιού της πόλης μας. Αντιλαμβάνεστε πως αυτό θα φέρει πολλά οφέλη στη πόλη μας, αλλά πέρα απ’ τα οφέλη είχαμε υποχρέωση να αναδείξουμε τον πιο σημαντικό ίσως αρχαιολογικό θησαυρό της πόλης μας”.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο Δήμαρχος Ανδρέας Βύρας, προτού εκλεγεί Δήμαρχος είχε λάβει μέρος σε συναντήσεις πολιτών που σκοπό είχαν την κινητοποίηση γύρω απ’ το ζήτημα του αρχαίου λιμανιού της πόλης, επίσης μια απ’ τις προεκλογικές του δεσμεύσεις ήταν ότι το θέμα αυτό θα ήταν ψηλά στην ατζέντα των προτεραιοτήτων του ως Δήμαρχος.

larkou-3-1Χριστόφορος Λάρκου: Πολλά τα αρχαιολογικά ζητήματα στη Λάρνακα
Σε επικοινωνία που είχαμε με τον δικηγόρο Χριστόφορο Λάρκου, ο οποίος ήταν ένας απ’ τους εισηγητές της ομάδας πολιτών Λάρνακας που θα βοηθούσαν στην κινητοποίηση για ανάδειξη του αρχαίου λιμανιού της πόλης, μας είπε:
Πέρσι είχαμε επιχειρήσει να δημιουργήσουμε μια ομάδα πολιτών η οποία θα είχε σκοπό να εργαστεί με ανιδιοτέλεια και σωστό προγραμματισμό προς αυτή την κατεύθυνση, προς ανάδειξη των αρχαιολογικών χώρων της πόλης μας, του αρχαιολογικού πλούτου της Λάρνακας. Η νέα αυτή εξέλιξη που αφορά στη μετακίνηση των γηπέδων τένις και την ανάδειξη επιτέλους του αρχαίου λιμανιού της Λάρνακας, μας χαροποιεί ιδιαίτερα και συγχαίρουμε το Δήμο Λάρνακας που έθεσε ψηλά στην ατζέντα του το θέμα αυτό. Ωστόσο, θα είμαι ειλικρινής, υπάρχουν και άλλα αρχαιολογικά ζητήματα που πρέπει να δούμε και να αναδείξουμε ως πόλη και εύχομαι να γίνει κι αυτό όσο πιο σύντομα είναι δυνατόν”.


Oλόκληρο το ρεπορτάζ στην εφημερίδα “24”:
http://24h.com.cy/2017/08/07/metakinounte-ta-gipeda-tenis-ke-akolouthi-anadixi-tou-archeou-limaniou-tis-polis/

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Λάρνακα: Το Κέντρο Ημέρας “Δικαίωμα Ελπίδας” για άτομα με αναπηρίες άνω των 21 ετών μας φέρνει καλοκαιριάτικα τη χρυσή δεκαετία του ‘60!

Το Κέντρο Ημέρας “Δικαίωμα Ελπίδας” για άτομα με αναπηριες άνω των 21 ετών, καλωσορίζει το Καλοκαίρι με την μουσική παράσταση του Μάκη Δελαπόρτα “Η Χρυσή

Η Μαρία Ζαχαρίου Καραπίττα, της σχολής χορού Mambo, σε μια συνέντευξη έξω από τα δόντια, με αφορμή τη παράσταση “Ανατέμνοντας”

Η Μαρία Ζαχαρίου Καραπίττα διευθύντρια της σχολής χορού MAMBO ετοιμάζεται να ανεβάσει την μουσικοχορευτική παράσταση “Ανατέμνοντας”, στο δημοτικό θέατρο Λάρνακας στις 9 και 10 Μαίου,

Άθως Καζαντζής: “Καμιά πόλη δεν μπαίνει σε τροχιά ανάπτυξης αν δεν έχει τον κατάλληλο δήμαρχο και δημοτικό συμβούλιο”

Ο Άθως Καζαντζής επανεδιεκδικεί μία θέση στο Δημοτικό Συμβούλιο Λάρνακας με το ψηφοδέλτιο του ΑΚΕΛ και εξηγεί στο SkalaTimes τους λόγους επαναδιεκδίκησης, αναλύει τα όσα

Μιχάλης Ρέππας για Άννα Παναγιωτοπούλου: “Τέτοιας ποιότητας ταλέντα δεν περνάνε από ζύγι και υποδεκάμετρο. Γιατί η ζωή, ούτε ζυγίζεται, ούτε μετριέται”

Δύο ημέρες μετά τον θάνατο της Άννας Παναγιωτοπούλου σε ηλικία 76 ετών, ο Μιχάλης Ρέππας μοιράστηκε το δικό του αντίο στην ηθοποιό. Ο γνωστός σκηνοθέτης και σεναριογράφος είχε συνεργαστεί

error: Content is protected !!