Το Φωνητικό Σύνολο του Δήμου Λάρνακας στο Ναύπλιο για το 4ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ!

xoro1To «ΝΑΥΠΛΙΟ-ARTIVA ΔΙΕΘΝΕΣ ΧΟΡΩΔΙΑΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ»  διοργανώνει η ARTIVA Cultural Management & Advertising υπό την αιγίδα του ΔΗΜΟΥ ΝΑΥΠΛΙΕΩΝ και του Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ.

To Διεθνές αυτό χορωδιακό φεστιβάλ ξεκίνησε πριν από τρία χρόνια και πραγματοποιείται κάθε Νοέμβριο στο Ναύπλιο.Το φεστιβάλ χωρίζεται σε δύο μέρη. Στο διαγωνιστικό όπου οι χορωδίες καλούνται να παρουσιάσουν το πρόγραμμά τους και να βαθμολογηθούν από κριτική επιτροπή που απαρτίζεται από διεθνώς καταξιωμένους κριτές και το ελεύθερο πρόγραμμα όπου οι χορωδίες παρουσιάζουν το καλλιτεχνικό τους έργο χωρίς να βαθμολογούνται. Το φεστιβάλ φιλοδοξεί να προβάλλει την καλλιτεχνική δημιουργία, να αναδείξει το έργο των διευθυντών χορωδιών και των χορωδών αλλά και να δώσει την ευκαιρία στο κοινό να απολαύσει έργα ελλήνων και ξένων συνθετών μέσα από το χορωδιακή τέχνη. Ο χώρος διεξαγωγής του Φεστιβάλ είναι το Βουλευτικό.To «ΝΑΥΠΛΙΟ-ARTIVA ΔΙΕΘΝΕΣ ΧΟΡΩΔΙΑΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ» εκτός από την καλλιτεχνική του διάσταση έχει και αυτή της γνωριμίας των επισκεπτών με την πόλη του Ναυπλίου (μία από τις πιο όμορφες πόλεις της Ελλάδας) με σημαντική σύγχρονη ιστορία (1η πρωτεύουσα του Ελληνικού κράτους) αλλά και τις Αργολίδας γενικότερα με τα παγκοσμίου φήμης αρχαία ιστορικά μνημεία (Μυκήνες, Επίδαυρος, Αρχαία Τίρυνθα).To «ΝΑΥΠΛΙΟ-ARTIVA ΔΙΕΘΝΕΣ ΧΟΡΩΔΙΑΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ», κατέστη θεσμός για το Ναύπλιο αφού κάθε χρόνο πάνω από 1200 χορωδοί και ένας μεγάλος αριθμός συνοδών-επισκεπτών από την Ελλάδα και το εξωτερικό τιμούν με την παρουσία τους το Φεστιβάλ και γίνονται οι καλύτεροι πρεσβευτές για την επόμενη χρονιά.

Το «ΝΑΥΠΛΙΟ-ARTIVA 4ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΧΟΡΩΔΙΑΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ» θα πραγματοποιηθεί 15-19 Νοεμβρίου 2017.Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ είναι ο μαέστρος Θεοδόσης Αντωνιάδης.

Η σελίδα του Φεστιβάλ στο διαδίκτυο https://doppat.gr

xoro2

Φέτος στο 4ο Διεθνές αυτό Χορωδιακό Φεστιβάλ θα συμμετάσχει και το Φωνητικό Σύνολο του Δήμου Λάρνακας με τον Μαέστρο του, Ανδρέα Γερολέμου ο οποίος δήλωσε στο Skala Times : Η συμμετοχή μας προέκυψε μετά από την επίσημη πρόσκληση που πήραμε, η οποία ήταν καιxorodiako an λόγω της γνωριμίας που εχω με τον μαέστρο του Ναυπλίου. Η αλήθεια είναι πως έχουμε λάβει μέρος σε αρκετά φεστιβάλ στο εξωτερικό (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Σκιάθο, Σκόπελο, Λέρο, Κόρινθο, Λάρισσα, και Βενετία για την αδελφοποίηση των λιμανιών Βενετίας και Λάρνακας, στη Βερόνα της Ιταλίας), αλλά κάθε φορά ο ενθουσιασμός και η χαρά μας είναι το ίδιο. Και φυσικά εργαζόμαστε για να δώσουμε το καλύτερο αποτέλεσμα που μπορούμε. Στο τέταρτο διεθνές χορωδιακό φεστιβάλ Ναυπλίου θα τραγουδήσουμε έξι τραγούδια και σίγουρα θα περιλαμβάνει το πρόγραμμα και κυπριακά τραγούδια. Στο φεστιβάλ αυτό λαμβάνουν μέρος πολλές χορωδίες απο όλη την Ελλάδα, από την Κύπρο δεν γνωρίζω αν θα συμμετάσχουν άλλες χορωδίες ή αν θα είμαστε μόνο εμείς. Το φεστιβάλ διαρκεί πέντε μέρες και περιλαμβάνει Μικτές χορωδίες, Παιδικές χορωδίες, Μικρά φωνητικά σύνολα και Εφηβικές χορωδίες. Ο στόχος μας είναι να βγάλουμε ασπροπρόσωπο τον Δήμο μας και ολόκληρη την Κύπρο μας γενικότερα, σε αυτό το εξαιρετικό Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ”.
Σε ερώτηση του Skala Times κατά πόσο συμφωνεί ότι η Λάρνακα έχει παράδοση στις καλές φωνές, αφού και η “Απόλυτη Σταρ” (όπως αποκαλούν την Άννα Βίσση) είναι “Σκαλιώτισσα”, ο Ανδρέας Γερολέμου απάντησε:
“Ναι, συμφωνώ ότι η πόλη μας, η Λάρνακα μας, έχει αυτή την παράδοση στις καλές φωνές. Αλλά για να είμαι απόλυτα ειλικρινής, πιστεύω πως όλη η Κύπρος μας εχει πόλυ καλές και αξιόλογες φωνές.

Το Skala Times εύχεται κάθε επιτυχία στο Φωνητικό Σύνολο του Δήμου μας και στον γνωστό και ταλαντούχο μαέστρο του και φυσικά καλή προετοιμασία και πρόβες!

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Στη Λάρνακα για shopping η Άννα Βίσση

Η αγαπημένη τραγουδίστρια για χιλιάδες κόσμου και με καταγωγή από τη Λάρνακα, η Άννα Βίσση βρίσκεται στην Κύπρο αυτές τις ημέρες αφού εμφανίστηκε σε πάρτυ

Ντροπής πράγματα: Βανδαλισμοί σε προεκλογικές αφίσες του Κύπρου Ανδρονίκου

Απαράδεκτες σκηνές βανδαλισμού αντίκρυσαν σήμερα κάτοικοι της περιοχής Δρομολαξιάς Μενεού! Βανδαλισμοί σε προεκλογικές αφίσες του Κύπρου Ανδρονίκου, Δημάρχου Δρομολαξιάς ο οποίος κατέρχεται υποψήφιος και επανεδιεκδικεί

error: Content is protected !!