Επίσημη Παράδοση Τροχοκαθισμάτων Θαλάσσης

troxo2

 Η προσβασιμότητα, η δυνατότητα δηλαδή, να μπορεί κάθε άτομο αυτόνομα με ασφάλεια και με άνεση να προσεγγίζει και να χρησιμοποιεί τις υποδομές, υπηρεσίες και αγαθά, αποτελεί προτεραιότητα του Δήμου Λάρνακας. Έτσι λοιπόν η προσδοκία για υλοποίηση του οράματος για μια προσβάσιμη πόλη για όλους, αρχίζει να γίνεται πραγματικότητα. Σημαντικό μέρος αυτής της προσπάθειας δεν θα μπορούσε να μην είναι και η πρόσβαση στη θάλασσα.

Παραλήφθηκαν, σήμερα, Παρασκευή 7 Ιουλίου 2017, επίσημα από το Δήμαρχο Λάρνακας κ. Ανδρέα Βύρα τρία τροχοκαθίσματα θαλάσσης εκ των οποίων δυο θα τοποθετηθούν στις παραλίες Μακένζι και Φοινικούδων, αντικαθιστώντας τα υφιστάμενα και ένα, για πρώτη φορά στην παραλία Καστέλα. Και τα τρία τροχοκαθίσματα θα τοποθετηθούν πλησίον των Πύργων Ναυαγοσωστών.

Η αγορά αυτή, έγινε εφικτή μετά από πρωτοβουλία του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού και του Ροταριανού Ομίλου Λάρνακα – Κίτιον τους οποίους ο Δήμαρχος Λάρνακας ευχαρίστησε θερμά καθότι η πρωτοβουλία και η πράξη τους αυτή γίνεται παράδειγμα προς μίμηση και η συνέργεια μεταξύ Δήμου Λάρνακας και ιδιωτικών Φορέων και  Συνόλων της πόλης αποδεικνύεται για ακόμα μια φόρα πολύ δυνατή.

Ο Δήμος Λάρνακας ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος σε θέματα κοινωνικής στήριξης, δεν θα μπορούσε να παραμείνει αμέτοχος. Ήδη εδώ και καιρό το Τμήμα Δημοσίων Έργων σε συνεργασία με το Δήμο, ξεκίνησαν κατασκευαστικές εργασίες βελτίωσης των πεζοδρομίων για πρόσβαση και διευκόλυνση διακίνησης ΑΜΕΑ. Οι εργασίες θα συνεχιστούν σε πολλά σημεία της πόλης και επίσης προγραμματίζονται και άλλες δράσεις και έργα.

Από τα έργα αυτά δεν θα ωφεληθούν μόνο τα άτομα με αναπηρία, αλλά και η κοινωνία στο σύνολο της, αφού μια κοινωνία που αποκλείει ένα μέρος της είναι μια αποδυναμωμένη κοινωνία.
troxo1

 

 

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

error: Content is protected !!