Πρόγευμα Εργασίας για Δημοσιογράφους με τον Δήμαρχο Λάρνακας κ. Βύρα

brak1

Πραγματοποιήθηκε χθες Πέμπτη 8 Ιουνίου προγραμματισμένη συνάντηση του Δημάρχου Λάρνακας κ. Βύρα με δημοσιογράφους της Λάρνακας, αλλά και δημοσιογράφους ανταποκριτές της πόλης.
Είναι η δεύτερη φορά που ο Δήμαρχος, κ. Βύρας, καλεί σε πρόγευμα εργασίας δημοσιογράφους για να τους ενημερώσει για διάφορα θέματα που αφορούν τον Δήμο Λάρνακας, αλλά και για να απαντήσει σε ερωτήσεις τους.

Skala Times


Ανάμεσα στα θέματα που συζητήθηκαν ήταν:

Οι προσπάθειες του Δήμου Λάρνακας για να γίνει η πόλη προσβάσιμη σε όλους τους συμπολίτες μας και σε ΑμεΑ. Έχει ήδη αρχίσει η κατασκευή προσβάσεων – ράμπων σε διάφορα σημεία της πόλης, ενώ είναι ήδη σε λειτουργία τροχοκαθίσματα θαλάσσης για πρόσβαση στο νερό. Τα ειδικά τροχοκαθίσματα είναι τοποθετημένα κοντά σε Πύργους Ναυαγοσωστών στις Φοινικούδες, Μακένζι και Καστέλα (θα τοποθετηθεί στις 7/7/2017).

Ζητητήθηκε και το θέμα μετακίνηση εγκαταστάσεων Πετρελαιοειδών και Υγραερίου. Ο Δήμος προσπαθεί μέσα από διάφορες ενέργειες όπως τηρηθούν τα νέα χρονοδιαγράμματα.

Το θέμα που ταλανίζει τη πόλη, οι δρόμοι της. Ο Δήμαρχος είπε ότι γίνονται προσπάθειες για να δοθεί ένα κονδύλι ύψους 1εκ. για την επιδιόρθωση δρόμων και προσπάθειες εκ μέρους του Δήμου να βρεθεί προσφοροδότης για επισκευή των δρόμων με αποπληρωμή με δόσεις σε βάθος χρόνου.

Αντισταθμιστικά μέτρα από τη χρήση του Αεροδρομίου. Σε συνεννόηση με το Δήμο Μενέου – Δρομολαξιάς και τις Κοινότητες Κιτίου και Περβολιών έχουν γίνει συναντήσεις με τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων με σκοπό τα αντισταθμιστικά μέτρα από τη χρήση του Αεροδρομίου.

Οι Ψεκασμοί για τα κουνούπια οι οποίοι συνεχίζονται σε όλη τη Λάρνακα.

Αντιπλημμυρικά έργα.

Αναβάθμιση Δημοτικού Κήπου.  Ο Δήμος προχώρησε με την εξαγγελία της προσφοράς για το δημοτικό κήπο, Σεπτέμβριο αναμένεται να ξεκινήσουν τα έργα. 

Πολυδύναμο Κέντρο Λάρνακας. Έχει υπογραφεί το «Μνημόνιο Συναντίληψης» που σκοπό έχει την υπομίσθωση του χώρου του Κοινοτικού Κέντρου Λάρνακας στο Δήμο Λάρνακας για χρονική περίοδο 18 ετών και με δικαίωμα ανανέωσης.

Χρηματοδότηση τοπιοτέχνησης, καλλωπισμού και συντήρησης πάρκων, κυκλικών νησίδων και άλλων πράσινων σημείων. Ο Δήμος Λάρνακας σε συνεργασία με Ιδιώτες, Επιχειρήσεις, Μη Κερδοσκοπικούς Οργανισμούς, προχωρεί σε τοπιοτέχνηση, καλλωπισμό και συντήρηση πάρκων, κυκλικών νησίδων και άλλων πράσινων σημείων με έξοδα των πιο πάνω. Ήδη έχουν γίνει πολλές προτάσεις εκ μέρους των επιχειρήσεων, ιδιωτών και Μη Κερδοσκοπικών Οργανισμών και σήμερα ο κυκλικός κόμβος του Cineplex τοπιοτεχνείται με έξοδα της Εταιρείας Petrolina (Public) Holdings.
brealfast2
Πολιτιστικές εκδηλώσεις σε γειτονιές.
Έχουν ήδη πραγματοποιηθεί πολιτιστικές εκδηλώσεις σε δύο Συνοικισμούς της Λάρνακας. Ο “Πολιτισμός στις γειτονιές” είναι μια εισήγηση κατοίκων μετά από τις εβδομαδιαίες επισκέψεις που πραγματοποιεί ο Δήμαρχος και Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρνακας σε διάφορες γειτονιές της πόλης.

Επανέναρξη της Παιδικής Χορωδίας του Δήμου, μέσω αγοράς υπηρεσιών, από Μαέστρο.

Ομοιόμορφες πινακίδες στην Πλατεία Αγίου Λαζάρου.
Ολοκληρώθηκαν οι διαβουλεύσεις με όλους τους καταστηματάρχες και ετοιμάζονται οι όροι προσφορών για την κατασκευή. Υπολογίζεται μέσα ή τέλη Σεπτεμβρίου να είναι ολοκληρωμένο το έργο.

Τουρισμός.
Αυξημένος ο τουρισμός και φέτος στη πόλη μας. Γίνονται προσπάθειες για καλύτερα αποτελέσματα και κατά τη χειμερινή περίοδο.

Δημιουργία εφαρμογής «Βελτιώνω την πόλη μου – Improve my city». Η εφαρμογή αυτή θα δίνει την ευκαιρία σε όσους διαμένουν ή εργάζονται στη Λάρνακα να αναφέρουν διάφορα προβλήματα που συναντούν μέσα στη πόλη μας, (σκουπίδια, καμένες λάμπες ηλεκτροφωτισμού, προβλήματα στα πεζοδρόμια, παράνομα παρκαρισμένα οχήματα, κλπ), σε αρμόδια τμήματα στο Δήμο για να προχωρεί ο Δήμος σε άμεση επίλυση τους.

Διαχείριση των διαδικτυακών μέσων κοινωνικών δικτύωσης του Δήμου Λάρνακας. Εντός των ημερών θα κατοχυρωθεί η προσφορά στον επιτυχόντα προσφοροδότη.

Αθλητικές Διοργανώσεις μέσα στο 2017:
Cyprus Beach Sampo – 23 Ιουλίου 2017
CEV Beach Volleyball European Championship Women Satellite Larnaca
CEV Youth Beach Volleyball Continental Cup 4 – 6 Αυγούστου
Διεθνής Αγώνας Ανοικτής Θαλάσσης και Ευρωπαϊκό Κύπελλο Ανοικτής Θαλάσσης – Οκτώβριος 2017
Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ταεκβοντό Κύπρου Εφήβων και Νεανίδων 2017 – Νοέμβριος 2017
breakfast3

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

error: Content is protected !!