Παγκύπρια στάση εργασίας απ’ το προσωπικό των Δήμων

dhmosssss

Η ΟΗΟ–ΣΕΚ και η ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ, ενημερώνουν ότι την Πέμπτη 27 Απριλίου 2017 , το προσωπικό των Δήμων θα πραγματοποιήσει την εξαγγελθείσα μονοώρη Παγκύπρια στάση εργασίας, από τις 11:00 μέχρι τις 12:00 σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Σε κάθε Επαρχία στον μητροπολιτικό Δήμο θα γίνει κεντρική Επαρχιακή εκδήλωση στην οποία θα παρευρεθεί και αριθμός Δημάρχων.

Τα οικονομικά προβλήματα των Δήμων, που έχουν δημιουργηθεί με τις περικοπές της κρατικής χορηγίας και της μείωσης των εσόδων , λόγω της οικονομικής κρίσης, δεν αντιμετωπίστηκαν από την Πολιτεία με την δικαιολογία της μεταρρύθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης η οποία τα τελευταία 4 χρόνια παραπαίει. Παρά τις προσπάθειες και τις εξοικονομήσεις στα λειτουργικά και άλλα έξοδα που έκαναν οι Δήμοι, με πρόσθετες περικοπές που μεταβατικά αποδεχτήκαμε ως εργαζόμενοι, πολλοί από αυτούς βρίσκονται σε δεινή οικονομική θέση.

Ως αποτέλεσμα μειώνονται οι παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους Δημότες και η προσφερόμενη ποιότητα τους. Απορυθμίζονται οι εργασιακές σχέσεις και αμφισβητούνται οι όροι απασχόλησης των εργαζομένων.

Οι δύο Οργανώσεις ενημερώνουν ότι.

  1. Παρατηρείται αδικαιολόγητη καθυστέρηση στην προώθηση της μεταρρύθμισης, γι αυτό πρέπει να αντιμετωπιστούν άμεσα τα επείγοντα οικονομικά προβλήματα των δήμων ,ειδικότερα κάποιων που η κατάσταση τους είναι τραγική.

  2. Διαπιστώνουμε ότι τα οικονομικά προβλήματα και η υποστελέχωση των Δήμων που ακολούθησε, ως εκ των μέτρων του μνημονίου, δημιούργησε σημαντικά λειτουργικά προβλήματα που εμποδίζουν την απρόσκοπτη εξυπηρέτηση των Δημοτών σε ουσιώδης μάλιστα υπηρεσίες όπως η αποκομιδή σκυβάλων.

  3. Διαφωνούμε και θεωρούμε απαράδεκτη την προωθούμενη πολιτική, από πλευράς αριθμού Δήμων, για ανεξέλεγκτη αγορά υπηρεσιών με σκοπό την εκτέλεση βασικών δραστηριοτήτων τους.

Προειδοποιούμε ότι σε καμία περίπτωση δεν θα δεχτούμε την αναβλητικότητα και δεν θα υιοθετήσουμε την ατολμία της Πολιτείας, Κυβέρνησης και Βουλής, αφού είμαστε σίγουροι ότι θα στραφεί ενάντια στους εργαζόμενους και κατεπέκταση στους Δημότες οι οποίοι δεν θα λαμβάνουν έγκαιρα και αποτελεσματικά ποιοτικές υπηρεσίες.

Από τις Συνδικαλιστικές Οργανώσεις:
ΟΗΟ-ΣΕΚ
ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ

25 Απριλίου 2017

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

error: Content is protected !!