600 οικογένειες εργαζομένων στη CYTA ζητούν απαντήσεις…

cytaa

Είναι τα νέα άτομα που μπήκαν με οράματα, φιλοδοξίες και εργοδοτήθηκαν με υπερηφάνεια στον Οργανισμό

«Ανησυχητικές διαστάσεις φαίνεται να παίρνει το θέμα των ολοένα και περισσότερων παραιτήσεων μεταξύ του ωρομίσθιου προσωπικού της CYTA. Ιδίως αν αναλογιστεί κανείς ότι το τελευταίο δίμηνο έδωσαν εκούσια παραίτηση πέντε άτομα για λόγους που απασχολούν και το υφιστάμενο ωρομίσθιο προσωπικό.

Φαίνεται ότι το ωρομίσθιο προσωπικό είναι εδώ και χρόνια παγιδευμένο στα πλοκάμια μιας πεπαλαιωμένης και αναχρονιστικής σύμβασης, που δεν ανταποκρίνεται πλέον στις τωρινές συνθήκες εργασίας του ωρομίσθιου υπαλλήλου, στις ώρες εργασίας του και στα καθήκοντα του. Ας λάβουμε υπόψη μας ότι ένας ωρομίσθιος υπάλληλος εργάζεται σήμερα περισσότερες ώρες από το μέγιστο αριθμό ωρών που του αναλογούν, αναλαμβάνει όλο και περισσότερες ευθύνες λόγω αποχωρήσεων συναδέλφων ή μετακινήσεων μόνιμου προσωπικού, καλείται να στελεχώσει επιπρόσθετα καταστήματα Σαββατοκύριακα μέχρι και το βράδυ χωρίς κανένα επιπλέον κίνητρο.

Όλα αυτά μαζί με τις αυξανόμενες απαιτήσεις που συνοδεύουν ένα Cytashop του 2017. Από την άλλη, αυτή η ξεπερασμένη σύμβαση που αφορά τους ωρομίσθιους δεν έχει καμία σχέση με την σύμβαση του μόνιμου μηνιαίου προσωπικού με το οποίο εργάζονται στον ίδιο εργασιακό χώρο. Με άλλα λόγια, παρατηρείται ένα εργασιακό χάσμα μεταξύ του προσωπικού του ίδιου οργανισμού που χωρίζεται σε μόνιμους και ωρομίσθιους, που αν και όλοι οι υπάλληλοι επιτελούν εξίσου σημαντικά καθήκοντα, οι ωρομίσθιοι αμείβονται διαφορετικά και κατακεραυνώνονται από την παντελή απουσία ανέλιξης.

Συνοψίζοντας, η έλλειψη προοπτικής, η ανύπαρκτη εξέλιξη, η απουσία κινήτρων, το αίσθημα απογοήτευσης που κυριαρχεί μεταξύ των ωρομισθίων και η μη σωστή αξιοποίηση και διαχείριση του ομολογουμένως καταρτισμένου προσωπικού του οργανισμού, αναπόφευκτα οδηγούν το προσωπικό, που είχε επενδύσει σε αυτή την εργασία, σε παραίτηση.

Πραγματικά είναι πολύ λυπηρό που ένας οργανισμός όπως η CYTA έχει στο περιθώριο τους ωρομίσθιους υπαλλήλους της πρώτης γραμμής, που καθημερινά παλεύουν για την ανάπτυξη του Οργανισμού στον τομέα των πωλήσεων και έρχονται σε επαφή με χιλιάδες κόσμο.

Επιπρόσθετα σημειώνουμε ότι οι συνεχείς παραιτήσεις σημαίνουν την πρόσληψη νέου προσωπικού, κάτι που απαιτεί υψηλό κόστος (αιτήσεις, εξετάσεις, επιτήρηση, αξιολόγηση κ.α.), όπως και οι εκπαιδεύσεις και ο εκ νέου καταρτισμός του νέου προσωπικού. Βέβαια ας μην ξεχνάμε ότι στην ουσία το νέο προσωπικό εκπαιδεύεται από το υφιστάμενο ωρομίσθιο προσωπικό, που προστίθεται στο ήδη επιβαρυμένο πρόγραμμα του υπαλλήλου, ο οποίος αναπόφευκτα νιώθει για ακόμα μια φορά την αδικία και την απογοήτευση του ότι η εμπειρία εκμηδενίζεται και αμείβονται όλοι το ίδιο.

Ίσως ήρθε η στιγμή για αναθεώρηση του υπάρχοντος καθεστώτος του ωρομισθίου, που δεν είναι πλέον ο “φοιτητής” που ήρθε για μια προσωρινή εργασία. Είναι τα νέα άτομα που μπήκαν με οράματα, φιλοδοξίες και εργοδοτήθηκαν με υπερηφάνεια στον Οργανισμό και είναι οι ίδιοι που τώρα παλεύουν για αναγνώριση των υπηρεσιών του και την προσωπική του ανέλιξη.

Επιθυμούμε αλλαγές και αναδιάρθρωση του θεσμού του ωρομισθίου, ώστε να μπει ένας φραγμός στις παραιτήσεις και να ωφεληθούν και οι δυο πλευρές από μια συνεργασία σεβασμού και εκτίμησης. Είναι καιρός η CYTA να επενδύσει στο προσωπικό της πρώτης γραμμής και να αποτινάξει το “status quo” των δυο κατηγοριών υπαλληλικού προσωπικού.

Άλλωστε, η μακρόχρονη επιτυχία, η αξιοπιστία και η ποιότητα των υπηρεσιών της CYTA είναι καθρέφτης της συνολικής προσπάθειας όσων εργάζονται στον Οργανισμό. Αναμένουμε ότι θα ληφθούν σοβαρά υπόψη όσα θίξαμε και θα σας προβληματίσουν κυρίως για την αξιοπιστία και το μέλλον του Οργανισμού και των υπαλλήλων του»

Ανακοίνωση Πρωτοβουλίας Εργαζομένων στη CYTA

ΠΗΓΗ: http://www.elemesos.com

 

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Πολιτιστική ατζέντα Δήμου Λάρνακας

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΝΑΚΑΣ ΕΚΘΕΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ Έκθεση της Τούλας Λιασή με τίτλο «Συγχρονίζοντας την Ιστορία» Διοργανωτής: Δήμος Λάρνακας Διάρκεια έκθεσης: 26 Απριλίου –  31 Ιουλίου 2024

error: Content is protected !!