Μνημόνιο Πολιτιστικής Συνεργασίας μεταξύ Μουσείου Πιερίδη – Πολιτιστικού Ιδρύματος Τράπεζας Κύπρου και Ιδρύματος Φοίβου Σταυρίδη-Αρχεία Λάρνακας

mouseio

Το Μουσείο Πιερίδη – Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου και το Ίδρυμα Φοίβου Σταυρίδη-Αρχεία Λάρνακας υπέγραψαν, την Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017, στις 12.00 το μεσημέρι, Μνημόνιο Πολιτιστικής Συνεργασίας.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε  στα Γραφεία του  Ιδρύματος Φοίβου Σταυρίδη-Αρχεία Λάρνακας και  το Μνημόνιο  υπέγραψαν  ο Δήμαρχος Λάρνακας και  Πρόεδρος του Ιδρύματος Φοίβου Σταυρίδη-Αρχεία Λάρνακας κ. Ανδρέας Βύρας, ο κ. Συμεών Μάτσης, Πρόεδρος του Συμβουλίου του Καταπιστεύματος του Μουσείου Πιερίδη  – Πολιτιστικού Ιδρύματος Τράπεζας Κύπρου, ο κ. Δημήτρης Πιερίδης, Πρόεδρος του Ιδρύματος Πιερίδη και ο κ. Λούης Περεντός, Αντιπρόεδρος του Ιδρύματος Φοίβου Σταυρίδη – Αρχεία Λάρνακας.

Οι Διευθυντές  των δυο πολιτιστικών Φορέων, κ. Πήτερ Αστζιάν και κ.Ιωσήφ Χατζηκυριάκος, αναφέρθηκαν  στη σημασία της υπογραφής του Μνημονίου. Στόχος του οποίου, είναι η περαιτέρω προώθηση, προβολή και διαφύλαξη της πολιτιστικής κληρονομιάς και ιστορίας της Λάρνακας και της Κύπρου γενικότερα. 

Στα πλαίσια της Τελετής έγινε  και η παρουσίαση της έκθεσης που διοργανώνουν από κοινού οι δύο Φορείς με τίτλο, «Διάλογος με τον Αρχέγονο Πηλό» της Νίνας Ιακώβου. Η έκθεση παρουσιάζεται  στους χώρους του Μουσείου Πιερίδη – Πολιτιστικού Ιδρύματος Τράπεζας Κύπρου και του Ιδρύματος Φοίβου Σταυρίδη – Αρχεία Λάρνακας.  Τα εγκαίνια της έκθεσης θα τελεστούν την Παρασκευή, 31 Μαρτίου 2017 στις 7.30 μ.μ., στο Μουσείο Πιερίδη – Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου.  Μετά την Τελετή υπογραφής του Μνημονίου ακολούθησε ξενάγηση των παρευρισκομένων στην έκθεση και στους δύο χώρους.

 Στην Τελετή παρευρέθηκαν εκτός από τους προαναφερθέντες και οι, κ.κ.Μάριος Κουκουμάς,  Δημοτικός Σύμβουλος και Μέλος του Ιδρύματος Φοίβου Σταυρίδη – Αρχεία Λάρνακας, η κ. Νίνα Ιακώβου, Γλύπτρια, ο κ.Μιχάλης Περσιάνης, Ανώτερο Διευθυντικό Στέλεχος της Τράπεζας Κύπρου, η κ. Ιωάννα Χατζηκωστή, Διευθύντρια του Πολιτιστικού Ιδρύματος Τράπεζας Κύπρου, η κ. Κατερίνα Προδρόμου, Λειτουργός του Μουσείου Πιερίδη, ο κ. Δημήτρης Γρέκης, Μέλος του Συμβουλίου του Ιδρύματος Πιερίδη και φίλοι των δυο Φορέων.

ΛΑΡΝΑΚΑ, 29 Μαρτίου 2017 

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Γίνεται πόλος έλξης για επενδύσεις στον τουρισμό η Λάρνακα-15 νέα ξενοδοχεία σε έξι χρόνια, έρχονται άλλα 25

Ευοίωνο όσο ποτέ άλλοτε προδιαγράφεται το μέλλον της Λάρνακας σε ό,τι αφορά τις επενδύσεις σε τουριστικές αναπτύξεις, οι οποίες αναμένεται να βελτιώσουν και να αναβαθμίσουν

error: Content is protected !!