Εργασίες στη Λεωφ. Φανερωμένης από σήμερα 3 Οκτωβρίου

faneromeni_607_385_577_324

Ο Δήμος Λάρνακας ανακοίνωσε ότι στο πλαίσιο της βελτίωσης της οδικής ασφάλειας της Λεωφόρου Φανερωμένης, αρχίζουν τη Δευτέρα, 3 Οκτωβρίου 2016, εργασίες για εφαρμογή νέων μέτρων κυκλοφοριακής διαχείρισης στο τμήμα μεταξύ των συμβολών της με τη Λεωφόρο Θεσσαλονίκης και τη Λεωφόρο Αρτέμιδος.

Σε ανακοίνωση του Δήμου Λάρνακας αναφέρεται ότι «η ρύθμιση διαλαμβάνει τη μετατροπή του πιο πάνω τμήματος σε δύο λωρίδες κυκλοφορίας (μία ανά κατεύθυνση), επιπρόσθετη κεντρική λωρίδα για τις δεξιόστροφες κινήσεις προς τις παρόδους, διαμόρφωση κόλπων στάθμευσης οχημάτων εκατέρωθεν του δρόμου και την κατασκευή τεσσάρων διαβάσεων πεζών εκ των οποίων οι δύο θα τοποθετηθούν σε κύρτωμα οδοστρώματος. Το έργο, που εγκρίθηκε από την Τεχνική Επιτροπή του Φορέα Επίλυσης Κυκλοφοριακών Προβλημάτων, χρηματοδοτείται από το κράτος και αφορά ουσιαστικά επιφανειακές εργασίες με μικρές κατασκευές, σήμανση, σηματοδότηση και ενίσχυση του οδικού φωτισμού».

Προστίθεται ότι «οι εργασίες που αναμένεται να ολοκληρωθούν σε διάστημα ενός μηνός, θα διεξάγονται τμηματικά με έναρξη από τη συμβολή της Λεωφόρου Φανερωμένης με τη Λεωφόρο Θεσσαλονίκης και θα προχωρούν σταδιακά προς ανατολική κατεύθυνση. Κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών, όπου είναι αναγκαίο θα γίνεται εκτροπή της μίας λωρίδας κυκλοφορίας σε παρόδιους δρόμους, ενώ η αντίθετη κατεύθυνση θα παραμένει στη Λεωφόρο με τοπικές παρακάμψεις».

Στόχος του Δήμου Λάρνακας, αναφέρεται στην ανακοίνωση «είναι όπως η υλοποίηση των μέτρων αυτών γίνει το ταχύτερο με τη μικρότερη δυνατή ταλαιπωρία του κοινού και των καταστηματαρχών και για το σκοπό αυτό ζητείται η συνεργασία και η πλήρης συμμόρφωση των οδηγών με τα σήματα τροχαίας. Πρόκειται για μια άμεση δράση για επίλυση τρεχόντων προβλημάτων οδικής ασφάλειας και κυκλοφορίας. Θα ακολουθήσει σε μεταγενέστερο στάδιο ολοκληρωμένος σχεδιασμός, ο οποίος θα υλοποιηθεί στα πλαίσια των προτάσεων του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας».

Ο Δήμος Λάρνακας εκφράζει τις ευχαριστίες του για «την κατανόηση από τυχόν ταλαιπωρία που θα προκληθεί λόγω των έργων».

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Ο Βουλευτής Λάρνακας Ανδρέας Πασιουρτίδης στη Μπράγκα της Πορτογαλίας, με αναφορές στο Παλαιστινιακό και Κυπριακό

Μέσα από ανάρτηση του ο Βουλευτής Λάρνακας, ΑΚΕΛ, Ανδρέας Πασιουρτίδης αναφέρθηκε στην συμμετοχή του στις εργασίες της 18ης Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης της

error: Content is protected !!