Εργαστήρια του Playback Theatre με την Μαρία Κυριάκου

Σειρά εργαστηρίων Playback Τheatre από τον Οκτώβριο
Στις 17 και 24 Σεπτέμβριου θα διεξαχθούν δωρεάν δοκιμαστικά εργαστήρια
mar2
Κάθε Σάββατο απο τις 15:00-17:00 (7-13 χρ) και 17:30-19:30 (14-17χρ) στην Λάρνακα.
Σε συνεργασία με το Mon Ballet School
Οδός: Αδαμαντίου Κοραή 9, 6010, Λάρνακα.
Για περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα 7000 4501 και 96355271.
www.monballetschool.com
Εκπαιδεύτρια: Μαρία Κυριάκου
Τίτλοι σπουδών: Εικαστικός (BA) στην Ακαδημία Καλών Τεχνών της Ρώμης, Θεραπέυτρια μέσω Τεχνών (MA) “Μουσικοθεραπεία, χοροκινητικοθεραπεία, πλαστικές και γραφικές τέχνες, θεατροθεραπεία. Μέθοδοι και τεχνικές παρέμβασης”, στο Πανεπιστήμιο Σπουδών «ROMA TRE» Ρώμη Ιταλία, και Συντονίστρια και ηθοποιός του Playback Theatre της Ιταλικής σχολής Playback Theatre παράρτημα του Ιnternational Playback Theatre School.
E-mail: mariakyriakouts@gmail.com

Το Playback theatre αποτελεί ένα θεατρικό δρώμενο κατά το οποίο μια ειδικά εκπαιδευμένη ομάδα ηθοποιών, αυτοσχεδιάζει και παρουσιάζει σε θεατρική μορφή τα συναισθήματα και τις ιστορίες των θεατών. Η ομάδα αυτή αποτελείται από τον συντονιστή-παρουσιαστή, τέσσερις ηθοποιούς και ένα-δυο μουσικούς.

Στόχοι:

* Ανάπτυξη του αυθορμητισμού και της δημιουργικότητας.

* Να πειραματιστούν με καινούργιους τρόπους επικοινωνίας έκφρασης.

* Να ζήσουν διαφορετικούς ρόλους για να γνωρίζουν τα συναισθήματα τους αλλά και των φίλων τους – μέλη ομάδας.

* Δημιουργία της αίσθησης της ομάδας και στο να είναι σε μία ομάδα.

Τα παιδιά έφηβοι μ΄αύτον τον τρόπο έρχονται ποίο κοντά στην πραγματικότητα του θεάτρου σαν μια εμπειρία δοκιμάζοντας τον νέο ρόλο του αυθόρμητου ηθοποιού και χρησιμοποιώντας την πιθανότητα της εμπειρίας του σώματος, της φωνής και του χρώματος.

mar3Μια παράσταση Playback Theatre αποτελεί την σύνθεση των διαφορετικών ιστοριών και συναισθημάτων των θεατών της, γι’ αυτό και θεωρείται μια διαδικασία εντελώς αυθόρμητη και με τελετουργικό χαρακτήρα. Χωρίς θεατές δεν μπορεί να επιτευχθεί μια παράσταση Playback Theatre, γιατί απλούστατα οι συγγραφείς της κάθε παράστασης είναι το ίδιο το κοινό.

Η Μαρία Κυριάκου γεννήθηκε στην Λάρνακα όπου και διαμένει. Έχει πτυχίο Εικαστικού, με τίτλο πτυχιακής ” Η αντανάκλαση του Εγώ ” από την Ακαδημία Καλών Τεχνών της Ρώμης. «Accademia di Belle Arti di Roma». Στην συνέχεια πήρε το Μεταπτυχιακό της δίπλωμα στις “Τεχνοθεραπείες: (Μουσικοθεραπεία, χοροκινητικοθεραπεία, πλαστικές και γραφικές τέχνες, θεατροθεραπεία) Μέθοδοι και τεχνικές παρέμβασης”, στο Πανεπιστήμιο «Università di Roma Tre» ROMATRE της Ρώμης. Τον Ιούνιο του 2010 πήρε τον τίτλο της Θεραπεύτριας Μέσων Τεχνών με τίτλο διπλωματικής: « Η Δημιουργικότητα του παιδίου σε διάφορούς τομείς, (το αποτύπωμα του παιδιού)».
Ενώ σπούδαζε στην Ρώμη, έγινε μέλος της Ιταλικής σχολής
Playback Theatre παράρτημα του Ιnternational Playback Theatre School, όπου είχε σπουδάσει για δύο χρόνια, και τον Δεκέμβριο του 2011 απέκτησε το Διετές δίπλωμα ηθοποιού και συντονιστή του Playback Theatre.
Είναι η Πρόεδρος του σωματείου Θαλλέω Cyprus Playback Theatre and Arts Therapy. Διοργανώνει Ευρωπαικά προγράμματα δουλεύοντας με νέους και τις Τέχνες καθώς και με τις Θεραπείες Μέσων των Τεχνών και του Playback Theatre.
Εργάζεται ως Θεραπεύτρια Μέσων των Τεχνών, εκπαιδεύτρια σε βιωματικά εργαστήρια δημιουργικών τεχνών και του Playback Theatre για ενήλικες, έφηβους και παιδιά. Συνεργάστηκε σε ποικίλες ομαδικές συνεδρίες και διαλέξεις στην Κύπρο και στο εξωτερικό, αλλά παράλληλα έχει εκθέσει την δουλεία της σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Γίνεται πόλος έλξης για επενδύσεις στον τουρισμό η Λάρνακα-15 νέα ξενοδοχεία σε έξι χρόνια, έρχονται άλλα 25

Ευοίωνο όσο ποτέ άλλοτε προδιαγράφεται το μέλλον της Λάρνακας σε ό,τι αφορά τις επενδύσεις σε τουριστικές αναπτύξεις, οι οποίες αναμένεται να βελτιώσουν και να αναβαθμίσουν

error: Content is protected !!