Η τρομοκρατία μπορεί να ηττηθεί μόνο με την ΕΙΡΗΝΗ

police-wi-fi-warnings

Της Γιώτας Δημητρίου

Πριν λίγες βδομάδες ο Δήμαρχος του Λονδίνου επισήμανε: «Θα διαβεβαιώσω όλους τους Λονδρέζους ότι σήμερα θα επανεξετάσουμε τα μέτρα ασφαλείας μας, υπό το φως αυτής της επίθεσης, καθώς επίσης πως εγώ και ο επικεφαλής της μητροπολιτικής αστυνομίας θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να είναι ασφαλείς οι πολίτες του Λονδίνου». Την περασμένη Δευτέρα στην εφημερίδα “Evening Standard” ο επικεφαλής της μητροπολιτικής αστυνομίας έδινε οδηγίες τι πρέπει να κάνουμε ως πολίτες του Λονδίνου σε περίπτωση τρομοκρατικού χτυπήματος και αν μπορούσε κάποιος να διαβάσει πίσω από τις γραμμές θα ήταν σε θέση να διακρίνει την σιγουριά πως θα πραγματοποιηθεί τρομοκρατικό χτύπημα στο Λονδίνο.

Είναι γεγονός πως μετά τα γεγονότα στην Νίκαια, και το αποτρόπαιο έγκλημα (δολοφονία) του ιερέα στη Γαλλία, αλλά και μετά την ανακοίνωση / απειλή των τζιχαντιστών να κάψουν το Λονδίνο, οι περισσότεροι διακινούμαστε στην Βρετανική πρωτεύουσα με τον φόβο να πλανιέται γύρω μας, μέσα μας.

Η λύση αυτού του παραλογισμού που «πλανιέται σαν φάντασμα πάνω στην Ευρώπη» (που θα έλεγε και ο Κάρλ) δεν είναι τα αυξημένα μέτρα ασφάλειας, όπως μας ενημερώνουν τα ΜΜΕ.

gazze-cocukΗ λύση είναι να αλλάξει την εξωτερική πολιτική της (βλέπε επεμβάσεις στην Μέση Ανατολή) η Ευρώπη. Χαρακτηριστική είναι η φράση ενός εκ των τζιχαντιστών που δολοφόνησε τον ιερέα στην Γαλλία. Σύμφωνα με την καλογριά η οποία ήταν παρούσα στην δολοφονία του ιερέα και κρατήθηκε όμηρος από του τζιχαντιστές, αλλά κατάφερε να δραπετεύσει, ένας εκ των δραστών τής είπε «εσείς οι χριστιανοί μας σκοτώνετε». Μέσα σε αυτή την πρόταση μπορεί κανείς να διαπιστώσει πως για τους τρομοκράτες τα αποτρόπαια εγκλήματα τους και το αίμα των αθώων πολιτών δεν είναι μόνο αποτέλεσμα του παραλογισμού τους, αλλά και της εκδίκησης που επιδιώκουν λόγω των όσων η Ευρώπη πράττει εδώ και χρόνια στην Μέση Ανατολή.

Ο καναδός δημοσιογράφος συγγραφέας Peter Scowen στο καταπληκτικό βιβλίο του «Η Μαύρη Βίβλος της Αμερικής» έχει μία φράση την οποία έχω χρησιμοποιήσει αρκετές φορές στα άρθρα μου και η οποία ταιριάζει απόλυτα σε όλα αυτά που βιώνει η Ευρώπη σήμερα με τον εφιάλτη της τρομοκρατίας.

Ο Scowen λοιπόν λέει πως «μια χώρα δεν είναι αθώα επειδή είναι αθώοι οι δολοφονημένοι πολίτες της».

Όταν το ΝΑΤΟ μαζί με τους Αμερικάνους έβαζαν την Ευρώπη (μερικές χώρες της) στη σκακιέρα των αιματοκυλισμάτων στη Μέση Ανατολή, θα έπρεπε να αναμέναμε πως οι συνέπειες θα ήταν πόλεμος και εκτός Μέσης Ανατολής.
Διότι αυτό ζούμε σήμερα, ένα πόλεμο. Διακινούμαστε στα τρένα και στους δρόμους του Λονδίνου με τον φόβο του πολέμου. Κανείς (κανείς!) δεν μπορεί να νιώθει ασφάλεια όταν οι τζιχαντιστές απειλούν να κάψουν το Λονδίνο.
Με τον ίδιο θυμό όμως και την ίδια αγανάκτηση που νιώθουμε μπροστά στα αποτρόπαια εγκλήματα των τζιχαντιστών, θα πρέπει να νιώθουμε και για τους χιλιάδες αθώους πολίτες και παιδιά που πεθαίνουν καθημερινά στη Μέση Ανατολή με τις «ευλογίες» (ή καλύτερα με τα όπλα) της Ευρώπης.

Σε διάγγελμα του ο Φρανσουά Ολάντ, το εφιαλτικό εκείνο βράδυ των γεγονότων στο Saint-Etienne-du-Rouvray (δολοφονία του ιερέα) είχε πει ανάμεσα σε άλλα ότι «οι καθολικοί της Γαλλίας και ο κόσμος ολόκληρος τραυματίστηκαν. Επιτέθηκαν σε μια εκκλησία, σκότωσαν έναν ιερέα, βεβήλωσαν τη Δημοκρατία, έσπειραν τον τρόμο. Οι τρομοκράτες θέλουν να μας χωρίσουν, να μας φέρουν αντιμέτωπους, να μας διχάσουν». Ξέχασε βέβαια ο κύριος Ολάντ να αναφέρει την συμμετοχή της Γαλλίας στις πολεμικές συγκρούσεις στην Μέση Ανατολή. Ξέχασε πως λίγες μέρες πριν τα τραγικά γεγονότα ο ίδιος ανακοίνωνε στα ΜΜΕ ότι «θα στείλουμε κι άλλους στρατιώτες σε ρόλο συμβούλων των ιρακινών δυνάμεων στις επιχειρήσεις εναντίον του Ισλαμικού Κράτους, ενώ η Γαλλία θα αναπτύξει εκ νέου το αεροπλανοφόρο «Σαρλ ντε Γκολ» στη Μέση Ανατολή το φθινόπωρο».

Αυτό το εφιαλτικό κεφάλαιο στην ιστορία δεν θα τελειώσει αν δεν σταματήσει επίσημα και πραγματικά το ΝΑΤΟ και η Ευρώπη να χτυπούν ανελέητα την Μέση Ανατολή.

Αυτό που συμβαίνει είναι «οφθαλμόν αντί οφθαλμού» και το μόνο που πετυχαίνεται είναι μια τυφλή occupy-london-oct-2011-041ανθρωπότητα λουσμένη στο αίμα και χιλιάδες αθώοι άνθρωποι και παιδιά δολοφονημένοι.

Η τρομοκρατία μπορεί να πολεμηθεί, αλλά όχι με αυξημένα μέτρα ασφαλείας, παρά μόνο με την πολύτιμη ΕΙΡΗΝΗ. Ειρήνη στην Μέση Ανατολή θα σημαίνει επιτέλους και τερματισμός της τρομοκρατίας, θα σημαίνει και ΕΙΡΗΝΗ στην Ευρώπη!

Υ.Γ Βρίσκομαι στο Λονδίνο από τον Ιούνιο και θα είμαι εδώ μέχρι τέλη Αυγούστου, αρχές Σεπτεμβρίου. Σε αυτή την πόλη σπούδασα, εργάστηκα, έζησα. Ποτέ δεν ένιωσα τόσο φόβο και θλίψη, όσο τώρα. Το Λονδίνο δεν είναι αυτό που ήταν….Ούτε η Ευρώπη.Ο φόβος είναι εντονότερος από ποτέ.
Σαν να ζούμε σε εμπόλεμη ζώνη…..  Ή μήπως ζούμε;

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

error: Content is protected !!