Nέος εφιάλτης. Στο Μόναχο αυτή τη φορά.

26093011_16880393.limghandler

Σοκ προκαλεί το νέο μακελειό που συγκλονίζει την Ευρώπη και όλο τον πλανήτη, λίγες μέρες μετά το αιματηρό χτύπημα στη Νίκαια. Ένοπλοι άνοιξαν πυρ, σήμερα το απόγευμα Παρασκευής (2 Ιουλίου) σε ένα εμπορικό κέντρο στο Μόναχο με αποτέλεσμα να σκοτωθούν και να τραυματιστούν πολλοί άνθρωποι, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία.

Εννέα άνθρωποι έχασαν την ζωή τους και άλλοι 10 τραυματίστηκαν. Μεταξύ των θυμάτων βρίσκεται και ένα 15χρονο κορίτσι.

Σύμφωνα με μια εκπρόσωπο της αστυνομίας, υπάρχουν πολλοί δράστες, ωστόσο μέχρι στιγμής ουδείς έχει συλληφθεί. Πληροφορίες που μετέδωσε νωρίτερα η ανταποκρίτρια του ΑΠΕ-ΜΠΕ στη Γερμανία έκαναν λόγο για τρεις υπόπτους, οπλισμένους με ημιαυτόματα τουφέκια εφόδου με τουλάχιστον έναν να φορά αλεξίσφαιρο γιλέκο. Για «υποψία τρομοκρατίας» έκανε λόγο λίγο αργότερα  η αστυνομία του Μονάχου, σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ.

Ένας δράστης αυτοπυροβολήθηκε
Το γερμανικό ειδησεογραφικό περιοδικό Focus ανέφερε πριν από λίγο στην ηλεκτρονική του έκδοση, επικαλούμενο πηγές προσκείμενες στην αστυνομία του Μονάχου, ότι ο ένας από τους δράστες της επίθεσης αυτοπυροβολήθηκε στο κεφάλι και είναι νεκρός. Παράλληλα, βρέθηκε και μία σορός στον ποταμό Νίντε που φέρει τραύμα από πυροβολισμό.
Ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας διευκρίνισε μιλώντας στον Τύπο ότι οι «έως και τρεις δράστες» διαφεύγουν τη σύλληψη και οι έρευνες συνεχίζονται «σε όλη την πόλη του Μονάχου», όπου έσπευσαν να αναπτυχθούν ισχυρές δυνάμεις και εναέρια μέσα.

«Μέχρι στιγμής ουδείς εκ των δραστών δεν έχει καταστεί δυνατό να συλληφθεί», ανέφερε η αστυνομία του Μονάχου σε ανακοίνωσή της και πρόσθεσε ότι οι δυνάμεις επιβολής του νόμου χρησιμοποιούν «όλα τα διαθέσιμα μέσα» για τον εντοπισμό τους.

Η αστυνομία της μεγαλούπολης της νότιας Γερμανίας ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι «υποψιάζεται ότι πρόκειται για μια τρομοκρατική ενέργεια», ενώ ένας εκπρόσωπος των δυνάμεων επιβολής της τάξης μιλώντας στο Γερμανικό Πρακτορείο επίσης έκανε λόγο για μια «τρομοκρατική ενέργεια σε εξέλιξη».

Κατά πληροφορίες που συγκέντρωσε το Γαλλικό Πρακτορείο πολλοί μάρτυρες έκαναν λόγο για έναν δράστη με «αραβικά» χαρακτηριστικά, κάτι όμως που δεν επιβεβαιώνει η αστυνομία, που επισήμανε ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει καμιά ένδειξη πως πρόκειται για μια επίθεση ισλαμιστών.

Η Αυστρία θωρακίζει τα σύνορα της
Οι αρχές της Αυστρίας βρίσκονται σε επικοινωνία με τις γερμανικές αρχές μετά την επίθεση στο Μόναχο και ενισχύονται οι αστυνομικές περιπολίες στην σύνορα μεταξύ των δύο χωρών, δήλωσε ένας εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου Εσωτερικών της Αυστρίας στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik.
«Οι αυστριακές αρχές βρίσκονται σε επαφή με τη Γερμανία, αυξάνονται οι περιπολίες της αστυνομίας στην παραμεθόριο» επισήμανε ο Καρλ Χάιντς Γκρούντμπεκ.

Ομπάμα: Θα στηρίξουμε το Μόναχο
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα υποσχέθηκε σήμερα ότι η χώρα του θα προσφέρει βοήθεια και στήριξη προς τη Γερμανία όπου ένοπλοι άνοιξαν πυρ σε ένα εμπορικό κέντρο του Μονάχου.

«Δεν γνωρίζουμε προς το παρόν τι ακριβώς συνέβη εκεί, όμως προφανώς οι καρδιές μας χτυπούν για εκείνους που ενδεχομένως έχουν τραυματιστεί» επισήμανε ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους, προτού εκφωνήσει μια ομιλία σε συνάντηση που βρίσκεται σε εξέλιξη στον Λευκό Οίκο.

«Δεσμευόμαστε ότι θα προσφέρουμε όλη την υποστήριξη που ενδεχομένως θα χρειαστούν» υπογράμμισε ο Μπαράκ Ομπάμα.

Τον αποτροπιασμό και την απερίφραστη καταδίκη του εξέφρασε ο Προκόπης Παυλόπουλος
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας, ύστερα από εντολή του κ. Παυλόπουλου ο Γενικός Γραμματέας της Προεδρίας της Δημοκρατίας Πρέσβης κ. Γεώργιος Γεννηματάς επικοινώνησε με τον εδώ Γερμανό Πρέσβη κ. Peter Schoof και του μετέφερε τα θερμά συλλυπητήρια του Έλληνα Προέδρου προς τον Γερμανό ομόλογό του κ. Joachim Gauck, τις οικογένειες των θυμάτων και τον Γερμανικό Λαό, εκφράζοντας συγχρόνως τον αποτροπιασμό και την απερίφραστη καταδίκη του Έλληνα Προέδρου για το αιματηρό τρομοκρατικό συμβάν στο Μόναχο.

Μήνυμα αλληλεγγύης από τον Αλέξη Τσίπρα
Μήνυμα συμπαράστασης έστειλε ο Έλληνας πρωθυπουργός στον γερμανικό λαό, ο οποίος βιώνει δύσκολες στιγμές για μία ακόμη φορά έπειτα από τη σημερινή πολύνεκρη επίθεσης στο Μόναχο.

«Σε αυτές τις δύσκολες ώρες εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον γερμανικό λαό», έγραψε ο Αλέξης Τσίπρας σε ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, τονίζοντας ότι«δεν πρέπει να επιτρέψουμε να είναι η βία το μέλλον της Ευρώπης».

Προσωπικό μήνυμα Ολάντ σε Μέρκελ
Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ απηύθυνε απόψε ένα «προσωπικό μήνυμα στήριξης» στην καγκελάριο της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ, γνωστοποίησαν οι υπηρεσίες του, κι ενώ στην επίθεση στο Μόναχο έχουν χάσει την ζωή τους αρκετοί άνθρωποι.

Η Γαλλία συγκλονίστηκε πρόσφατα από μια τρομοκρατική επίθεση, την 14η Ιουλίου, ανήμερα της εθνικής επετείου, στη Νίκαια, στο νότιο τμήμα της χώρας, όπου σκοτώθηκαν τουλάχιστον 84 άνθρωποι.

Κλίντον: Στεκόμαστε στο πλευρό των φίλων μας
Η υποψήφια του Δημοκρατικού κόμματος για την προεδρία των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον δήλωσε ότι παρακολουθεί την «φρικιαστική κατάσταση» στο Μόναχο, όπου οι αρχές έχουν επιβεβαιώσει τον θάνατο τουλάχιστον έξι ανθρώπων και τον τραυματισμό πολλών άλλων σε μια επίθεση ενόπλων, ενώ κάνουν λόγο περί τρομοκρατικής ενέργειας.
«Στεκόμαστε στο πλευρό των φίλων μας στη Γερμανία καθώς καταβάλλουν προσπάθεια για να προσαχθούν οι υπεύθυνοι ενώπιον της δικαιοσύνης», ανέφερε η Κλίντον σε ανάρτησή της στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.

ΠΗΓΗ:
http://www.koolnews.gr/

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

error: Content is protected !!